Ki van itt?

Oldalainkat 629 vendég és 1 tag böngészi

  • Maci83

sw cw 5 hirA Klónháborúk kegyetlensége mindenki életére kihat. Még a Galaktikus Szenátus tagjainak is harcolniuk kell életükért és elveikért. Maguk a jedik is egyre gyakrabban kerülnek olyan helyzetbe, amelyeket tanításaik szerint el kellene kerülniük. Sötét idők járnak a galaxisban, és az árnyék elrejti azokat, akik mindkét oldalt manipulálva kihasználják a viszályt. Olyan idők ezek, amikor mindenkinek legjobbját kell nyújtania csatában, és legjobb pengéjét előhúznia…

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Bran Galed 2015-11-09 18:57
Kár hogy az egész megvezetés volt.
nem igaz hogy se Yoda se Mace Windu nem tudott a
Köztársasági Nagy Hadsereg Rendkívüli Megbízásáról
(Rend Kezdeményezése 1-150-ig)
ahol a 66-os számúban tételesen őket akarják likvidálni. Minden jedit. Senki sem olvasott? Mindig ez jut eszembe!
# Recsi 2015-11-09 19:54
Ezt leírnád kicsit érthetőbben?
# Bran Galed 2015-11-10 00:00
Na szóval: ezt az utasítás-sorozatot nekik is látni kellett, vagy legalább hallani róla.
Kötve hiszem hogy ilyen sok és ilyen bölcs népek nem látták meg benne saját halálukat....
És az is érdekes hogy a jedi könyvtárban megvolt az összes Sith holokron. Az senki fejében nem fordult meg hogy egyesek áttérnek? (Dooku, Sora Bulq, Depa Billaba, Anakin Skywalker)
# monstbambi 2015-11-10 14:18
A 66-os parancsnak a létezéséről csak Palpatine kancellár és Dooku gróf (plusz néhányan akik a sötét oldalon voltak), valamint a Kamino-iak közül néhányan tudtak, nekik Sifo Dyas mester mondta el, ők pedig beépítették a klónokba azt. Palpatine kancellár egész terve állt vagy bukott azon, hogy ezt titokban tudja tartani a jedi tanács előtt. Nem csoda hogy mindent meg is tett ennek érdekében.
# Greedom 2015-11-10 14:19
Nem tudom, hogy olvastad e a Republic Commando könyvsorozatot, de abban világosan leírják mi is az a 66-os parancs.
Egyfajta válsághelyzetre létrehozott parancs, pontosabban, ha a Jedik megpróbálnák átvenni a hatalmat a szenátus felett, életbe lép a 66-os parancs, ami a Jedik letartóztatását vagy likvidálását rendeli el.
Szóval erről a parancsról a Jedik tudtak, csak hát ők sosem gondolták átvenni a hatalmat szóval nem is tartottak tőle. Viszont Palpatine direkt úgy rendezte, hogy a Jediket állítsa be árulóknak. Ez már a filmből is kiderült. Nem véletlenül mondta Anakin Padménak úgy, hogy a jedik államcsínyt kíséreltek meg.
# monstbambi 2015-11-10 14:23
Nem olvastam.
De én úgy tudtam, hogy a 66-os parancsról nem tudtak a jedik, hiszen ha tudtak volna róla akkor felkészülhettek volna egy ilyen "apró" kis problémára.
+1 # Greedom 2015-11-10 14:31
Miért kellett volna felkészülniük erre? Eszük ágában sem volt átvenni a hatalmat - kivéve persze mikor kiderült, hogy Palpi sith - így nem kellet tartaniuk a parancstól. Jóhiszeműen hitték, hogy a köztársaság szép és jó, így biztos nem fog ellenük fordulni :)
# Bran Galed 2015-11-10 17:57
Nem hiszem hogy ennyire naivak lettek volna.
Ráadásul a háború végére mind tábornokok lettek.
Egyik se tudott, látott, hallott, semmit?
# Greedom 2015-11-10 18:06
A sötét oldal mindig erősebb :D
ennyi :D
# monstbambi 2015-11-10 18:15
Ennek ellenére a világos oldal mindig győzedelmeskedik. :)
És ha jobban belegondolunk Palpatine, Dooku, Anakin, és mindenki a sötét oldalon azért "dolgozott" hogy a prófécia valóra váljon, még ha akaratlanul is. :D
# dorian07 2015-11-13 09:31
Bemásolom ide is a próféciáról való véleményemet: Sokan félreértelmezik a jóslatot. A prófécia akkor lépett hatályba amikor Anakin átállt a "sötét" oldalra, plusz létrejött a Birodalom. Nem tudom hány ezer éven át voltak hatalmon a Jedik, míg a Sitheknek bujkálniuk kellett, az egyensúlyt Anakin, és Palpatine érték el közösen, de ezt a beképzelt Jedik soha nem fogják megérteni.
# monstbambi 2015-11-13 17:16
Azért ezen lehet vitatkozni- hogy mikor is kezdődött a prófécia megvalósulása.
Például mi van ha azt mondom, hogy amikor a próféciát kimondták akkor kezdődött a megvalósulása.
És Anakin átállása a sötét oldalra nem nevezhető töréspontnak. Palpatine-nak akkor már rég a markában volt ő, már akkor amikor a Jedi templomba került. Hiszen ő is tudta azt amit a Jedik, hogy ő a kiválasztott.
És ezt azért mondom mert Palpatine irányított a háttérből mindent. Már legalább a klónhadsereg megrendelése óta, sőt még azelőtt is.
# dorian07 2015-11-13 20:00
Igazad van, valóban előbb kezdődött, de az átállással teljesedet be, vagy a Darth Vaderré válással. Én abból indulok ki, hogy Lucas nyilatkozata szerint is Anakinról szól a Star Wars, már az megváltoztatott mindent, hogy egyáltalán megszületett. Az "erő" nemzette, ő a kiválasztott, a feljebbvalók kételkedőek voltak vele szemben, amikor ellenük fordult Kenobi megölte, kapott egy új "testet". Nem emlékeztet valakire Anakin?
# cs.peti025 2015-11-14 17:07
A prófécia egyszerűen azt mondja ki, hogy az Erőben a kíválasztott egyensúlyt fog hozni, amit tényleg a Sötét Oldal valósított meg, mert a 66-os paranccsal ki lettek irtva Jedik, tehát maga a Sötét Oldal a Kiválasztott.
Csak Obi-Wan valamint Yoda mester maradt meg Jedinek (Ha a régi kánont nézed, akkor csak ők nem harcoltak, hanem várták az Új Remény eljövetelét, miközben meditáltak és erősítették a kapcsolataikat az Erővel. De ha az új kánont nézitek, akkor a helyzet egyszerűbb, mert Yodán és Obi-Wanon kívűl nem maradt más Jedi...), és csak Vader és Palpatine (A Kettő Szabályának engedelmeskedve) voltak Sithek, 2=2 tehát egyensúly van.
# Lekois 2015-11-10 22:52
Sziasztok.
Még nincs nagyon tapasztalatom a kommentelésben, ezért nem tudom hova írjam azt a kérésem, hogy ha lehet folytassátok a Mara Jade: a császár keze sorozatot.
Egyébként a véleményem, válaszul az alább említettekre, hogy se a sötét se a világos oldal nem erősebb egymásnál. A kettő mindig legyengíti egymást. Így a legerősebb mindig az amelyik az egyik oldal szövetségese, úgymint a Mandalórok vagy a senem sötét senem világos birodalmiak, akiknek célja a rend fentartása (ez angolul jobban kijön az "order" szóval.)
Épp ezért a legjobbak akik nem futamodnak meg (Kir Kanos, Mara Jade, Veers tábornok, Cody, Rex, Gregor, Dookou, Bobba Fett és még sokan mások)
# monstbambi 2015-11-11 07:40
Nagy részük a sötét oldalt szolgálta.(dooku, booba...)
De igazad van, hogy a kettő párharca a lényeg, vagyis az egyensúly.
Akik a se nem sötét se nem világos oldalt nem használták azokat is elpusztította végül az egyik oldal.
Ezáltal nem biztos, hogy az a legjobb út!?!?
(esetleg éjnővérek???)
# Recsi 2015-11-11 17:39
Sajna, nincs folytatása.
Mara Sztori jelent még meg a Tales #1-ben (Semic 17, 2000/2), illetve a Thrawn trilógia és a Union jut még eszembe hirtelen.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta