Ki van itt?

Oldalainkat 981 vendég és 1 tag böngészi

  • Kovacsi

darkseid-galactus-hir

Nem nagyon szokásom önmagamról írni a hírekben, a mostani azonban két szempontból is különleges alkalom számomra. Egyrészt ma van kerek hat éve, hogy hivatalosan is a HálóZsák csapatának részévé váltam (melyet valószínűleg azóta is bánnak :)), másrészt úgy éreztem, ma jött el az ideje annak, hogy debütáljon a tiszteletbeli ezredik honosításom. (Tiszteletbeli, mert igazából csak tippelni tudok, hogy az eddigi közel ezerhatszázból mennyi került ki - szóval lehet, hogy már tavaly elértem ezt a számot, de az is, hogy idén még nem is fogom.) Ami ráadásul a szintén elég kerek, 4500-as számú cikkben kerül ki. És egy ilyen alkalomra valami valódi különlegesség dukál.
Mondjuk John Byrne Marvel-DC crossoverei közül egy darab. Egy méltatlanul elfeledett darab, ami a két univerzum talán legérdekesebb kozmikus nagyságait ereszti össze egy hatalmas, agyatlan bunyó helyett inkább a két figura alapvető különbségeit szembeállító és kielemző űroperában, amiben igazi isteni hatalmú természeti erők csapnak össze a fennmaradás és az erősebbek életben maradása törvényeinek engedelmeskedve - hisz, mind mindketten tudják, hiába majdnem mindenhatóak, ők is saját természetük rabjai, akiknek azt kell tenniük, amit az univerzum elrendelt számukra. Ők Galactus és Darkseid.
Galactus, a Bolygófaló, Világok Pusztítója, ki a végtelen kozmoszt járja milliárdok óta, hogy szüntelen éhségét életnek otthont adni képes bolygók magjának energiáival csillapítsa, és ezzel egyfajta pártatlan, univerzális ragadozóként tartsa kordában a világegyetemben burjánzó sokszínű életet - és egyben kihívást intézzen minden értelmes faj ellen, hogy próbára tegyék leleményességüket, hogy kiderüljön, mennyire méltóak az életre.
Darkseid, Apokolipsz Ura, a világegyetem ostora, az új isten, kinek nincs más célja, mint felkutatni az Anti-Élet Egyenletet - egy matematikai formulát, ami az univerzum legalapvetőbb törvénye által bizonyítaná minden élő s élettelen előtt, hogy Darkseid a világegyetem megkérdőjelezhetetlen ura.
Kísérjétek hát el az évforduló apropóján erre a fantasztikus utazásra, ahol Jack Kirby két legpáratlanabb figurája találkozhat szemtől szemben annak az írónak a munkája által, akinél jobban a Kirby halála óta talán senki sem volt képes átlátni, milyen hihetetlen mélységek rejtőznek az egykori író-rajzoló teremtményeiben.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# solymosgyu 2012-08-08 16:22
koszi az ezer képregényért de:legyenek érdekesebbek is. Mondjuk sf.
# avengers 2012-08-08 17:10
Sosem hitem volna hogy egyszer ki kerül ez a képregény mindig is szeretem volna elolvasni ezer ilyen király képregényt még.
# Éjüvöltő 2012-08-08 17:53
Grat az ezredikhez :)
További jó munkát !
Ahogy a managerek mondanák: Keep up the good work :)

Még ezer képregényt ! :D
# Éjüvöltő 2012-08-08 19:09
Elgondolkodtató !
# forintuser 2012-08-09 16:34
Hatalmas köszönet.Köszi a rengeteg munkát.
# Lazaa Srác 2012-08-09 23:47
Hali. Miért változtattátok meg a lapozási alkalmazást? Ez így rettentően szar. Esetleg én vissza tudom állítani magamnak testreszabással? Választ előre is köszi. Hali.
# zozi56 2012-08-09 23:54
Nem változtattunk rajta semmit.
# Lazaa Srác 2012-08-10 15:10
Akkor miért van, hogy ha a kicsinyített képre kattintok, külön felnyíló ablakban nagyítja ki az oldalt és nincs jobbra-balra nyíllal lapozási lehetőség? Lehet, hogy a gépemen kell keresni a probléma megoldását? Miután elolvastam az oldalt, jobbra fent ki kell x-elnem, és a következő oldalaknál ugyanezt el kell játszani...
# Lazaa Srác 2012-08-10 15:16
Oké, én kérek elnézést. A gépem a hülye. Valamiért sokat gondolkodik, és ha idő előtt kattintok, akkor adódik ez az anomália. Még egyszer bocs. szép napot mindenkinek. (Supergirl, Superman, Batman történetek lesznek-e újabb frissítésben?)
# talgaby 2012-08-10 18:45
Amíg nem tölti be az egész cikket, addig nem indul el a képnéző plugin. Ilyen nagy füzetek esetében ez eltarthat egy darabig, amíg leszedi az összes bélyegképet.
A kérdésedre: jövőre lesz egy mini; igen, de csak minőségi csere két tpb-n; szintén jövőre a szülinapunkra egy GN.
# avengers 2012-08-11 14:22
Nem lehetne egy hihetetlen versusok kőnyvtárat csinálni és minden héten lekőzőlni egy más univerzumban lévő karakterek őszecsapását.
Van pár ijen tőrténetem ithon digitalizálva sajnos csak angolul de tudok kűldeni anyagot ha kell.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta