Ki van itt?

Oldalainkat 586 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

Mivel a jelek szerint most hétvégén... kicsit hagyunk időt mindenkinek, hogy behozza magát az eddig megjelent sok-sok füzettel (oké, valamiért lett egy marha nagy lyuk a naptárban, holnap megnézem, van-e valami esetleg raktáron a vésztartalékból), ezért kihasználom a lehetőséget egy teljesen önálló bejelentésre.
Amint azt már sokan tudják - legalábbis a két oldal olvasóközönségének metszete biztosan - a CO-Mix (korábbi Chosen Ones) nemrég hivatalosan is berekesztette működését. Az oldal tulaja döntése volt, az okai természetesen csakis őrá tartoznak. Ám pár más helyen már felmerült, hogy mi lesz az eddig oda kikerült (jórészt európai) magyarított képregényekkel.
Erre a kérdésre általánosságban nem tudok válaszolni, ám annyit kijelenthetek, hogy azok a képregények, amik a Zsák (aktív vagy passzív) tagságának közreműködésével készültek, átkerülnek majd ide.
Idővel. Hangsúly ezen az egy szón.
Egy előzetes listánk már van, és bár még nem számoltam össze, de jóval félszáz felett van az áthozandó füzetek száma. Ezekkel kapcsolatban két dolog biztos. Az egyik, hogy idén nem kerül ki közülük ide semmi. A másik pedig, hogy jövő januárban, a szokásos egyhavi téli pihenőnk alatt viszont annál több. Mivel sok köztük az európai, onnan is a frankofón, ami legalább 48 oldalas albumokat jelent, így biztos, hogy januárban sem megy le minden, de 2013 elejétől kezdve folyamatosan igyekszünk majd elérhetővé tenni mindent, amit mi kaptunk meg.
A többi honosítást sorsáról nem tudok mit mondani.* Azt pletykálják, az allcomics háza táján kell majd keresgélni, mivel nekik van csak európai részlegük (mondjuk ha ez igaz, akkor ezzel a tempóval több átvett képregényük lesz lassan, mint saját :)), de megerősíteni bármit bármelyik oldal csak akkor fog tudni, ha már lezajlottak az egyeztetések. Addig legyen mindenki türelemmel. (Ha a SpiderTom-hagyaték kikerülésére bírtak várni az emberek öt évet, talán néhány hónap a mostani esetben nem lesz a világvége.)
A CO stábjáról hírt mondani nem tudok. Részemről/részünkről örömmel vennénk, ha Zerit visszatérne és itt folytatná az ottani sorozatait - már persze ha aktív marad és nem megy el nyugdíjba - illetve az oldal nevében szívesen látjuk azokat, akik szeretnék valahol folytatni a munkájukat.
Ennyi volt mára. Legkésőbb hétfőn visszatérünk a szokásos menetrendünkhöz - ha nem sikerül találni semmit a raktárban holnapra.

*Update: Vagyis a Thorgalról és Billy egyéb munkáiról igen. Billy úgy döntött, megpróbálkozik egy önálló oldallal a saját munkái számára. Ezt majd valamikor beleintegráljuk a linkgyűjteményünkbe is, ám addig is itt van a cím: http://billy-comics.blogspot.hu/

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

+1 # solymosgyu 2012-07-01 11:01
én szerintem:a régi com-mix-fuzeteket ugy kéne kirakni hogy egy régi és annak a folytatását egyszerre kéne feltolteni. vagyis ne csak az öszeset egyszerre hanem a részeket egy régi egy uj stílusban.
# matyi10 2012-07-01 17:25
Na, nem tudom. Én azért stílusosabb elköszönést vártam volna az oldaltól. Nem egyik napról a másikra minden szó nélkül. Persze ha így akarják, csinálják így. A munkájukat még egyszer köszönöm.
# Gaston 2012-07-01 20:39
Rettentően sajnálom az oldal megszűnését. Anélkül hogy fényezném őket megjegyezném, hogy rendkívül jó érzékkel választották ki a fordítandó képregényeket (itt főként az európai vonalra gondolok). A jó stílusérzék mellett precíz és igényes munkát is végeztek. Persze aggódom az eddig elkészült kiadványok miatt is, de jobban izgat a megkezdett sorozatok sorsa. Várható a megkezdett sorozatok folytatása, vagy a fordítók is befejezték az oldallal együtt?
+2 # Tamás371 2012-07-02 09:19
Nem fejeztük be, de a folytatás mikéntje még kissé képlékeny.
Türelemre szükség lesz, az már tisztán látszik.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta