Ki van itt?

Oldalainkat 765 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

sherlock-baskervilles-hirSziasztok!

A hetet egy igencsak terjedelmes olvasmánnyal zárjuk. A frissítés érdekessége, hogy elvileg ez volt az egyik legutolsó képregény, ami kikerült a szép emlékű CO-Mixra... ám ez nem teljesen az. Ugyanis egy kissé fura közjáték folytán ebből két beírás is készült, és mi most azt tesszük elérhetővé, ami eddig talonban volt.
A kiadvány egy igencsak régi darab. Mind az eredeti, mind a képregényes feldolgozása. Sir Arthur Conan Doyle legendás figurájának, Sherlock Holmes-nak legismertebb történetéről, a Sátán kutyájáról van szó, melyet a Marvel egy mára elfeledett sorozatában, a Preview-ban dolgozott fel 1976-ban, két részletben. (Innen a hírlogó is.) A könyvből az a Doug Moench készítette a képregényes forgatókönyvet, akit idehaza leginkább a Batman: Préda és Terror írójaként ismerhettek.
A képregény beírását még hónapokkal ezelőtt sikerült rásózni P. Erykára, aki szerencsére nem tántorodott el a beírástól mindörökre, miután elkészült ezzel. A mostani változat egyik legszembetűnőbb jellegzetessége, hogy szándékosan meghagytunk némi régiességet az oldalakon, ami némi patinás hangulattal látja el őket.
Az adaptáció meglehetősen hűen és kevés kihagyással követi a regényt, emiatt több mint száz, nem éppen kevés szöveggel bíró oldalról van szó. (Volt is vele dolga Erykának rendesen...!) Egyszóval tartalmas olvasmányra számíthattok, ám egyben egy igazi klasszikusra is, melyet most egy vadonatúj médiumban ismerhettek meg. Reméljük, kellemes szórakozást jelent majd mindenkinek. És ne feledjétek, ha végeztetek vele, írjatok pár biztató szót Erykának a tetemes munkájáért!

És most jön az átkötési bravúr, a cikk-kirakás fifikásságának netovábbja, avagy egy lecke arról, hogyan lehet tökéletesen összefűzni két tök különböző dolgot anélkül, hogy oxymoronná válnának.
Ha már úgyis Marvel-frissítés van ma, ráadásul egy kellemesen olvasmányos hétvégi darab a teljes egynapos hétvégére... ennek apropóján bővítjük kicsit a Marvel enciklopédiát is (melynek a létezéséről a jelek szerint vannak, akik nem is tudtak) Ben Reilly egy újabb kódexbejegyzésével, ami most a Marvel kozmikus és nem kozmikus részlege közé ékelt népével, az Örökkévalókkal (Eternals) foglalkozik. Öt teljes generációnyi Örökkévalóra való csokrot gyűjtött egybe, így lesz bőven olvasgatni való. És ezzel a Marvel egy újabb alig ismert szeletéről biztosítunk alapszintű ismereteket.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

+1 # Gaben87 2012-10-28 11:37
Kapóra jött az olvasmány; épp a napokban kezdtem el nézni a Jeremy Brett féle tv sorozatot, úgyhogy nálam mostanában Holmes-mánia van; szóval különösen köszönöm ezt a képregényt!
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta