Ki van itt?

Oldalainkat 532 vendég és 2 tag böngészi

  • k@rcs1
  • menyus80

disney-tpb-10-hirÚjfent itt van december hatodika, jön a Mikulás, a HálóZsák pedig közzéteszi az ilyenkor szokásos (legalábbis öt év után már reméljük, szokásos) Disney-válogatását.
A mostani kötetnek a Kacsa-rajongók fognak igazán örülni, ugyanis a legelső sztori kivételével - amiben felbukkan Chip és Dale is - a tizedik kötet csakis az ő történeteikkel foglalkozik.
A mostani számunk kétségkívül legnagyobb érdekessége minden idők talán legtöbbet emlegetett, legegyedibb Barks-sztorija, az 1947-ben Cheerios reggelizőpelyhek mellé csomagolt ajándékfüzetecskében terjesztett Donald Kacsa atombombája. A fenti tények kombinációja valahol érezteti, hogy világháborúból kilábalás vagy sem, akkoriban kissé más értékítéletek voltak a tengerentúlon, mint mostanában. És a történet amúgy tényleg arról szól, ami a címe: Donald heves vegyészkedés közben feltalál egy atombombát, amit természetesen rögtön megmutat egy neves professzornak, a bonyodalom pedig csak innen kezdődik. (Azoknak, akik ismerik akár hallomásból is ezt a sztorit, üzenjük, hogy az eredeti, Barks-féle befejezés olvasható nálunk, nem az utólagosan átalakított változat.)
A kötetben természetesen ugyanakkor helyet kapott sok más történet is. bejárjuk majd a sivatagot gyalogosan, felkeresünk egy rég elveszettnek hitt völgyet az Andok legmélyén - ahol egy roppant különleges nyavalya felettébb szokatlan orvosságára lelhetünk majd -, elkísérhetjük Donaldot egy paparazzi-körútra, minek során megtanítja a kiskacsákat a jó fotóriporteri munka minden trükkjére - vagy inkább lehet, pont fordítva? És persze Dagobert bácsi is hozza majd a szokott formáját az egyik legkülönösebb felosztású történetben, melyet még Barks kezdett meg 1952-ben és folytatta három éven át... hogy aztán több mint fél évszázaddal később egy finn Disney-író tegyen rá pontot. És az egész azzal indul, hogy Dagobert bácsi szeretne egy csésze kávét...

És egy kis utóirat: bár részleteket csak január legvégén fedünk majd fel, ám annyit előre megsúgunk minden Disney-rajongónak, hogy a hírekben már párszor emlegetett új külsős beírónknak, P. Erykának hála jövőre nagyon sok kellemes meglepetésben lesz részük. A mostani adag így jóformán egy előzetes kis ajándék lesz az eljövendő termetesebb kötegből.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Éjüvöltő 2012-12-09 09:52
van olyan rész amiben Robotkacsa van (gyerekkorom kedvence volt :( ?
Vagy legalább sci-fi?
:)
# talgaby 2012-12-09 14:35
Ő képregényben igazából nem nagyon szerepel. Az egyetlen használható sztoriját már leközölték régen itthon magyarul az egyik Donald zsebkönyvben (nem tudom fejből, mi a száma, de az, amiben szerepel Mickeyvel az élő árnyas sztori).
Sci-fi igazából lenne... sőt, csak olaszból volna három komplett széria. Csak igazából nekem egyik se tetszik (NAGYON nem tetszik), így a válogatásban nem is fognak szerepelni.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta