Ki van itt?

Oldalainkat 785 vendég és 0 tag böngészi

red-sonja-v4-tpb7-hirSziasztok!

Újfent eltelt egy év, még egy esztendővel lettem vénebb, és ennek apropóján, mint már nem egyszer az elmúlt időkben, Vörös Sonja-napot tartunk itt a HálóZsákon. És ahogy azt már megszokhattátok, ezen a napon nem egy, hanem két kötetnyi barbár kaszabolást kaphattok a Dynamite-féle termésből.
Az első könyv természetesen a v4-es sorozat folytatása, a 35-40. részeket egy könyvbe foglaló, hetes számú tpb. Amely azért fontos, mert itt ismerhetjük meg az új Vörös Sonját. Nem, nem olvastátok félre. Az ötödik kötet végén Sonja tényleg belehalt a Kulan Gath ellen vívott küzdelmébe, hogy a lelke aztán, mint oly sokszor előtte, az újjászületést válassza. Így hát ugrunk jó két évtizedet az időben, hogy megismerhessük az immár felnőtt és - ami a kiadó szempontjából már jóval fontosabb volt - alig húszéves új Sonját, akinek az élete a legkevésbé sem olyan, mint előző inkarnációjáé volt. (A fiatalítás amúgy azért lényeges, mert a már ismert Sonja az ábrázolásai ellenére erősen negyven felé közeledett, és akárki akármilyen szexizmust gondol bele, kissé nehéz eladni egy középkorú, fémbikiniben kardot lóbáló nőt az alapvetően tizen- és huszonéves férfi közönségnek.) Sonja egy nemes nő, boldogan él a férjével, testvérével és az ő imádni való kislányával. Ám aligha lenne ez a sorozat az, ami, ha mindez nem menne igen hamar tönkre. De nagyon. Olyan mindekit-kinyírtak-körülöttem-de-még-a-parasztok-kanáriját-is módon.
Így hát ismég megkezdődik az a bosszúhadjárat, aminek során előző életében a hirkán berzerker szolidan végiggyilkolta fél Hibóriát és legalább annyi hullát hagyott a háta mögött, amit még Garth Ennis is megirigyelhetne. Persze az új Sonja felkészülése nem autodidakta módon zajlik, ott lesz mellette mentornak egy visszatérő ismerős is.

Ám hogy ne maradjunk a régi Sonja nélkül, négy év után végre befejeződik a még legelső tpb-vel kirakott Thulsa Doom-duológia is, a Doom: Istenek végzete című kötettel. Ez a négy részes mini az egyik legizgalmasabb a Dynamite kiadványai közül, ugyanis beazonosíthatatlan a kronológiája. Érdekessége azon túl, hogy Sonja ismét összecsap Thulsa Doommal, hogy feltűnik benne az a nemédiai bárd is személyesen, akivel eddig legfeljebb csak az általa megírt énekek formájában találkozhattunk. De lesz itt mágikus veszettségragály, lemészárolt istenek, élő hegyek, szóval a meglepően alacsony hullaszám ellenére eléggé mozgalmas ez a kötet is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

+1 # PhD Strange 2012-06-06 17:33
hóha- ez aztán exkluzív csaj ! huhh :)
# Blue S. 2012-06-06 17:39
Boldog Szülinapot! :-)
# pavel 2012-06-07 02:16
Boldog Születésnapot!!!!
# PhD Strange 2012-06-07 08:39
Talán Conan tanítja? :)
# talgaby 2012-06-07 10:37
Conannek párszor okozott már meglepetéseket ez a nő. Volt, amikor látszott, hogy Roy Thomas csak azért nem klopfoltatta ki vele a barbárt, mert akkor Conan volt a Cégmegmentő Aranytojást Tojó Kotkodácsoló a Marvelnél.
# PhD Strange 2012-06-07 14:27
Szóval ennyire erős?
Nem rossz - mint Erza Scarlet a Fairy Tail-ben :)
# szabocsab2 2012-06-07 16:29
Most kezdtem olvasni ezt a sorozatot. A v4 en kívüli történetek önálló olvasmányok?
# talgaby 2012-06-07 17:29
Ami a v4 alatt van, azok alapvetően igen. Annyit kell csak tudni, hogy a két doomos és a Világ körül két fejezete a v4 első 18 száma között zajlik, a többi pedig még a v4 előtti időkből mesél. (Az időrend a Dynamite-féle v4 legnagyobb gyenge pontja.) A felette lévő régiek (fogalmam sincs, valaha folytatjuk-e) kb. időrendben vannak.
# szabocsab2 2012-06-07 17:47
Köszönöm!
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta