Ki van itt?

Oldalainkat 1445 vendég és 1 tag böngészi

  • janoshman

termeszet-csodai-09-hirSziasztok!

Múzeumunk életében különleges lesz ez a mai nap. Nem igazán a megjelentetett kiadvány miatt, hanem azért, amit a hír lentebbi részében találtok.
A mai frissítésünk maga a Charlie Bood által alkotott Természet csodái című ismeretterjesztő sorozat kilencedik könyve, amelyben megismerkedhetünk pár cuki rágcsálóval, egy szárazföldön sétálgató hallal és a világ legnagyobb bogaraival.
Tudjuk, hogy elég mostohán bánunk a címmel, ráadásul megint a hírét inkább egy szolgálati közlemény alkotja, ám sajna a statisztikákból látjuk, hogy a sorozat közzététele jóformán nekünk fontosabb, mint az olvasóinknak… :(

AKIKET ÉRDEKEL A MÚZEUM, AZOKNAK FELHÍVÁS/KÖZLEMÉNY!

Mint azt tapasztalhattátok, a még mindig fennálló beíróhiány ellenére viszonylag normalizálódott a helyzet az oldalon, a legtöbb hiányolt sorozat ilyen-olyan tempóval, esetleg kissé döcögve, de azért megy. Emiatt egyre kevesebb hely van a naptárban a napi frissítésekre és a helyzet is kissé kuszálódott. Így hát a Múzeum életében júniustól, vagyis a holnapi naptól kezdve komoly változások állnak be.
Az első és legfontosabb, hogy a Múzeum-nap megszűnik, vagyis pontosabban szólva most már a pénteki nap nem feltétlenül lesz egyenlő a Múzeummal. Az archív kiadványok megjelenésére most inkább csütörtökön vagy (még inkább, továbbra is) pénteken kell számítani, és délelőtt.

Ezzel a Múzeum egy úgymond "B-frissítés" vagy "másodlagos frissítés" egyik elemévé válik. Ez most egy új, kísérleti módszer lesz, aminek keretében hétköznapokon valószínűsíthető, hogy a szokásos délutáni (többnyire 15:00-s) frissítés mellett délelőtt (8-10 óra magasságában) lesz egy közbeékelt megjelenés, ami a hét elején a CO-Mix kiadványait takarja, csütörtöktől felfelé meg a Múzeumot. Fontos, hogy ezek a másodlagosok nem lesznek mindennap. Lehet, hogy hetente csak egy. Az egésznek nincs pontos menetrendje, azért csináljuk így, hogy amikor van időnk rá, haladhassunk a felgyülemlett nem saját honosítások közlésével és ne mindenféle üres helyekre tuszkoljuk be őket.

Mivel ezáltal a Múzeumot többé nem köti a havi négy-öt füzetes keret, így akármekkora iramot diktálhatunk. Csakhogy ehhez kell alapanyag is. Jelen pillanatban rengeteg Pókemberünk és Disney-kiadványunk van. (Tényleg rengeteg, szóval Disneyből legfeljebb a Vidám zsebkönyveket küldje valaki, ha valami csoda folytán talál belőle egy olyan szkent, ami nem teljesen használhatatlan, mint az, ami a legtöbb helyen elérhető.) Más szóval…
Ha valaki tud szkeneket ajánlani (vagy ami még sokkal jobb: csinálni) a Múzeumnak, az írjon bátran. Leginkább ifjúsági és gyermeksorozatokat várnánk, vagyis olyanokat, mint a Rózsaszín Párduc, Tapsi Hapsi, Tom és Jerry, és olyanokat, amik múzeumi korúak, vagyis az évszám rajtuk egyessel kezdődik. Nem kérünk magyar rajzolók által készített műveket (mi most csakis a magyar nyelvű külföldiekre koncentrálunk), PDF verziókat és kicsi oldalszélességű vagy fájlméretű, vagyis egyszerűen szólva gyenge minőségű alapanyagot – ezért is írtuk, hogy jobb a saját készítésű, 3-600 dpi-ben szkenelt alapanyag, mert azokat fel tudjuk javítani, ha kell.

És végül… Mennyiben lenne érdekes számotokra, ha a Múzeum kapna egy saját főkategóriát (mint nemrég a Disney)? Ahol egybegyűjtjük az archivált sorozatokat azok tartalmától függetlenül, hogy aki keresi, hamarabb rátaláljon egykori emlékeinek digitalizált változatára. Ha valaki szerint lenne igény ilyesmire, az legyen olyan jó, írja meg ezt a fórumon (vagy ha nincs ott regisztrációja, esetleg itt, a cikk alá, de a fórum jobb lenne a kereshetőség és követhetőség miatt). Szintén ide várnánk (ismételten inkább a fórumra) azok jelentkezését, akik tudnának szkeneket elküldeni nekünk.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Ferkó1 2013-06-01 11:32
Nekem van néhány Semic képregényem beszkenelve; Rózsaszíb Párduc, Bobo, Góliát, Tom és Jerry.
Ha kell, emailben el tudom küldeni.
# Gabaj 2014-12-18 21:49
Szia a Tom és Jerry képregényeket elküldhetnéd nekem a marton.p@hotmail.hu e-mailra előre is köszönöm
# talgaby 2014-12-19 00:24
Jövőre elkezdjük azokat is, előreláthatólag minimum 1440-ben (hacsak nem sikerül mégis összehoznom egy műveletet 1920-ra).
# korte25 2017-04-26 12:55
Szia!
A korte25@freemail.hu címre Bobo és Rózsaszí párducokat el tudnád küldeni?
Köszönöm!
# Plotty 2013-06-01 16:01
Én örülnék, ha nagyobb adagokban jönnének. Akár több szám is egyszerre. (Bár tudom, nagy munka lehet feltölteni)(külön cikk se kell, max a délutáni frissben megemlítve)
Engem most a Disney érdekel évek óta először, most szívesen olvasok belőle bármit, de az a baj, amíg nem közhozzáférésű, addig meg vagyok lőve. Mire heti 1 szám adagokban odaértek ami igazán érdekel (donald Kacsa Magazin, zsebkönyvek, Ducktales), lehet megint fordulok, és nem fog, és talán még egy képregénykorosztály is felnő, mert annyi van, ezért, én a zúdítás híve vagyok :-)

Amúgy lehet kategória, ami elválasztja a honosítottakat a magyar megjelenésű archívumtól.
# talgaby 2013-06-01 21:40
Sajna te a kisebbségbe tartozol, még a kiemelten népszerű címeinknek is rögtön maradandó 20-50%-ot árt már az is, ha kettesével kerülnek ki. Disney amúgy is sűrűsödni fog, ha belegondolsz: ha lesz ellátmányunk Vidám zsebkönyvekből, az már most havi kettő, ami egy-két éven belül felmegy háromra vagy négyre. De a Múzeumba alapvetően olyan kiadványokat akarunk tenni, amik papíron már nagyon nehezen beszerezhetőek, és ez általában legalább 15-20 éves távlatot jelent. Ezért is van ott a hírben, hogy ebből az évezredből semmit sem fogunk még egy idei kitenni, igazából még a '90 előtti időszakból is egy tonna beszerzendő kiadvány van – és akkor ugye még sehol sem vagyunk időben a rendszerváltás utáni külföldi képregényrohamtól.
# apa1970 2013-06-02 12:19
Szép napot.

A Rózsaszín párduc első 20 számával beszkenelve rendelkezem. Szívesen elküldöm mind.
# talgaby 2013-06-02 17:25
Szia! Kösz a felajánlást.
Írj a központi mailcímünkre, és légyszi küldj el egy oldalt (ne borítót), hogy pontosan milyen állapotban vannak a képek. Aztán majd megírom, hogyan tudod gyorsan elküldeni nekünk őket.
# apa1970 2013-06-04 13:40
sziasztok

Rendben.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta