Ki van itt?

Oldalainkat 823 vendég és 1 tag böngészi

  • aanti0

 

HZs-7th-birthday-v4

Sziasztok!

Hihetetlen, de a HálóZsák hetedik éve hozza el nektek a honosított képregények színe-javát. Hét éve annak, hogy Zaj, Micho és Troll hármasa megalapította ezt az oldalt, ami akkor még csak az MC2-univerzumra és a What If...-ekre koncentrált. Azóta alaposan kiterebélyesedtünk, és az ezersokszáz képregényünk között megtalálható már a sci-fitől kezdve a horroron át a szuperhősök világának legváltozatosabb kínálatáig minden. És mint az elmúlt években, most is kedveskedünk nektek erre az alkalomra pár érdekességgel.

anhillation-conquest-prologue-hirBár a mostani szülinapunkra csak egy képregény jutott, talán önmagában ez is elég lesz ahhoz, hogy megörvendeztessünk benneteket. Ahogy talgaby már év elején is megígérte, pontosan egy évvel az Annihiláció: A Megsemmisülés felvezető történetének megjelenése után most elolvashatjátok nálunk az űreposz második felvonásának bevezetőjét, a Megsemmisülés: A Hódítás Prológusát!
A történet gyakorlatilag nem sokkal azután veszi fel a fonalat, ahol azt a kataklizmatikus űrháborút lezáró akkordok után elejtettük. A galaxis fele romokban, az egykori birodalmak meggyengültek, anarchia uralkodik az egykor büszke kree területeken. A birodalom új ura, Ronan azonban mindent megtesz, hogy helyreállítsa a rendet, és ismét biztonságossá tegye az űrt és a kolóniabolygókat a népe számára. Ebben segítségére van az annihilációs háború veteránja, a legendás egykori Csillagúr, Peter Quill, aki katonai tanácsadóként olyan komoly munkát végzett az eltelt időben a kree-knél, hogy azok emberi mivolta ellenére is felnéznek rá, és amikor azt tanácsolja nekik, hogy vegyék igénybe az Annihilus támadását egészen épségben túlélő űrlovagok segítségét, a kree katonai vezetés belemegy az ötletbe. Ám a katonai háló továbbfejlesztésének bemutatására szolgáló hadgyakorlat érdekes fordulatot vesz, és a kree központi világ egyhamar fura események színterévé válik.
Ráadásul a kree űr más pontjain is szokatlan dolgok történnek. Az egyik peremkolónián, ahol az egykori Marvel kapitány lánya, Phyla-Vell, az univerzum jelenlegi őrzője tartózkodik szerelme, Holdsárkány kíséretében, Pama egyik újjáépülőben lévő templomát megtámadják, és amikor végül eloszlik a füst, a támadó kiléte komoly aggodalmat kelt Kvazárban és Holdsárkányban is. Sejtik, hogy a támadás csak egy nagyobb esemény előszele, ezért útra kelnek, hogy kiderítsék, mi áll a háttérben. De, ahogy ők és Quill is hamarosan rájönnek, amik most történtek, azok csak az első lépések voltak... a Hódítás első lépései.
A Prológust a tavalyi Megsemmisülés történeteinek nagyobb felét fordító talgaby követte el egy új beíró, barbar segítségével, aki ezen a dupla hosszúságú epizódon kívül nagy segítségére volt az esemény előkészítésében, hisz két másik mini beírása is az ő keze munkája volt a hamarosan kikerülendők közül. Neki köszönhetjük, hogy sikerült olyan mértékben előkészíteni a sztori honosítását, hogy elkezdhettük azt megjelentetni a mai napon.
És ha már a kirakásról volt szó, megjegyezzük, hogy a tavalyival ellentétben a Hódítás csak minden második héten fog folytatódni, valamelyik hétvégi napon. Erre legfőképp azért volt szükség, mert kezdünk így is túlzsúfoltak lenni a naptárunkban időnként, másrészt meg a Hódításban már komoly szerepe van a Megsemmisülés után indított Nova v4 című sorozatnak, melyet szándékunkban áll honosítani a Hódításhoz kapcsolódó részeken kívül is. Ám a későbbi történetek becsalakoznak majd a Marvel nagyobb eseményeibe, ami erősen lekorlátozza a honosítások kirakásának lehetőségeit (vagyis addig nem tehetjük ki, amíg a magyar kiadó el nem ér a történeteiben odáig). Ennek okán nem kerülnek ki egyelőre a sorozat első számai sem, hiába vannak készen. Majd a Polgárháború után. De addig is reméljük, a kissé megnövelt időtartam segítségével tovább élvezhetitek majd a Hódítást. Jó olvasást és viszlát két hét múlva!

És bár több képregényt nem terveztünk a mai napra, de helyette kaptok egy extra méretű Matinét. Van benne Alf, Rozsomák & X-Men, He-Man és Rambo. Tehát, ha olvasni nem is tudtok ma a Megsemmisülésen kívül, legalább lesz mit néznetek. Valamint Ben Reilly is kedveskedett nektek egy újabb leírással, ezúttal Namor életrajzának első részét olvashatjátok tőle. jó szórakozást a kisfilmekhez és a leíráshoz is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta