Ki van itt?

Oldalainkat 538 vendég és 1 tag böngészi

  • human1104

pokember118 hirMár közel egy hónapja frissült utoljára a múzeumi Csodálatos Pókember sorozatunk. A 118-as számban a hazánkban méltán népszerű erő és felelősség című történet folytatását olvashatjátok, ami már a klónsztorik előszele volt és ami elég komoly változásokat vetített előre akkoriban a Pókember címeken. Persze ezeknek a sztoriknak a folytatását mostanában olvashatjuk végre magyarul is megjelenve, így ebből a szempontból is időszerű, hogy felelevenítsük ezt a történetet is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Bran Galed 2018-11-11 11:28
Kaotikus. Összeomló történet, a Marvel szégyene. Ki írta ezt? Miért hagyták neki? Pókember eddig 300-400 részén át püfölte, akit bírt. Most őrült meg? Nevetséges! :(
# matrixhv 2018-11-11 13:36
Mindenkinek vannak hullámvölgyek az életében. Akkoriban Petert igen mélyre vitték le kb. 2 év alatt.
Nem sorrendben: Harry manipulációi a szülökkel, Harry halála. Carnage színrelépése, ezzel együtt Venom újra előkerült. Pókírtók megint. A rég halottnak hitt klón visszatérése, May néni kórházban, MJ, és pont az Erő és felelősség előtt a leszámolás a Kaméleonnal, aki ugye erősen emlékeztette Petert a Kraven utolsó vadászatának eseményeire, ami akkoriban igen megviselte, elásták élve, stb. még ami kimaradt. Szóval szerintem nem furcsa, hogy elérte a mélypontot, és jön Traveller akivel most nem tud mit kezdeni és manipulálja őt.
# Bran Galed 2018-11-13 16:18
Isten nyugosztalja szegény Stan Lee-t.
legenda volt, egy zseni, egy kreatív bomba.
Terveztek ezzel kapcsolatban megemlékezést, vagy pakkot?
:(
# HZsTeam 2018-11-14 06:45
Jó kérdés. Ebből a szempontból váratlanul ért minket a Nagymester halála. Úgyhogy egy hasonló dolgon még dolgoznunk kell, még meglátjuk mi lesz.
# roberto 2018-11-13 16:28
Lenne egy apróság: ha lemegy a Semic által kiadott széria fullosan, utána merre tovább?
(Feltételezem, a komplett klónsztorit nem óhajtja senki sem honosítani, sem feltenni a nem magyarított füzeteket tartalmazó részlegbe.)
# matrixhv 2018-11-13 18:04
Nem óhajtás kérdése, a Klónsztorik jobb részeit a Kingpin adja kifele már tavaly óta. Jövőre fog befejeződni. Ők is válogatnak, a jobb sztorikat adják ki, így is elég hosszú.
Amúgy ha szoktál nézelődni, láthatod, hogy rengeteg honosító oldal visszább vett a sok haza Marvel/DC megjelenés miatt. Olyanokat próbálnak közzé tenni, ami nem ütközik velük.
# roberto 2018-11-13 20:33
Külföldi képregényes oldalon néztem szét ebben a klónos témában és elég combos a komplett klón saga (1974-90-ig) + ehhez jön egy 2010-es széria valamint Dead No More - The Clone Conspiracy c. történet.
Szóval, ja, van cselekményözön...
# roberto 2018-11-13 20:35
Idézet - matrixhv:

Amúgy ha szoktál nézelődni, láthatod, hogy rengeteg honosító oldal visszább vett a sok haza Marvel/DC megjelenés miatt. Olyanokat próbálnak közzé tenni, ami nem ütközik velük.

Érthető, én sem szeretnék szerzői jogi csatákba bonyolódni.
+1 # HZsTeam 2018-11-14 06:48
Pókember vonalon tovább nem fogunk menni. Ahogy az már említve is lett, a történetek a Kingpin kiadónál jelennek meg folyamatosan. Viszont az előfordulhat, hogy majd az első széria Hihetetlen Pókember is felkerül a múzeumba, hiszen azok felett is eljárt már az idő.
# Smertin 2018-12-07 21:37
Idézet - Sepi:
Viszont az előfordulhat, hogy majd az első széria Hihetetlen Pókember is felkerül a múzeumba, hiszen azok felett is eljárt már az idő.


Az szuper lenne, szerintem nagyon sokan szeretnénk! :)
# Pmisi 2018-12-12 21:23
Sziasztok mivel egy masik kepregeny oldalt(nitrocomic) mar nem elerhetö azt szeretnem kerdezni kerni nem e lehetne a x-ment itt is kepregenben lekzözölni ? :)
# Micho 2018-12-12 22:37
Szia, mi sem tudjuk egyelőre, hogy ideiglenes, vagy végleges leállásról van-e szó nitro esetében... emlékeim szerint maguk a képregények már google drive tárhelyen voltak, és jelenleg "csak" a linkeket tartalmazó honlapot nem lehet elérni. Aki esetleg tudja a drive elérhetőségét, az megoszthatja itt. Egyébként teljes honosító oldalak anyagait csakis az ottani csapat engedélyével szoktuk átvenni.
# PennyWise 2018-12-14 00:05
Udv az oldal keszitoinek. Nagy sajnalatomra egyre ritkabbak a honositasok. Csak erdeklodnek hogy ez annak a jele amit mar elegge egyertelmunek latok(hogy a magyar honositooldalak szepen lassan haldokolnak) vagy esetleg veszmadarkodom es csak idohiany az oka? A megfigyelesem a nitro eltunese,a chrono szokoevente frissulese es a newgen allando eventi tarhelygondjai valamint az allcomix teljes leallasa alapozom.
Tudom valtoznak az idok.de a halozsak mindig is egy erdekes szinfolt es kiemelkedo zaszloshajo volt. Igazan sajnalnam ha leallnatok. Persze mindenkinek megvan a maga problemaja es elete, es ha az alkotogarda mar nem tudja folytatni akkor ezt el kell fogadni,de ha van.valami amit mi olvasok is tehetunk akkor ne hezitaljatok kozolni. :-).
Maradok lelkes rajongotok
PW
# HZsTeam 2018-12-14 07:33
Szia! Valóban egyre kevesebbek a honosítások, amelyeknek több oka is van. Egyrészt pont az, amit te is említettél, a tagság többsége már családos ember, akik munkahely és család mellett folytatják ezt a hobbit. A másik, hogy szerencsére egyre több képregény jelenik meg nyomtatásban is már, így jóval kisebb az igény a honosításokra. És persze ezt mi is említettük már korábban, hogy az oldal nem kíván konkurenciája lenni ezeknek a kiadóknak, hiszen mi is szeretjük nyomtatott formában kézben tartani a képregényeket, tehát a honosításokkal nem akarunk keresztbe tenni egyik kiadónak sem. Ezért honosítunk csak olyan képregényeket, amelyeknek a megjelenési esélye a legcsekélyebb. Mindezek ellenére nem tervezünk megszűnni, de sajnos jóval kevesebbet tudunk termelni, mint a hőskorban.
# Bran Galed 2018-12-14 08:04
Mik a távlati tervek Star Wars-nak után? Asszem így kellett volna kérdeznem, ezért bocsánatot kérek. :( Remélem nincs harag. :(
# HeirToGrievous 2018-12-14 19:02
Csak a magam nevében beszélhetek.
Szóval ha a STAR WARS elfogyna..

Én például 4 sorozattal is szemezek (amiket tudtommal nem fordított le senki 1-2 füzettől eltekintve), amit szívesen fordítanék, mert hatalmas kedvenceim. De most a SW az első. :)
De hogy lesz-e belőlük valami?, lesz-e rá időm, ha úgy alakul?, meglesz-e még az oldal? lesz-e rá beíró? stb. azt még én se tudom.

@Mondmár Fülöp:
Én tavaly kezdtem el besegíteni fordítás terén, szóval 1 utánpótlás egyelőre van. :)
+1 # Mondmár Fülöp 2018-12-14 10:41
Az utolsó gondolatra írnék dolgokat.
A honosítóoldalak érthető okokból fakadó időszakos, vagy végleges leállása ellen lenne egy orvosság, mégpedig az, hogyha képződne egy masszív utánpótlásbázis olyan (főleg fiatal) rajongókból, akik szívesen szöszmötölnek az ilyesmivel akár fodítás-, akár beírás-fronton.
Bizonyára van jobb dolguk, mint háttereket stoppolni, betűtípusokat válogatni, vágni, sat-satöbbi, a fordítással kapcsolatos kihívásokat már meg sem említve.
Amíg nem termelődik ki kellően elhivatott és tehetséges utódnemzedék, addig a honosítóoldalak kizárólag fogyni fognak. Ezen lehet sajnálkozni (én is ezt teszem), de sajnos el kell fogadni. Ilyen az élet. Megyünk tovább, és a következő sarkon már lehet, hogy teljesen más igényeknek felelünk meg itt a neten, éppen úgy, mint az életben. Erről ennyit.

Úgy gondolom egyébként, hogy a honosításnak Magyarországon mindig is lesz létjogosultsága, mivel jóval több képregény van (és jön létre folyamatosan), mint amennyit valaha ki lehetne adni alapból, különösen ilyen kis piacon, mint a miénk.
A hazai honosítóoldalak (és ha már itt tartunk, a hivatalos, kereskedelmi forgalomban kapható, liszenszelt kiadványok is) kizárólag a felszínt kapargatják, függetlenül attól, hogy lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek amit tudnak, és jelenlétükkel még mindig a képregénykultúra életben tartását és fejlődését segítik elő egy olyan országban, ahol az elmúlt x évtizedben tizes nagyságrendben szerepelt ez a művészeti forma, szemben mondjuk (ha már Európa...) a francia, többezres felhozatallal,

A lemaradás hatalmas, a kínálat tehát gyakorlatilag kihasználhatatlan, vagyis mindig lesz mit honosítani annak "veszélye" nélkül, hogy bárki belerondítana bármelyik kiadó portfóliójába.

Úgyhogy, egy klasszikussal élve: "csodák nincsenek", szóval egyszerű a szitu - "csak" csinálni kell.
Max-respekt azoknak, akik valaha belekezdtek, és bármeddig csinálták.
üdv,
M.Fülöp
# solymosgyu 2018-12-15 09:49
Sajna nem sok honosítás teljes.
+1 # Giorgio Di Santo 2018-12-16 06:00
Ahh, Gyuri, druszám, jó hogy jössz!...
Te melyiket szeretnéd befejezni?
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta