Ki van itt?

Oldalainkat 390 vendég és 0 tag böngészi

termeszet-csodai-08-hirSziasztok!

A Múzeum ma folytatja a szigorúan vett ismeretterjesztést a Természet csodái nevű, nem túl meglepően természettel, azon belül is az állatvilággal foglalkozó illusztrált sorozat újabb, szám szerint nyolcadik számával.
Ehhez kapcsolódóan: Valamiért úgy tűnik, a hetedik rész szkenje elkeveredett nálunk. Ha valaki rendelkezik vele, legyen olyan jó, vegye fel velünk a kapcsolatot! Elvileg elérhető a neten, de nem igazán leljük.
Ezen kívül a hírhez nem kapcsolódik, mégis ma van igazán csak alkalmas hely kitenni ezt:

FELHÍVÁS!

Mint tapasztalhattátok, néhány sorozat kissé döcögősen halad mostanában, és ez az állapot sajna csak terjedni fog a címek között. Nem csak Predash az, akinek mostanában nincs igazán ideje foglalkozni a honosítással, több beírónk is - átmenetileg vagy végleg - letette a lantot az utóbbi időkben. Vagyis nemes egyszerűséggel szólva beíróhiányunk van, melyet próbálunk pár önkéntes és lelkes jelentkezővel orvosolni, ám ez nem egy esetben még nagyon korai és bizonytalan státuszban van.
Egyszóval...
Ha valaki érez magában affinitást a beírásra, az jelentkezzen bátran az oldal elérhetőségeinek valamelyikén (fórum vagy email... a facebookon ne!). Különösen, ha szeretné, hogy folytatódjanak az olyan címek, mint mondjuk a Bosszú Angyalai, Fantasztikus Négyes, Macskanő, Vörös Sonja, esetleg szeretne látni olyanokat, mint egy új Bombakirálynő, Harley Quinn... és ezek csak példák voltak. Sőt, még olyanoknak is tudunk mit kínálni, akik szeretnék, ha a nem-amerikai részlegünk bővülne végre olyan elemekkel, amik nem voltak olvashatóak korábban a CO-Mixon.
Ám e mellé még muszáj közölni, hogy a beírói munka nem lesz egyszerű! Akkor sem, ha valaki úgy hiszi (vagy nem csak hiszi, hanem tényleg) képes kezelni egy képszerkesztőt (PhotoShop, CorelDraw, stb.), ugyanis a grafikusi háttér csak segítség egy képregény beírásánál (nemhiába külön szakma ez a valóságban). Vagyis minden jelentkezőnek tudnia kell, hogy ne legyen zsákbamacska: a beíróság minden ellenkező híreszteléssel ellentétben betanulással jár. Nem is kicsivel. Ezért ha jelentkezik valaki, akkor sanszos, hogy idén az olvasók nem is találkoznának a nevével. Azt is tudni kell, hogy ez nem egy könnyű és gyors valami. Egy sima kis vacak 22 oldalas Marvel-füzet beírása akár egy hónapig is eltarthat nem kevés szabadidő rááldozásával (bár rutinnal egy ilyen füzet beírásának ideje lemehet 10 munkaóra alá). Nem elijeszteni akarunk ezzel senkit, de tapasztaltuk, hogy sok lelkes ifjonc hitte, hogy a honosítás egy alapvetően könnyű meló, és riadt el, amikor szembesülnie kellett azzal, hogy már egy egész hétvégét a PhotoShop gyakorlásával töltött, és még csak a negyedik oldalánál tart. Mert igen, kezdetben ez a valószínűbb.
Mindemellett az egyik legrégebbi és kijelenthetjük, hogy legtermelékenyebb képregényes csapatba kerülhettek be az egyik legolvasottabb ilyen jellegű oldalon, hogy a munkáitokkal tovább vigyétek előre a képregények megismertetésének ügyét Magyarországon, plusz valószínűleg jó pár fentebbi sorozat esetén elég sokan örülnének annak, ha valaki magára vállalná a folytatásukat idővel. :-)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# avengers 2012-09-14 20:25
Akkor hiába várom az angyalok folytatását.
# Éjüvöltő 2012-09-15 11:58
Hyest ! Fordító nem kéne ?? :)
# talgaby 2012-09-15 20:05
Beíróhiány sajna magában foglalja valahol azt, hogy fordítóból kicsit túl sok van. Bár akár az is lehetséges, hogy egy vadiúj fordító-beíró páros álljon fel, de ez leginkább akkor fordulhat elő, ha olyan emberek jönnek, akik nem amerikaival akarnak foglalkozni, hanem inkább európaiakkal, mert az az a részleg, amit mostanság maximum Zerit időnként beeső munkái tarthatnak életben.
# Farek 2012-09-15 21:08
Idézet - avengers:
Akkor hiába várom az angyalok folytatását.

Nem, nem hiába. Csak egy kicsit később érkeznek.
# avengers 2012-09-16 06:59
Pedig szivesen olvasnék hetente legalább egy első sorozatos részt de még a havi egy is jó volt csak legyen az angyalok a kedvenc marvel csapatom 93február ota miota megjelentek a marvel extrában lassan 20éve.
Egy időben pedig olyan jol haladt a forditás hogy keztem reménykedni hogy őtéven belűl kikerűl mind a 402rész honositva de hiu remények voltak.
Szivesen látam volna fent a teljes sorozatot honositva az őszes évkőnyvel.
# Farek 2012-09-17 09:12
Az öt éven belüli kikerülés még a heti megjelenés mellett is álom lenne, hiszen az maximum 260 részt jelent. És akkor még nem is beszéltünk a különszámokról és a nyugati parti sorozatokról, meg az egyéb Angyali dolgokról. De, hogy mondtam is, dolgozunk a probléma megoldásán, de egyelőre nem látom tisztán a következő megjelenést és a közeli jövőt. Sajnos :(
# talgaby 2012-09-17 18:03
Ergo gyorsan meg kell tanulnod beírni, és nyugdíj mellett úgyis ráérsz, szóval napi egy BA-t letermelhetsz. Nosza, nosza. :D
# avengers 2012-09-17 19:38
Oké bocs nem akartam senkit sűrgetni ugyis olyan tempoban csináljátok amilyenben tudjátok csak valahogy mindig azon képregények honositása szűnik meg vagy áll évekig amiket szivesen olvasok.Nem csak it fére ne értsd más honosito oldalakon is ez van.
# talgaby 2012-09-17 20:04
Kivételesen egyet tudok érteni veled. Hat éve részben azért kezdtem bele a honosításba, hogy egy marha régóta álló, de számomra nagy kedvenc sorozat folytatásában végül valahogy részt vehessek. (Irónia, hogy azóta a komplett széria fordítása kész, de a kikerülés még mindig erőteljesen a folyamat első felében van. :)) Igaz, nálam játszik, hogy mivel a nagyja amerikai, így végül megszereztem az eredetiket és elolvastam őket, egy részét meg is vettem. De valahol hasonló indíttatásból indult ez az egész képregényesdi.
# Farek 2012-09-17 20:18
Idézet - talgaby:
Ergo gyorsan meg kell tanulnod beírni, és nyugdíj mellett úgyis ráérsz, szóval napi egy BA-t letermelhetsz. Nosza, nosza. :D

Nem lenne semmi értelme. Minden nap elfelejteném, hogy mit kell tenni, aztán tanulhatnám újra... :)
# Farek 2012-09-17 20:19
Idézet - avengers:
Oké bocs nem akartam senkit sűrgetni ugyis olyan tempoban csináljátok amilyenben tudjátok csak valahogy mindig azon képregények honositása szűnik meg vagy áll évekig amiket szivesen olvasok.Nem csak it fére ne értsd más honosito oldalakon is ez van.
Megértelek, mert ez tényleg nagoyn bosszantó tud lenni. Sajnos, tényleg nem tudok mást mondani, mint hogy dolgozunk a problémán. Remélem, mihamarabb jön a megoldás.
Hm, esetleg nincs kedved megtanulni a beírást? Kapnál annyi honosítani való BA-t, hogy csak győzd! :D ;)
# avengers 2012-09-18 05:14
Nem tudom alkalmas lenék e beíronak biztos sokat kell pepecselni.Persze lehet hogy annak is megvan a maga szépsége sosem csináltam ijensmit bár ha első sorozatos angyalok képregényeket kéne beírni az lehet hogy tetszene.
# Zarándok 2012-09-20 18:07
Én beállok. Műfordítok is. Kell egy pontos leírás a melóról, és hogy mi a választék?
# talgaby 2012-09-20 18:52
A pontos leírás kb. kimerül abban, hogy beírás. Lehetőleg PhotoShoppal, de akármi mással, amivel megy. Azon belül a szokásos: bubiretus, szövegdobozok készítése, narrátorfeliratok, esetleg címfelirat, kredit, borító. Aztán szövegtördelés. Ennek fejlettebb foka a képminőség feljavítása.
A választék pedig nagyrészt odafenn van, jelenleg ezek lennének azok, amikre jó lenne ember.
Ahogy a hír mutatja, betanítást beírásra tudunk vállalni szép nyugodt tempó mellett.
# Zarándok 2012-09-20 19:12
Akkor kezdhetjük! george.pilgrim.vida@googlemail.com, de facebookon szinte 24/7 elérhető vagyok. Emailben szívesen megadom az elérhetőségem oda is.
# bangarhol 2012-09-26 23:30
Hello,
Engem érdekel a beírás.
3 napja írtam ezügyben a halozsak@halozsak.hu címre, de nem válaszoltatok.
Él még a dolog, vagy van már elegendő segítség?
# Zarándok 2012-09-27 07:19
Japp, én is meg akartam kérdezni, hogy akkor mi legyen? Rákészültem és már elég izgatott vagyok az ötlettől. :)
# talgaby 2012-09-27 09:54
Mindnekitől elnézést kérek, de eléggé csak én foglalkozom ezzel, és jelenleg annyi időm van, hogy éppen menjenek a dolgok az oldalon, ráadásul még két hétig ennyi sem lesz. Mindenkit megkeresek majd levélben, hogy az alapkérdésekig eljussunk (ismeretek, mennyi felkészítés kell, stb.), ám hacsak egy tagtárs át nem veszi ezt, valószínűleg október akárhanyadika lesz belőle. (Munka miatt sosem látom előre, milyen időszakokban érek rá és mikor nem.)
# bangarhol 2012-09-27 10:04
Idézet - talgaby:
Mindnekitől elnézést kérek, de eléggé csak én foglalkozom ezzel, és jelenleg annyi időm van, hogy éppen menjenek a dolgok az oldalon, ráadásul még két hétig ennyi sem lesz. Mindenkit megkeresek majd levélben, hogy az alapkérdésekig eljussunk (ismeretek, mennyi felkészítés kell, stb.), ám hacsak egy tagtárs át nem veszi ezt, valószínűleg október akárhanyadika lesz belőle. (Munka miatt sosem látom előre, milyen időszakokban érek rá és mikor nem.)

OK
# Zarándok 2012-09-27 10:21
Vagány! :)
# talgaby 2012-10-20 13:43
Oké, ha minden igaz, minden érintett kapott egy nem éppen rövid levelet ma. Ha mégsem, üvöltsön rám itt, és elküldöm neki is.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta