Ki van itt?

Oldalainkat 553 vendég és 0 tag böngészi

street-fighter-ii-turbo-12-hirKözel hetven hónap kellett hozzá, de végül csak elértünk idáig. Kis híján hat éve már annak, hogy megjelent az első Udon-féle Street Fighter-füzet a HálóZsákon, hogy megkezdje a nem éppen rövid - majdnem három tucat füzetnyi - utat a legendás Street Fighter II történetének feldolgozásához. Persze a játékok miatt ez eleve nem volt egyszerű feladat, lévén hogy hiába ugrottuk át gyakorlatilag teljesen az első rész sztoriját (a rengeteg visszatekintés fedte le... úgy-ahogy), még mindig ott volt egy egész trilógiányi előzmény. Most azonban itt a nagy finálé. A sorozat legkegyetlenebb ellenfele. A játéktörténelem egyik legérdekesebb gonosza, ugyanis a története szerint lazán kinyírta azt a rettegett ellenséget, aki köré az egész franchise addigi minden játékát próbálták építeni, hogy aztán a végén kiderüljön, mégsem ő az igazi kihívás. Most jön Akuma.
Aki játszott már olyan SF-en, amiben ő is szerepelt, tudja, hogy Akuma nem éppen egy egyszerű boss. Annyira nem, hogy igazából történet szerint sokaknak nincs esélyük ellene. Magának a főhősnek sem. Márpedig valahogyan mégis ki kell kászálódnia a mostani helyzetből. Már csak azért is, mert a küzdőtér kezd egy kicsit felrobbanni és egy vulkánná változni alattuk.
Sajnos a fenti tény járuléka, hogy a füzet jóformán fele színtiszta vörösből áll, annak az árnyalatai alkotják a képeket. A JPEG híresen nem tudja kezelni a vörös színt (meg sok minden másra is alkalmatlan, például nem festett képregényoldalak tárolására). Ezt összeadva a széria második legpocsékabb szkenjével sajna egy vizuálisan nem éppen kifogástalan füzetet ad most. Ez ellen sajna tenni nem lehet.

És ha már bunyózunk, ruccanjunk át egy rivális verekedős játék világába. Két hete befejeződött az újraírt MK-történet felvezetője, most pedig végre nekiállhatunk kifejteni azt a két előzményjátékot, amiket a régebbi változatban kénytelen voltam egy-egy rövid fejezettel letudni. Most tizenhét nem olyan rövid epizóddá nőtték ki magukat, ebből kerül ki rögtön három, szám szerint az 1.1-es, az 1.2-es és az 1.3-as fejezetek.

És mert nemrég felhívták a figyelmemet rá, hogy egy icipicit elmaradt, most pótlásra kerül a 2012. májusi amerikai képregénypiacról szóló értekezés is, benne meglepően jó hírekkel. Mármint a tavalyi évhez képest.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# takipepe 2012-07-03 19:41
jó lett, noha nem az én képregény stílusom
# x-raj 2012-07-05 18:24
Jó volt, és bár kíváncsi vagyok hogy végződik az egész, sajnos tudom hogy ez egy never ending sztori, amely gyakorlatilag már 25 éve megy.

Pedig kíváncsi lennék többek közt arra, hogy:
-Ryu vajon megtanulja-e irányítani a Sötét Hado-t?
-Hogy győzi majd le Akumát/Oni-t
-stb.
# talgaby 2012-07-05 20:33
Egyszer valószínűleg véget vet neki a Capcom, pláne, hogy a japánoknál is kezd terjedni a reboot-láz.
# PhD Strange 2012-07-06 08:26
25 éves a Stzreet Fighter képregényes része? na ezt nem tudtam !
nem a verekedőautomatás részleg 25?

Mondjuk Fatal Fury 2 biztos volt anno !
# talgaby 2012-07-06 08:48
Nem, a játékok ennyi idősek, de amit itt olvashattatok UDON-féle feldolgozást, az vicces módon az egyik legpontosabb és leginkább hű az eredeti játékok történetéhez - pedig az USA-ban készült. Vagyis ez itt többé-kevésbé a játékok története.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta