Ki van itt?

Oldalainkat 762 vendég és 0 tag böngészi

new-avengers-cw-tpb-hir4Sziasztok!

Lassan kezdünk kiérni a dolgos hétköznapokból (bár ez valószínűleg azokat már nemigen érinti, akik még nappali tagozatos diákéveiket töltik), ám az Új Bosszú Angyalai: Polgárháború című kötetünk ettől még rendületlenül megy tovább. A mai epizódot Őrszem karakterének nagy kedvelője, Zozi hozta el nektek a lenti ismertetővel egyetemben. Tettestársa, mint mostanában szinte mindig, Predash volt.

Őrszem helyzete a Polgáháborúban jóval különlegesebb, mint sok másik szuperhősé. Az ő erejével pillanatok alatt elpusztíthatná az ellenséges tábort, bármelyik is legyen az. Épp ezért nagyon bizonytalan önmagában, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy melyik csapat mellé áll, bármikor képes megfordítani a háború állását, vagy akár végérvényesen eldönteni azt. A Pókemberből ismert "nagy erő nagy felelősséggel jár" itt most hatványozottan igaz.

Emellett azzal is szembe kell néznie, hogy a világ elfelejtette őt. Sötét énje, az Árny fenyegetése miatt Doktor Strange és Reed Richards segítségével mindenki emlékezetéből, még a sajátjából is kitöröltette az összes Őrszemmel és Árnnyal kapcsolatos emléket. Évtizedes barátságokat, egész lényét áldozva fel ezzel az emberiségért. Bár később visszatért, mégis mindenki idegenként tekint rá: ő rendelkezik a közös kalandok emlékének többségével, mások azonban úgy tekintenek rá, mintha most látnák életükben először.

A magyar kiadásból kimaradt Új Bosszú Angyalai mai részének Őrszem őrlődése lesz a középpontjában. Mint általában a vele kapcsolatos történeteknek. :) Időrendileg egyébként a HálóZsákon már korábban megjelent Őrszem v2 után játszódik, és A döntés című képregény előtt, ez utóbbi felfogható a mai rész epilógusának.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# PhD Strange 2012-06-15 10:39
Tényleg elég szomorú, keserű rész.
Mintha maguk az event kiagyalói se hinnének ebben, hogy végig tudják vinni.
Kapi vagy Vasember?
És ki fogja megszabni a következő küldetésüket? a kormány?
nagy dilemmák vannak itt !
+1 # PhD Strange 2012-06-15 10:41
Amúgy jól le vagyok maradva, mint a borravaló. :S
Én még valahol ott járok hogy a Skarlát Boszi meg a Higanyszál a Bosszúállókban van...
# ajlerattila 2012-06-15 18:32
Bosszú Angyalai és köszönöm. Péntekig ez tetszett a legjobban! :)
# zozi56 2012-06-16 01:04
Szívesen. :) Szerintem elég jól sikerült elkapni benne Őrszem jellemét, ezt a korszakát én is mindig ilyen bizonytalannak képzeltem.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta