Ki van itt?

Oldalainkat 788 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!

kepregeny koktel 01 hirEgy új címmel bővül most a múzeumi (és vele együtt az ifjúsági) részlegünk. Ez az új cím pedig a Képregény Koktél. Ez a sorozat 1991-ben indult, és már az elején tudatára hozták az olvasóknak, hogy csak 6 részes lesz a sorozat. Ahogy a címéből is lehetett rá következtetni, ez is egy antológia volt, ami a Semic kínálatában talán az első ilyen jellegű sorozat volt. A benne szereplő történetek pedig leginkább a fiatalabb korosztályt célozták meg. Az elsődleges szereplő Snoopy volt benne, aki már nem volt ismeretlen az akkori gyerekeknek, hiszen rajzfilmek formájában már találkozhattak vele itt-ott. A másik, és talán manapság a legismertebb cím ami megtalálható volt a képregényben az a Kázmér és Huba volt. Nem szabad elfeledni ennek a kis mini sorozatnak az érdemeit ezekkel a karakterekkel kapcsolatban, mert itt szerepeltek először magyarországon, és innen indultak el, hogy meghódítsák kis országunkat. A harmadik cím pedig az újságban a Dilidagonya volt, amit a legjobban a korai Garfieldokban megismert Orson és barátaihoz lehetne hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy az itt szereplő állatok nem egy tanyán, hanem egy mocsárban keverednek mindenféle vicces kalandba. Nekem személy szerint egyik kedvenc sorozatom volt ez annak idején, és bár mára sajnos elvesztettem az összes számot belőle, mindig szívet melengető érzés fog el, amikor találkozok velük. Mivel sajnos nekünk nincsenek meg a füzetek, nagy felbontású szkennel nem tudunk szolgálni nektek (hátha egyszer ki tudjuk cserélni egy nagy felbontású verzióra - főleg ha esetleg valamelyik olvasónk beszkenneli és elküldi nekünk), de remélem, hogy így is tetszeni fog mindenkinek a Képregény Koktél első száma.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Kamiontauri 2017-10-19 08:44
Nem ebből lett később a "tiszta dili"? Ez az egy szám van meg KK-ból de tiszta diliből van pár darab és totál ugyanaz.
# HZsTeam 2017-10-19 21:38
De igen, később, mivel a KK elég szép sikert aratott az olvasóknál, elindították a Tiszta Dili sorozatot. Ott is Kázmér és Huba vitte a főszerepet, de mellette már váltogatták a képregényeket. Volt azokban Dennis a komisz, Hagar, stb. Azt a sorozatot is jó lenne digitalizálni, de arra sajnos még kisebb esélyt látok. Nekem is talán egy-két rész maradt meg belőle.
# HeirToGrievous 2017-10-21 11:48
"A Kerítés Másik Oldalán" is abban jelent meg, ami alapján "Túl A Sövényen" c. film is készült. De szeretem mindkettőt! :D

Ha jól tudom a Tiszta Dilinek csak 25 száma jelent meg, utána valamiért abbahagyták.
Nekem 10 száma van meg: 12. (hiányzik a borítója), 13., 14., 16., 19., 20., 21., 22., 23. és 24. Csak sajnos nem tudom megoldani a szkennelésüket. :(
# ZoTyA1975 2017-10-24 21:55
Idézet - HeirToGrievous:
"Ha jól tudom a Tiszta Dilinek csak 25 száma jelent meg, utána valamiért abbahagyták.

24 szám jelent meg belőle összesen.
# tommykpredator 2017-10-21 21:48
Ebből jöhet még korlátlan mennyiségben! Nagyon jókat nevettem rajta. Anno én is a Garfieldban olvastam először ezeket, de azóta sehol se láttam. Köszi a feltöltést! :)
# Micho 2017-10-23 19:14
A Lokál ingyenes újság hátulján is van már képregény, többek között Kázmér és Huba.

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/23/513lokal_kh.jpg
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta