Ki van itt?

Oldalainkat 646 vendég és 0 tag böngészi

Boldog Karácsonyt, és két falat bejgli között folytassuk a fegyverkezési versenyt…

14. Galacterminátor

Fegyvert készíteni szép dolog, de valójában eléggé fárasztó, és az Univerzum legfőbb konstansa nem az e-egyenlő-emcénégyzet, az entrópia fokozódása vagy a hidrogénatomok gyakorisága, hanem hogy minden értelmes lény, kristály és intelligencia a lógás felé tendál. Azaz miért törjük össze kezünk-lábunk, mikor már menet közben ülhetünk? Zoránból ennyi elég is, a lényeg, hogy az erős fegyver készítésénél sokkal egyszerűbb, ha fogunk egy erős energiaforrást és relatív olcsón és könnyen fegyvert készítünk belőle – aztán este még elugorhatunk sörözni.

És van-e táposabb erőforrás Galactusnál? Előfordulhat ugyan, hogy nem kívánkozik azt csinálni, amit akarunk, de ez nem lehet akadály… Ez a pokoli gondolat vezetett a Rákverzum-ban a Galacterminátorhoz, azaz Galactus akaratától megfosztott vázának fegyverré változtatásához, ezzel az eredménnyel:

EH 021 01

-          Könnyű használni?

Erre nézve nincs adat, de mivel egyrészt egy hatalmas gépezetbe épített univerzális erőről beszélünk, másrészt a Rákverzum terméke, valószínűleg a gyakorlatban nulla az esélye annak, hogy mi a jó végére kerülnénk. 1.

-          A használat hatása a használóra?

Valószínűleg semmi, vagy felfalja a lelkedet, a fene tudja. Mindenesetre nincs adat arról, hogy gázos lenne, így megvan az ötös.

-          Pusztító erő?

Mivel a mi Galactusunknak egy-egy bolygó elpusztítása ujjgyakorlat, és a Galacterminátor ellen több kozmikus lény segítségével is épp csak állta a sarat, valószínűleg elég tápos. 4.

1+5+4=10


13. Gungnir

Odin lándzsája, amely Mjölnirhez hasonlóan használat után visszatért a használó kezébe (valahogy úgy, ahogy a Galaxis őrzői filmben a nyílvessző). Valójában nem sok érdekes van benne azon kívül, amikor Odin a Gungnirral felfegyverkezve csépeli a Mjölnirrel felszerelt Thort, és viszont:

EH 021 02

-          Könnyű használni?

Igen, mivel hiányoznak belőle a Mjölnir használatát korlátozó varázslatok – mondhatni, ez a feltört kalózverzió. Árnyoldala a dolognak, hogy jellemzően nincs a Földön – noha volt már rá eset, hogy ott volt. Legyen 4.

-          A használat hatása a használóra?

Semmi, 5. Mondom, hogy unalmas.

-          Pusztító erő?

Gungnir inkább közelharc-fegyver, de mivel Odin személyes lándzsája csak nem egy kapszlis pisztoly, adjunk egy kettest és gyorsan lapozzunk izgalmasabb vizekre.

4+5+2=11


12. M’Kraan őrök

John Byrne épp az X-ek és a Siárok első közös kalandja közben vette át az X-rajzolói stafétabotot Dave Cockrumtól, és rögtön az első részben színre léptette az M’Kraan kristály Őreit, akik a kristály közelébe merészkedőket tanácsolják el – nem túl udvariasan. Az első őr a kis növésű Jahf volt, aki egy könnyed pöccintéssel az űrbe ütötte Rozsomákot:

EH 021 03

Őt ugyan Vészmadár kiütötte egy közvetlen közeli sikoltással, de az öröm korai volt, mert megjelent a második őr, Modt:

EH 021 04

A nagyfiúban az X-ek nem tudtak kárt tenni, csak a nyúlcipő segített. Ráadásul Modt szerint ő maga ezerszer erősebb Jahf-nál, és ha netán ő is elbukna, jön a harmadik, aki nála is ezerszer erősebb, és így tovább. Persze ez lehet kamu is – de Modt-nak amúgyse nagyon van szüksége még nagyobb tesókra.

Jahf és Modt az eredeti verzió szerint önálló akarattal felruházott földönkívüli robotok voltak, aztán egy későbbi sztori már „a kristály kivetüléseiként” írta le őket – mi maradunk az eredeti verziónál.

-          Könnyű használni?

Robotok lévén, elvileg el lehet őket téríteni, a gyakorlatban viszont sok szerencsét… De legalább nincsenek másik dimenzióban, és még nyájasan társalognak is, mielőtt ki akarnák nyírni az embert, szóval legyen 2.

-          A használat hatása a használóra?

Ha már egyszer megbeszélted velük, hogy ne téged öljenek meg, hanem valaki mást, valószínűleg már semmi. Talán még kávét is főznek, de valószínűleg elég pocsékat és a tejhabosításhoz sem értenek, szóval ez nem ér pluszpontot. 5

-          Pusztító erő?

Az Őrök ereje elméletileg végtelen – még a leggyengébbet is épp csak elkapta az X-Men, a nála elvileg ezerszer erősebb második elől már csak meglógniuk sikerült. Na és állítólag van még tovább, szóval adhatunk egy hármast, de van még tovább is, hiszen az őrök az M’Kraan kristályt őrzik, amibe egy neutrongalaxist (?) zártak – amivel viszont tényleg elpusztítható az univerzum. Legyen négy.

2+5+4=11


11. Galaktikus ágyú, avagy tetszőleges csillagflotta

Már volt szó a Titkos Háború II-ről, most a magyarul megjelent Csodálatos Pókember #42-t vesszük elő a sztoriból (ami az Amazing Spider-Man #274 hazai kiadása volt). A Túlontúli már megint nem nézte, kit haragít magára: nem kevesebb, mint harmincezer fejlett világ fenekedik ellene, és hozták a bikacsököt, azaz a Galaktikus Ágyút is…

EH 021 05

- Könnyű használni?

Úgy fest, csak a működtető űrhajót kell megszerezni, ami sajnos nem földi, és mintha személyzetre is szükség lenne – de különleges képességek nem kellenek hozzá. Csak célozz és nyomd meg a gombot. 3.

- A használat hatása a használóra?

Ó, a világon semmi. „Ezer világ megsemmisül”, de mit érdekli azt, aki leadta a lövést? Szóval semmi gond, leszámítva, hogy ha rálősz a Túlontúlira, de nem hal bele…

EH 021 06

…akkor nemcsak téged töröl ki a létből, de még a világodat és harmincezer másikat is, meg mindenkit, aki valaha tudott róluk. De ez már igazán nem a fegyver hibája, és különben sem kell feltétlenül a Túlontúlira lőni. Szóval 5.

-          Pusztító erő?

Bizonytalan, de a Túlontúli tápos srác – ha nem is sikerült végezni vele, biztos nem flóberttel lőttek rá, és valószínűleg többlövetű. Legyen 3.

3+5+3=11

Itt említsük meg, hogy a fentiekre bármelyik nevesebb csillagközi faj űrflottája is képes. Mivel ezeknek az előnyei és a hátrányai nagyjából ugyanazok, mint a Galaktikus Ágyút hordozó flottának, a menőbb csillagflottákat is 11-gyel számítjuk.


10. Istenirtó páncél

EH 021 07

Az Istenirtó egy több kilométer magas, humanoid páncél a Vasember vol.5-ben megjelent Tony Stark titkos eredete történetből. Réges-régen építette meg egy ősi, az Égiekkel vetekedő faj, akik ugyan elvesztették a háborút, de a páncél állítólag szörnyű mészárlást végzett az Égiek között – holott azokból egyetlen példány is rettenetes erejű. Az Istenirtó mostanáig a szemétdombon hevert, de nemrég megjavították és mielőtt sikerült volna ismét eltüntetni szem elől, úgy hasított át egy bolygón, hogy egy karcolás sem esett rajta:

EH 021 08

EH 021 09

-          Könnyű használni?

Nem – mint kiderült, csak egy különleges genetikai manipuláción átesett ember lenne képes rá. Minden idők alighanem legnagyobb fegyver- és páncélszakértője, Tony Stark semmiféle befolyással nem bírt az Istenirtóra. Mégis, elvileg egy ember – ha nem is akármilyen – elbírhat vele, viszont egy titkos dimenzióban van elzárva. Legyen 2.

-          A használat hatása a használóra?

Semmi, páholyból nézheted a pusztítást. 5.

-          Pusztító erő?

Úgy pusztít el bolygókat, hogy le se lassít. Az univerzummal valószínűleg nehezebb dolga lenne. 4.

2+5+4=11


9
. Nega-bomba

A Nega-bomba a HálóZsákon is megjelent Galaktikus Vihar Hadművelet nega-tív sztárja, mondhatni egy milliárdszoros erejű atombomba, ami némi időhúzás után végülis felrobban és egy csapásra romba dönti a Kree Birodalmat, az pedig nem piskóta – galaktikus léptékről beszélünk:

EH 021 10

-          Könnyű használni?

A bomba nagyjából úgy működik, mint a fenti galaktikus ágyú. Űrhajó hordozza, odamegy, pukk… Szóval legyen ez is 3.

-          A használat hatása a használóra?

Ha vigyáz az ember, semmi. Ha nem vigyáz, akkor persze nagy gáz van… de hát ez egy kézigránátra is igaz. Különben is, aki nagyon hülye, ne akarjon galaktikus pukkantóval játszadozni. Szóval megvan az 5.

-          Pusztító erő?

Nagy. A Kree Birodalom a Nagy Magellán-felhőt foglalta el, ami egy törpegalaxis – volt, mert a nega-bomba lenullázta. Ez messze van az Univerzumtól, de azért jó nagy. Adjuk meg a négyest.

3+5+4=12


8. Kvantum karkötők

EH 021 11

A nega-bombát nega-karkötőkből készítették (I recycle, do you?), amik viszont a kvantum-karkötők olcsó, kreenai másolatai – ezért az eredetiek is felkerülnek a listára, holott valójában nem kimondott fegyverek. A Zöld Lámpás Gyűrűkhöz hasonlóan általános célú világmegmentő bizsukról beszélünk, amikkel a Kiválasztott harcolhat, repülhet akár a csillagok között is, erősebb lesz, nehezen sehezhető, nem korpásodik a haja és a csípőjéről is leadja azt a bizonyos plusz három centit (egyes források szerint már júniusra). És mit ér ez pontban?

-          Könnyű használni?

Csupa jó hír: a Földön is megtalálható, és nem kell hozzá semmi extra – nem kell hozzá más, némi elszántság, rátermettség, méltóság, stb. Emiatt lejön egy pont, legyen 4.

-          A használat hatása a használóra?

Egyrészt semmi rossz, vagyis 5. Másrészt nemcsak hogy semmi káros, de még extra képességeket is ad, erre pedig jár egy pluszpont! 5+1

-          Pusztító erő?

Nem elsősorban pusztító fegyver, így ez csak egy kettes.

4+5+1+2=12

Azaz 12-ig sikerült felküzdenünk magunkat a lehetséges 15-ből, vajon lesz-e följebb?! Hamarosan kiderül, elpusztul-e az univerzumunk, addig is áldott, békés ünnepet kívánunk!

Tetszésindex:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 (15 szavazat)

 

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# HZsTeam 2016-12-25 22:16
A legégetőbb kérdésre nem kaptunk választ: a kreenai másolat is tud az internetről pornót letölteni? :D
# Farek 2016-12-27 00:04
Csúnya lenne, ha nem tudna! :)

Köszönöm, ez is nagyon jó volt. Megyek is a befejezésért.
# Grey Gargoyle 2017-06-26 08:52
Ezeket a kvantum karkötőket nem tudja mindenki használni, úgy emlékszek a legtöbben rögtön megsemmisültek, akik felvették.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta