Ki van itt?

Oldalainkat 1373 vendég és 0 tag böngészi

asm-v1-005-hirLegelőször is elöljáróban ezúton szeretnék bocsánatot kérni D-montól, ha esetleg olvassa ezt, de sajna a (talán első és egyetlen) fordítása most bizonyos mértékben az enyészeté lesz, ugyanis hosszas mérlegelés után úgy kellett döntenem, hogy saját magyar szöveget készítek a Csodálatos Pókember 5. számához. Mármint az eredeti, Amazing Spider-Man-féléről van most szó.
Amostani füzetben - akárcsak a Fantasztikus Négyes ötödik számában- a címszereplő a Marvel-univerzum egyik, ha nem legösszetettebb és legkiválóbban megalkotott szupergonoszával, Fátummal csap össze. Aki itt... nos, mondjuk úgy, hogy Stan Lee sose érzett rá igazán a figurára, és a Kirby-féle kidolgozott, komoly jellemrajzzal felruházott szereplő helyett itt egy egyszerű őrült tudós, aki eléggé... bárgyú hibákat vét, miközben minden pillanatában másra se koncentrál, mint hogy a lehető legklisésebb monológokkal untassa ellenfelét.
Másrészt roppant érdekes tanúja lenni annak, miként csapott össze ez a két híres figura a Marvel-kor korai szakaszában, illetve hogy milyen érdekes ötleteket vetett be az író, hogy a lehető legjobban kitöltse azt a helyet, ami a hatvanas évek elején, akármilyen hihetetlen, de szinte végtelenül hosszúnak minősült (akkoriban egy átlagos történet nyolc oldal körül járt, Lee-nek viszont erőssége volt, hogyan alkosson tényleg tartalmas és egybefüggő sztorikat).
A történet beírását, mint mostaában minden ilyen klasszikus Pókemberét, most is Usagi Yojimbo végezte.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# pendragonhu 2012-08-03 21:43
olyat nem lehet hogy a régi és az új is kint lenne? :)
# talgaby 2012-08-04 08:50
Nem nagyon. Csak grafikailag is túl nagy a különbség, akármennyire igyekezett sosi akkoriban.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta