Ki van itt?

Oldalainkat 682 vendég és 0 tag böngészi

S B hirkepFolytatjuk a DC legnagyobb hőseinek másvilági kalandját, és megnézzük, hogy mi történik újabb két évtized alatt az Acélemberrel és a Sötét Lovaggal, a Superman & Batman – Generációk I/2. részében.

Az első történet ideje 1959, amely a mi világunkban nagyjából a képregények sötét középkora címen vonulhatna be a történelembe, ugyanis Fredric Werthamnak, és híres-hírhedt művének, az Ártatlanság megrontásának „jótékony” hatása miatt a képregény szövetség erősen korlátozta a történetekben megjelenő történetek stílusát. Ezért ezen idő alatt nagyon sok bugyuta sci-fi történet jelent meg, és ennek a résznek az első történetében is ennek a stílusnak adózunk.
Superman és Batman fura ellenfelekkel szembesülnek, és kiderül, hogy mindkettőjük életének megkeserítője, Bat-Mite és Mr. Mxyzptlk áll a támadások mögött. A két manó egy földönkívüli faj képviselőinek akarja bebizonyítani, hogy az ő kedvenc hősük a legjobb, úgy, hogy ellehetetlenítik a másikat. És a történet végére valóban kiderül, hogy ki a legnagyobb hős, aki megmentheti a már említett fajt a hódítóktól. A háttérben pedig a hősök gyermekei, a következő generáció már a szárnyait próbálgatja…

Ugrunk egy évtizedet, és máris 1969-ben járunk, a vietnami háború és a hippi mozgalom idején. Batman visszavonult, és átadta helyét Dick Graysonnak, az egykori Robinnak, akinek helyébe pedig éppen Batman fia, ifjabb Bruce lépett. És ez a vadiúj „dinamikus duó” egy másik örökössel, Joker Juniorral néz szembe, aki tovább viszi börtönben ülő névadója munkáját, mindent megtesz, hogy elérje elődje célját és megölje Batmant. Eközben Superman élete sem fenékig tejfel, mert felesége súlyos betegséggel küzd, fia pedig teljesen elhidegült tőle és bevonult a seregbe, hogy Vietnamban harcoljon a hazájáért. És mire a füst eloszlik, mindkét hős élete megváltozik… (DE TÉNYLEG! EZ NEM A SZOKÁSOS MARVEL- ÉS DC-FÉLE ÁMÍTÁS!)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# avengers 2012-09-30 08:35
Nagyon jo tőrténet egy igazi győngyszem az ijen képregények miat járok fel nap mint nap a hálozsákra tűkőnűlve várom a folytatást gratula azoknak akik lehetővé teték hogy ezt magyarul elolvasuk.
# Farek 2012-09-30 08:54
Örömmel hallom! Jó lesz a folytatás is!
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta