Ki van itt?

Oldalainkat 1094 vendég és 0 tag böngészi

Rozsomák (és egy földönkívüli csaj) a Bosszú Angyalai (Vízió, Tűzcsillag, Jogbajnok) ellen (Rozsomák v2 #134, Erik Larsen, Jeff Matsuda)

E sorozatunkban olyan képregényes bunyókat tekintünk át, amiknél felmerül, hogy nem az a fél nyert, aki esélyesebb lett volt, vagy legalábbis nem olyan módon nyert az esélyesebb, ami a szereplők ismeretében indokolt lett volna – és ezért az író sporttárs a felelős? A második részben a megkerülhetetlen Rozsomákot nem kerüljük meg a szóló sorozatának 133-ik részében kezdődött hatrészes, jobbára az űrben játszódó történet második részében. A sztori bárgyú, a rajzok rondák, abszolút nem meggyőzőek és ha mindez nem lenne elég, ilyen karakterekkel van tele:

EH 006 01

A következő részben: Rozsomák Törpapa ellen. A két Darth Gombaház már lesben áll!!

EH 006 02

 Come on, baby, light my fire!

Mindezek ellenére Nitro és csapta honosította, és a nitroxcomics.com-on olvasható, a képek is innen vannak – köszönet a fordításért! A sztorira visszatérve, egy földönkívüli csaj, Aria (már ez az eredeti név is…) Rozsomákot nézi ki arra, hogy felszabadítsa a börtönbolygót, ahonnan épp sikerült megszöknie. Miután Logan közelébe jut, úgy dönt, hogy a segítségkérés legjobb módja, hogy megszállja (ez a szuperképessége) és „leteszteli”, azaz nagy balhét csinál, és harcba bocsátkozik az odasereglő hősökkel, mert sokat nézte Dr House-t, és tudja, hogy megkérni valakit valamire csak gyíkok szoktak. Szóval megnyit a Rozsomák-hentesüzlet, az első felsál a Rozsival addig vállvetve harcoló Vasmadár, azaz Carol Danvers:

EH 006 03

Mert ha valakit arra kényszerítenek, hogy lesből kibelezze az egyik legjobb barátját, akkor az egyrészt megalapozza azt a bizalmat, ami ahhoz szükséges, hogy elrepüljön valahova az ismeretlen világűrbe egy előreláthatóan öngyilkos küldetésre, másrészt bizonyítja, hogy alkalmas rá, mert a börtönbolygó személyzete várhatóan főleg Rozsomák barátaiból áll majd, akiket szintén lesből lehet majd kibelezni. (A sztori bővelkedik az ilyen mesüge fordulatokban, de szerencsére minket csak a hősökkel való pofozkodás érdekel.) Rögtön a Carollal való affér után megérkeznek a Bosszú Angyalai (a Kurt Busiek és George Pérez nevével fémjelzett, legendás harmadik sorozatból), noha csak a „light” verzió, ami az igazinál sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. Azért így se rosszak: Vízió, Jogbajnok és Tűzcsillag teszi tiszteletét és kedélyesen beszédbe elegyednek öreg barátjukkal:

EH 006 04

A küzdőfelek bemutatását fogjuk rövidre, hiszen közismert hősökről van szó. Rozsomáknak ebben az időben nem volt adamantium a csontjaiban, vagyis csak csontkarmokkal kaszabolhatott, cserébe viszont az öngyógyító képessége hihetetlenül felerősödött. (De a „küzdelemben”, ha annak lehet nevezni, erre nem is volt szüksége.) Az első ellenfél Vízió, aki szintén nem szorul bemutatásra, vagy ha valakinek mégis ismeretlen, akkor három képességet jegyezzen meg: 1. Vízió android, vagyis nem különösebben lelkizős fajta és nem ijed meg, ha pókot lát a sarokban. 2. Szabályozni tudja a testsűrűségét, vagyis könnyedén áthatol másokon, és ha úgy akarja, mások nem tudják megérinteni. 3. Tud repülni. Nézzük hát a „csatát” a megszállott karmos mutáns és a megérinthetetlen, szuperlogikus, repülni képes android között:

EH 006 05

Álljunk csak meg egy szóra, mi történt itt?! Rozsomák felkapja Víziót, még figyelmeztetik is, odavágja valakihez, Vízió ettől elájul vagy kikapcsol vagy kékhalál vagy mittomén??? És akihez vágta, az is elájul – de más baja nem lesz, elvégre ha egy ötvenkilós csaj egy mentőautó és egy kábé százötven kilós android közé kerül, arra is jó a szemránckrém? Szóval Tűzcsillag is le van tudva (az ő képességei nem is voltak érdekesek…). Azért hogy őszinték legyünk, állítólag az író, Erik Larsen eredeti elképzelése szerint Sólyomszem vezette volna az Angyalokat, akit hitelesen fel lehetett volna kapni és Tűzcsillaghoz vágni, ám az utolsó pillanatban kiderült, hogy épp nincs a városban (ó, a régi szép idők, amikor az ilyesmi még bárkit is érdekelt!) és ezért került a helyére az android. Sólyomszem vagy Vízió, végülis madár-madár; csak épp így nincs semmi értelme. Utána jön Jogbajnok, akiről elég annyit tudni, hogy afféle borostás Csodalány, azaz telepatikus és telekinetikus képességekkel rendelkezik – pont két olyannal, ami ellen a Rozsomákot megszálló spiné tehetetlen (hiszen a telepátiával meg tudja tisztítani Rozsi fejét, a telekinetikus buborékból meg nem tud kitörni). Nézzük, mire megy:

EH 006 06

Igen, nincs is meggyőzőbb, mint egy jól irányzott „Pontosan tudom ám, hogy ki vagy és mire képes, csak hát elfelejtettem használni a képességemet.” Hogy a végén Rozsi a háttérben még seggel felfelé kiugrik két frontálisan ütköző autó közül, már csak hab a tortán (és illusztrálja, miért nem lenne szabad Jeff Matsudának képregények rajzolásával foglalkozni). Utána Rozsomák még megveri New York összes B-listás szuperhősét, meg néhány normálisat is azok közül, akik a saját füzetükben valamiért büntiben vannak, és ezek után persze segít a lotyónak, és a sztori ennél már csak rosszabb lesz – a legvégéig, mert azt viszont jó. Még egyszer: Nitrónál megtalálni! Szóval mit szóltok a küzdelemhez, a bíró a helyzet magaslatán állt?

1. Bravó, spori! Jól fújtál!

2. Meccs után megvárunk!!!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Farek 2016-05-08 19:50
2.
Vannak írók, akik nem tudják, mit lehet és mit nem. :)
# Inner Circle 2016-05-11 08:54
Gondoltam, hogy ezt nem hagyod szó nélkül :D
# Farek 2016-05-11 09:18
Igazság szerint az lett volna még "szebb", ha Amazonhoz vágja hozzá ilyen eredménnyel. :)

Ja, és még idén elindul majd egy olyan minisorozat, ami szerintem bőséges alapanyagot szolgáltat majd ehhez a cikksorozatodhoz. ;)
# shaolin 2016-05-23 12:23
Szerintem a Törpapa elleni meccs úgy fog kinézni, hogy Törpapa elfelejti, hogy törp, elfelejti, hogy kék és elfelejti, hogyha egy ember rálép, annak esetleg következményei lehetnek...De nem baj két rész múlva feltámasztják. Szükség lesz rá Galactus ellen.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta