Ki van itt?

Oldalainkat 861 vendég és 2 tag böngészi

  • Gabi
  • Nabunaid

sup-bat generations i 01-00-hirkep„…az órák róják szüntelen az útjukat…” Nos, aki tudja, hogy milyen dalból idéztem, az még vagy nálam is öregebb, ami már önmagában is szép teljesítmény, vagy pedig az édesapja (esetleg nagyapja), neki is olyan sokat énekelgette ezt a dalt, mint gyerekkoromban nekem. Szóval, aki tudja – pláne Google nélkül – az fogadja elismerésem! De hogy hogyan is kapcsolódik mindez a mai frissítéshez, ami nem más, mint a Superman&Batman – Generációk I. sorozatának 1. része? Elmondom!

A mai több okból is különleges frissítés. Egyrészt, a hír címe arra is utal, hogy ma van a születésnapom, vagyis megint egy évvel tapasztaltabb lettem. Másrészt, aki egy kicsit is ismeri az érdeklődési körömet, az meglepődhet, hogy miért egy DC képregényt hoztam el nektek. De a magyarázat összefügg a harmadik okkal, mégpedig azzal, hogy a mai honosítás nem a szokásos DC univerzum része, hanem a magyar keresztségben Másvilágok nevet kapott Elseworlds (a DC kiadónak a Marvel Mi lett volna, ha…?!-világához hasonlító alternatív) történeteinek része. Ugyanis John Byrne eljátszott a gondolattal, hogy mi lett volna, ha a két főszereplő világában is valós időben telik az idő? Milyenek lennének a hősök egy-egy évtized elmúltával? Az elképzelést tett követte, és megszületett a Generációk! Ezekben a füzetekben és ezekben a történetekben az olvasók ráadásul az adott korszak jellemző képregényes hangulatával is találkozhatnak, vagyis minden történet tükrözi az akkori időszak történeteinek hangulatát.

A sztori 1939-ben indul, abban az évben, amikor már mindkét karakter színre lépett. A hősök első találkozása (vagy mégsem? Majd kiderül...) ez a metropolisi világkiállításon, amikor is az Acélember és a Sötét Lovag először fognak össze a közös gonosz, az Ultra-Parazita néven ismert bűnöző ellen. És feltűnik benne több ismerős szereplő is…

A füzet második története (nem mondtam volna? Minden füzet extra hosszú és két történet szerepel benne!) egy évtizeddel későbbre, 1949-be vezet el minket. (És ez így lesz a további 3 füzetben is, mindegyik 2 részt tartalmaz, 1-1 évtizedes ugrásokkal.) Dick Grayson, Robin már felnőtt és éppen készül elhagyni Batman oldalát, Clark és Lois pedig házasok, sőt, Lois terhes! De az idillt megzavarja Joker és Lex Luthor kettőse, akik nem vágynak másra, mint Superman elpusztítására. És sikerülhet is nekik, hacsak Batman és Robin nem siet az Acélember segítségére…

Remélem, az extra hosszú bevezető nem vette el a kedveteket a képregénytől, hanem inkább meghozta hozzá! Mert a következő három hónapban nyomon követhetitek, ahogy az évtizedek múlásával a hősök helyét átveszik örököseik, és nagy örömöket még nagyobb tragédiák váltanak fel! Ha pedig a történetek végével már hiányérzetetek támadna a további kalandokra, akkor elárulhatom, hogy jövőre vár benneteket a Generációk II. évada, a köztes évtizedek történeteivel. Sőt…!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# avengers 2012-08-29 07:11
Érdekes volt a sztori várom a folytatást.
A hozzátartozo magyarázat is érdekes volt.
# Farek 2012-08-29 09:36
Hidd el, csak egyre érdekesebb lesz, megéri rá várni.
# BladeDPI 2012-08-29 13:23
Boldog születésnapot!!
# Farek 2012-08-29 15:12
Köszönöm :)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta