Ki van itt?

Oldalainkat 894 vendég és 1 tag böngészi

  • mike98

swkw2 hirMa a Régi Köztársaság Lovagjainak történetét folytatjuk, de elöljáróban egy kis történelem:

A Mandalori törzs létrejötte

Lesújtó vereségük után a Taungok egy Roon nevű bolygón telepedtek le, ahol ezer évig éltek viszonylagos békében. Az évezred elteltével azonban kiemelkedett közülük egy máig legendás hadúr: Első Mandalore.

Vezetésével elkezdődött a mandaloriak dicsőséges története. A Taungok kirajzottak Roon-ról, és egy új bolygót hódítottak meg, melynek (haduruk tiszteletére) a Mandalore nevet adták. Végül az egész faj felvette e nevet, így váltak a ma mandaloriként ismert faj első egyedeivé, és a galaxis legelszántabbnak, leghalálosabbnak tartott katonáivá, akik szigorú erkölcs kódexük és vágófegyverekkel bizonyított szakértelmük miatt váltak ismertté.

Végül, pontosan nem tudni hogyan, a mandalori faj kihalt. A mandalori elnevezés többé már nem egyetlen fajra utalt, hanem egy több fajt befogadó, harcos klánszövetségre ( épp úgy, mint a Sith fajból kiemelkedő Sith Rendé). A Taungok nevét ma már csak egy körzet, a Taung Magaslatok neve őrzi a Császárvárosban.

Mandalore meghódítása után hosszú-hosszú ideig, a mandaloriak nem hagyták el saját csillagrendszerüket egészen a Y.E. (a Yavin-i Csata Előtt) 3981-ben kitört Nagy Sith-háborúig, mikor nagyarányú terjeszkedésbe kezdtek, nevüket pedig megismerte és rettegte az egész Galaxis.

(A Kaminopediából)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# HeirToGrievous 2019-10-04 10:02
A fordító megjegyzése:

Igaz, azt mondtam, hogy "A fordító megjegyzései" majd csak az 5. rész után kerülnek ki, mert úgy legalább egyben lesznek, de ezt muszáj leírom:

35. o.:
- "SEGÍCCSÉG!" = nem elírás, vagyis de az... meg nem is. Mivel az eredeti szövegben Morvis "Heeelp!" helyett "Haaalp!"-ot kiált, így én ezzel az írásmóddal érzékeltettem ezt a különbséget.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta