Ki van itt?

Oldalainkat 1082 vendég és 1 tag böngészi

  • iskander

berci 06Sziasztok!

Rég volt már, hogy a gyermekképregények rajongóinak kedveskedtünk, most pótoljuk ezt a hiányosságot is. Ahogy a címből is rájöhetettek, Berci, az erőművész kalandjait folytatjuk a múzeum keretein belül. Ezzel a füzettel is visszarepülünk 1988-ba, amikor még gyerekcipőben járt kis hazánkban a képregénykiadás, és ennek megfelelően még a képregények többsége is főleg a kisgyerekeknek készültek. Bevallom, nekem is az elsők között volt Berci, akivel képregény formájában találkoztam, habár akkoriban én még skandináv képregényben láttam, és ott persze Bamse volt a neve. Ezért is örömteli érzés nekem, amikor viszontláthatom ezt a karaktert. Remélem, hogy mások is hasonlóan vannak vele. Az ifjabb olvasóinknak pedig remélhetőleg a könnyed ,szórakoztató történetek miatt kelti fel a kíváncsiságukat.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# babrafax 2017-02-24 11:03
Nem tudom mikor éltél,de a gyerekcipő annyira nem igaz.1971-től volt Mozaik ami egy idő után havi rendszerességgel 1991-g meg is jelent,vagy Kockás magazin 1980-tól 2-3 havonta.És még volt rengeteg időszakos kiadvány és album Zórádtól,Kocsmáros Páltól,vagy Rejtő Jenő fűzetek .Talán még a Hahota is említésre méltó.
# HZsTeam 2017-02-24 21:51
Én sem azt mondtam, hogy előtte nem létezett képregény, de az azért más volt. A Mozaik és a Kockás azért más műfaj, ahogy a Hahota vagy az Alfa is. Ezek a kiadványok még nem kifejezetten a külföldön és manapság nálunk is megszokott formátumok voltak. Amiket manapság hagyományosan képregényfüzetnek nevezünk, azok formája a 80-as évek közepe-vége felé kezdtek indulni. Például ezek a Zrínyi nyomdában készült füzetek, vagy a Móra Tom és Jerry füzetei, vagy a korai Semic-es kiadványok. És igen, szerintem ez még igencsak gyerekcipő volt ahhoz képest, hogy hová fejlődött a 90-es évekre, vagy hogy hol tart most ez a műfaj hazánkban. De akár nevezhetjük ezt korai aranykornak is.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta