Ki van itt?

Oldalainkat 1749 vendég és 0 tag böngészi

Fülledt Herotika II.: Sose volt még ennyire durva

John Byrne klasszikus művészetének BDSM-be hajló részeinek elemzésénél tartva ott tartottunk, hogy a jeles alkotó végre szerzett magának akkora nevet, hogy a sztorijaiban a történet meg egyéb unalmas dolgok már épp csak a szükséges minimum erejéig legyenek jelen, és végre a nők vetkőztetésére koncentrálhasson.

Említettük, hogy John az X-Men után a Fantasztikus Négyesnél alkotott maradandót, és bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon miféle borzalmat művelt John a Négyes alapító hölgytagjával, Sue Storm-mal? A válasz pedig az, hogy semmi említésre méltót. Meglepő? Nem igazán – tekintsük csak Magneto és Fátum doktor példáját. Hiszen Byrne „szabályai” mindenkire vonatkoznak, kivéve persze őrá, azaz minden gonosztevő egydimenziós, és az összes nő ribanc, kivéve persze az ő üdvöskéit. És hogy azért ne kelljen nélkülöznie a mindennapi betevő nőalázást, odavette Amazont, akivel kárpótolhatta magát. Például egy egész részt szentelt annak, hogy Jennifert a topless fényképeit akarja visszaszerezni egy paparazzitól (ami nem sikerül neki), ráadásul az egész sztori csak azért jutott az eszébe, mert meglátta Kevin Nowlan sokat sejtető „pin-up”-ját Jenniferről:

EH 026 01

…és John-nak nem volt elég egy kép, neki egy egész sztori kellett (a kezdőképen meg is köszönte Nowlannak az inspirációt):

EH 026 02

Figyeljük meg, hogy a stáblista a John-nal közismerten kissé feszült viszonyban álló Jim Shooter főszerkesztőt „truthsayer”-ként, azaz igazmondóként, megmondóemberként említi

De azért hogy Sue se maradjon ki a jóból… Az első (valójában persze nem első, de erről talán majd máskor) két Fantasztikus Négyes-filmben Miss Storm szerepét Jessica Alba játszotta. Valószínűleg senkinek nem kell az eszébe juttatni, de azért tessék, ő az:

EH 026 03

Mint klasszikus F4-alkotó, természetesen John is véleményt alkotott Ms. Alba castingjáról. Tippeljetek, mi volt az, John szerint Jessica vajon…

  1. Alkalmas?
  2. Alkalmatlan?
  3. Ribanc?

Természetesen a C nyert, és nem, nem viccelek. Azt sem fogjátok elhinni, hogy miért: mert John szerint „a hispán vagy latinó nők szőke hajjal kurvának néznek ki”. (Magyarul a „spanyol ajkú” kifejezés terjedt el, de ebben a mondatban ez kissé fura lett volna.) Mivel mindig klasszikus szőke szépségként gondoltam Jessicára, komolyan azt hittem, hogy valaki másról van szó – úgyhogy ki kellett Wikiznem, és John nyert: Ms. Alba anyai ágról ugyan walesi, dán, német, angol és francia felmenőket sorolhat fel, apai ágról viszont csak afféle mexikói bevándorlókat. Azaz szőke hajjal kurvának néz ki.

Jó, erről mindenkinek meg lehet a maga véleménye, John-nak is megvan a joga a sajátjához; de ezek után talán az elnézőbb olvasókban is felmerül a kérdés, hogy – minden zsenialitása mellett – Byrne vajon mit gondolt úgy általában a nőkről?

A kérdés megválaszolásához (miután Byrne X-Menjét és Fantasztikus Négyesét is nagyjából kitárgyaltuk, és három a magyar igazság) idézzük fel a híres Superman-sorozatát is.

Mielőtt John elköszönt Clark-tól, a sorozatának utolsó része a Superman #22 volt. Clark a Fantomzóna három szökött rabjával néz szembe (Zod tábornok, Quex-Ul, vagyis a nagy barom, és Zaora, a csaj - khm, Superman II., khm), akik épp lemészároltak néhány milliárd embert. A bolygó halott, ezek meg röhögnek a markukba: Superman nem tudja őket visszaküldeni a Fantomzónába, és megígérik neki, hogy előbb-utóbb megtalálják Superman világát (azaz a Földet) és ott sem marad majd túlélő. Superman élete legnehezebb döntése elé kerül, és átlép a Rubiconon…

EH 026 04

…kriptonitnak teszi ki a három gazembert, és végez velük. (Néhányan kiakadtak Az acélember-en, amiben Superman, miután nem marad más választása, kitöri Zod nyakát, mondván hogy ez teljesen idegen a képregényben látható Superman-től; hát ennyit erről.)

A halálos ítélet természetesen mindenkiből kivált valamilyen reakciót: Zod megpróbál a társai elárulásával szabadulni, mert egy kétszínű rohadék; Quex-Ul dühében megöli, mert egy vérszomjas gyilkos; na és mi Zaora reakciója?

EH 026 05

Letérdel és felajánlkozik Superman szexrabszolgájának, mert a férfiaknak ugye többféle jelleme is lehet (ami halálos veszélyben mindenen felülkerekedik), a nőknek meg úgy látszik, John szerint csak egy: ribancok, és csak a dugáshoz értenek. Csak engem zavar, hogy Zaora akár olyan karakter is lehetett volna, aki a testén kívül esetleg bármi mással is rendelkezik, amit felajánlhat? Nem emlékszem, hogy pl. Magneto valaha is be akart volna állni hímringyónak. (John talán a saját szórakozására rajzolt is egy alternatív sztorit, amiben Superman elfogadja az ajánlatot, de ezt már végig se akarom gondolni.)

De az igazi csemegéhez nem a Superman részeit kell fellapoznunk, hanem a Superman és egy-egy vendégszereplő kalandjait feldolgozó, szintén Byrne-féle Action Comics #592-593-t (magyar Superman/Batman #1-2). Ezúttal Big Barda és férje, Mister Miracle látogatta meg Clarkot, utóbbi – bár az élő legenda Jack Kirby alkotta – mégis három téren se épp pozitívan lóg ki a mezőnyből: egyrészt aligha van hülyébb nevű szuperhős, másrészt tekintsük kétségbeejtően idióta ruháját…

EH 026 06

…ami meg a képességét illeti, ő az Univerzum Legnagyobb Szabadulóművésze, aminél tényleg nincs lejjebb. (Ennél csak egy táposabb srác van a DC-ben, Dr Metronóm, a Galaktikus Zongorahangoló.) Természetesen az ellenségei jellemzően valamiféle halálcsapdába zárják, ahonnan nyilván megmenekül, ahelyett hogy valamelyik tisztábban gondolkodó gonosztevő egyszerűen keresztüllőné, vagy leültetné a tükör elé, és hagyná csendben meghalni a szégyentől.

Ez a szerencsétlen valahogy mégis összejött egy világbajnok nővel, Big Bardával, akinél persze egy fejjel alacsonyabb, és persze az ilyesmi nem számít, ezt mindenki tudja, de azt is mindenki tudja, hogy az ilyen pasik paranoiásan reagálnak egy magasabb fickó megjelenésére. Erre pedig bőven lesz alkalma, mert a boldog házaspár (!) John keze közé került, úgyhogy jobb felkészülni a legrosszabbra. Byrne nem is árul zsákbamacskát – nézzük a címlapot, de előtte töltsetek magatoknak valamit abból, amit az előzetes figyelmeztetésnek megfelelően betáraztatok, mert nem viccelek: szükség lesz rá. Mindenki megvan? Akkor tessék…

EH 026 07

De most komolyan, szerencsétlen idiótát egy halom félállat cipeli összekötözve a vállán, miközben Superman kiszolgálja magát Ms Miracle bájaiból. A címlapon!!! Ezek után mi lehet a füzetben?!

Semmi jó.

Szóval a főgonosz Sleez, akiről elég annyi, hogy akkora pöcs, hogy még Darkseid is kirúgta, aki pedig még Fátum doktornál is nagyobb seggfej. Mit tud csinálni John Byrne nevében egy nővel egy ilyen szörnyeteg?

Semmi jót.

Először is meghipnotizálja (ez a szuperereje, mert mégis mi más lenne), és a büszke harcosnő (amolyan Xena++-t kell elképzelni) a következő pillanatban már ezt csinálja:

EH 026 08

És ez még csak a kezdet, mert Sleez, a hernyó, ráadásul még videóra is veszi és árulja. A kereslet persze John képzeletéhez igazodik, vagyis akkora, hogy jöhet is a második felvonás, pornó.

Igyatok, én szóltam. És nem, nem vicc, Byrne ezt tényleg megírta és a DC tényleg kiadta.

Nade vissza a témához. Persze most már kell egy férfiszereplő is, és igen, kitaláltátok, hogy mi született meg Johnny beteg agyában: Sleez arra használja a pszichés erejét, hogy pornót forgasson Superman és Barda főszereplésével.

Nem mintha én nem ugyanerre használnám, de ez más lapra tartozik.

Mister Miracle közben egy (tényleg) zseniális jelenetben értesül b. neje megpróbáltatásairól: hazaér, de az asszonyka helyett Darkseid-ot találja otthon, aki a whisky-jét szlopálja és lazán odaveti, hogy mi a helyzet:

EH 026 09

Beszarás!… Ezek után Mister Miracle kap egy kis ízelítőt a videóból, és persze az oldalbordája segítségére sietne, de leüti néhány hajléktalan, szemetet hajigálnak rá és bevágják a folyóba.

Nem, nem viccelek, még ívhegesztő is van náluk:

EH 026 10

A „Miracle”, azaz a „csoda” valószínűleg arra utal a szerencsétlen lúzer nevében, hogy egyáltalán át tud menni az úton anélkül, hogy elütné egy teherautó. Bár simán kinézem belőle, hogy Batman egyszer elcsapta a Batmobillal, tolatásból. Így aztán Barda bájai hamarosan közszemlére tétetnek és Superman is gombolhatja a sliccét.

NEM, MÉG MINDIG NEM VICCELEK!!! Tessék:

EH 026 11

Sajnos a forgatás nem megy simán, Superman az istennek sem képes hihetően beakasztani Bardának, mindig uncsi lesz. (Privát véleményem szerint esetleg segített volna, ha előtte leveszik a ruháikat, mondjuk ez anatómiai oldalról se lenne hátrány – de akkor meg ugye honnan tudná a nagybecsű publikum, hogy Superman döngeti Big Bardát?) A rendező őrjöng, Sleez meg azon mereng, hogy Superman acél(ember)os erkölcseinek köszönhetően ellenáll a hipnózisának! Vagyis ezek az erkölcsök a szexet még engedik, csak azt nem, hogy élvezze. Ha valaki szerint ez már nagyon beteg, én nem tiltakozom. És azt is figyeljük meg, hogy a sokat látott pornórendező Bardára nem panaszkodik, azaz John történetében, milyen meglepő, megint a nő a született ribanc, aki az unalmas erkölcsöktől megszabadulva immár boldogan kefélne Supermannel, de az adamantium-gerincű hímtársadalom jeles tagja undorral hárítja a közeledését. És persze a fenti táncjelenet is egészen más megvilágításba kerül: világos, hogy ha Barda ne akarná, akkor nem táncolna úgy, hogy csak úgy kapkodnak a kazetta után az intergalaktikus pornópiacon. (Ha esetleg valakinek nem esett volna le a tantusz, ugye Barda, Superman, Sleez és Darkseid sem földi lények és nyilván a produktumot sem csak a földi sztratoszférán belül terjesztik.) De a büszke amazonoknak Bynre felfogása szerint nincs is más vágyuk, minthogy megnyúzott zöld óriástengerimalacoknak sztriptízeljenek.

Visszatérve a közeledő lepedőakrobatikára, Mister Miracle közben kimászott a folyóból, vagy a folyó köpte ki, és ténfergése közben a válságos pillanatban keresztülesik a tetőablakon. Na jó, most viccelek, szándékosan ugrott bele. Bár hogy ez így jobb vagy rosszabb, mindenki döntse el maga:

EH 026 12

Pedig ahogy látható, ebben a pillanatban Barda mellbedobással sikerrel járt volna ott, ahol Sleez befolyása kudarcot vallott. Ezzel a hipnózis megtörik, a zöld hernyó dicstelenül legyőzetik, mi meg igyuk meg, amit kitöltöttünk magunknak.

Nagyjából ennyit John Byrne és a szebbik nem viszonyáról, és mindenki gondol, amit akar, vagy amire még képes. Ja és legközelebb se távolodunk túl messze a témától.

Tetszésindex: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 (16 szavazat)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# pierredelacroix 2017-06-27 19:59
Jaj, emlékszek erre a számra, mert meg volt egy rövid ideig magyarul. (az első része)
Arra emlékszem, hogy miután olvastam, így reagáltam rá mindig:
http://vignette4.wikia.nocookie.net/walkingdead/images/c/cc/Grandma_-_What_is_this_i_don%27t_even.jpg/revision/latest?cb=20131109151911
# Grey Gargoyle 2017-06-28 08:58
Igen, anno erre nekem is valami hasonló volt a rakcióm. És az a kemény, hogy ilyet kiadtak, egy tinédzsereknek szóló képregényben. :)
Amúgy a She-hulk második képén szintén látszik a bimbója. :D
# Farek 2017-06-28 15:50
Basszus, nem gondoltam volna, hogy Byrne ekkora egy soviniszta pöcsfej, ha nőkről van szó. :O Albát meg pláne ne bántsa, mert ütök ám, de hirtelen!
# Zigota 2017-06-29 11:35
De megtudtuk, hogy Amazon csak a napozástól zöld, a ruci alatt fehér husi van :D
# Farek 2017-06-30 15:02
Inkább világoszöld.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta