Ki van itt?

Oldalainkat 365 vendég és 0 tag böngészi

Valódi neve: Susan Storm Richardslathatatlan

Foglalkozása: szuperhős, tanár, korábban színésznő és modell

Személyazonossága: közismert

Állampolgársága: amerikai állampolgár, büntetlen előéletű

Egyéb álnevei: Susan Benjamin, Malícia, Baroness von Doom

Születési helye: Glenville, Long Island, New York

Testmagassága: 152 cm

Testsúlya: 55 kg

Szeme színe: kék

Haja színe: szőke

Családi állapota: férjezett

Ismert hozzátartozói: Franklin Storm (apja, elhunyt), Mary Storm (anyja, elhunyt), Reed Richards (férje), Franklin Richards (fia), Valeria Richards (lánya), Jonathan Storm (öccse), Nathaniel Richards (apósa), Evelyn Richards (anyósa, elhunyt), Cassandra Richards (apósa második felesége, elhunyt), Bones (unokatestvére), Marygay Jewel Dinkins (nagynénje), Tara Richards (Huntara, sógornője), Lyja (sógornője)

Csoporthoz tartozása: Fantasztikus Négyes, Lady Liberators, Bosszú Angyalai

Működési területe: Baxter-épület, Four Freedoms Plaza, Belle Port, Connecticut

Erejének nagysága: emberfeletti

Első megjelenése: Fantastic Four v1 #1 (1961. november)

Története: Susan Storm egy orvosházaspár idősebb gyermeke. Luxuskörülmények között nevelkedett Long Island külvárosában, amíg édesanyja, Mary, egy tragikus autóbalesetben életét nem veszítette. Apja, Franklin, teljesen összetört amiatt, hogy képtelen volt megmenteni felesége életét, és hátat fordítva sikeres orvosi pályafutásának az alkohol és a szerencsejátékok világába menekült, majd gyilkossági ügybe keveredett. Susan és öccse, Johnny, apjuk idegösszeroppanása után nagynénjükhöz, Marygay-hez költöztek. Tizenkét éves korában találkozott először jövendőbeli férjével, Reed Richards-szal, aki a Kolumbia Egyetem frissen végzett diákjaként Susan New York-i nagynénjénél lakott albérletben. A lány beleszeretett a nála tizenegy évvel idősebb, magának való, de jóképű természettudósba, és megígérte neki, hogy tartani fogják a kapcsolatot. Susan végül Kaliforniába ment, hogy színésznőként munkát találjon. Sikerült is elintéznie, hogy kisebb szerepeket kapjon különböző tévéállomásoknál és kereskedelmi adóknál. Nagynénjétől hallotta, hogy barátja, Reed Richards, ez idő tájt szintén Kaliforniában lakott, így meglátogatta őt a Central City-beli vállalatnál, ahol Richards dolgozott. Kettejük viszonya lassan bensőségesebbé vált, míg végül elhatározták, hogy összeházasodnak.

Richards ebben az időben egy saját tervezésű kísérleti űrhajó létrehozásán fáradozott, amellyel egyik naprendszerből a másikba lehet utazni hipertéren keresztül. Amikor az Amerikai Egyesült Államok kormánya meg akarta vonni a támogatást a kísérletektől, Richards elhatározta, hogy sürgősen végrehajt egy próbarepülést. Egyedül akart indulni barátja, Benjamin Grimm kíséretében, aki a pilóta szerepét töltötte be, ám Susan és öccse, Johnny - aki látogatóban volt Kaliforniában - kijelentették, hogy velük tartanak.

Odalopakodtak az űrhajóhoz, beszálltak, és kilőtték magukat az űrbe. A hajót váratlanul rendkívül intenzív kozmikus sugárzás érte, amely túl erősnek bizonyult, és áthatolt a hajó védőpajzsán. (Az elmélet szerint egy napvihar következtében a Föld mágneses terének kiterjedése átmenetileg csökkent, és ez okozta a balesetet.) Ennek eredményeképpen a hajón tartózkodó négy embert is elérte a sugárzás. Megszakították a próbarepülést, és visszatértek a Földre, ahol furcsa változásokat észleltek magukon. Susan képessé vált egyik pillanatról a másikra láthatatlanná válni. A teszthajó legénysége nem sokkal később új képességeikre alapozva hozta létre a Fantasztikus Négyes nevű szuperhőscsoportot. Susan lassan kitapasztalta szervezetének mutagenetikai változások révén kialakult képességeit, melyek közül a legjelentősebb a különféle erőterek létrehozása. Eme képessége rendkívül hasznosnak bizonyult az olyan hatalmas ellenfelek elleni harcban, mint Doktor Fátum, vagy a bolygófaló Galactus.

Storm végül feleségül ment Richardshoz, és egy fiúgyermeknek adott életet, akinek a Franklin nevet adták. Egyébiránt a sugárzás okozta változások megbosszulták magukat Susan testén: szinte lehetetlenné vált, hogy még egy gyermeket kihordjon. Második gyermeke Valeria, aki akkor fogant, mikor szülei a Negatív Zóna elnevezésű veszélyes térben tartózkodtak, halva született. A Fantasztikus Négyes egyik ellenfele, Psycho és az általa létrehozott android, a "második" Gyűlöletszító manipulálta Susan Richardst, aki ennek hatására megtámadta csapattársait Malícia, a Gyűlölet Asszonyának képében. Reed Richards végül helyreállította Susan személyiségét, aki átértékelte önmagát. Ekkor változtatta a Négyesbeli teljes kódnevét Láthatatlan Lányról Láthatatlan Asszonyra.

Az elkövetkező időszak elég viszontagságos volt Sue számára. Reed látszólag életét veszítette egy csatában, és a csapat vezetése a Láthatatlanra hárult, aki felkérte Reed helyére a Hangyát. Sue ekkor került szerelmi kapcsolatba régi ismerősükkel, az atlantiszi Namor herceggel, ám a kettejük közti fellángolásnak Reed váratlan visszatérése vetett véget. Majd következett az Onslaught elleni harc, amelyben Sue is a kisfia által létrehozott zsebuniverzum oltalmába került. Mikor innen visszatértek, bekövetkezett Valeria felbukkanása.

Valeria a 616-os Földön Susan és Reed második gyermeke, aki a Negatív Zónában fogant és a sugárzás miatt halva született. Bátyja ,Franklin, a pár első gyermeke húga elvesztése feletti bánatában öntudatlanul átirányította Valeria létezését egy alternatív valóságba, a 9809-es Földre. Abban a valóságban a Láthatatlan első férje, Reed halála után összeházasodott a hősies Fátum Doktorral. A lány abban a hitben nőtt itt fel, hogy Victor von Doom az apja. Ahogy cseperedett, különleges mutáns adottságai kezdtek megmutatkozni. Fátum Doktor egy páncélt tervezett lányának, hogy biztosítsa annak testi épségét, Valeria pedig kitalálta magának a Csodalány („Marvel Girl”) álnevet. Tizenkét éves korában hivatalosan is beiktatták mint Fátum örökösét a Baxter-épület tróntermében. Nem sokkal ezt követően apja, Ben és Johnny világuk megmentése érdekében feláldozták az életüket. Valeria, amikor meglátogatta az emlékezetükre emelt szobrot, Alicia Masters munkáját a Holdon, mind a lány, mind pedig Franklin rövid, nem várt kommunikációt folytatott. Ezek után Valeria – valószínűleg véletlenül – átkerült időben és a térben a 616-os Földre, és sorozatos kalandok után találkozott a Fantasztikus Négyessel.

Első megjelenése alkalmával Valeria a semmiből materializálódott a Fantasztikus Négyes főhadiszállásán mint a jövőből érkezett Victor von Doom és Susan Storm gyermeke. A Négyest megzavarta az esemény, a Láthatatlant sokkolta a „tény”, hogy esetleg a jövőben frigyre léphet Fátummal, amiből közös gyermek jön a világra, és a lány elfutott anyja elutasítása elől. Órákon át bolyongott az utcákon, míg bele nem csöppent Amazon, Szivacsember és Titánia küzdelmébe, amit megpróbált leállítani, amíg aztán befutott a Fantasztikus Négyes is, akik számára a kis Valeria hasznos segítségnek bizonyult. A kezdeti konfliktusok után Susan befogadta a lányt, Val így több küldetésben segítette őket. Később szembekerült Fátum Doktorral is, ezzel a fiatalabb, gonosz változatával annak az embernek, akit az apjának hitt. Jelenléte ebben az idősávban egészen addig tartott, míg Franklin kozmikus hatalmai ki nem merültek. Ekkor Valeria visszatért még meg nem született sejt alakjába Sue méhén belül. Vagyis Sue újra várandós lett Valeriával.

Különleges képességei: A Láthatatlan rendelkezik azzal az erővel, hogy a környező kozmikus energiákat különböző módokon manipulálja. Ez magába foglalja saját maga, illetve más tárgyak láthatatlanná tételét, illetve a szilárd szerkezetek láthatatlan erőtereinek észlelését is. Máig ismeretlen módon a kozmikus energiák és Susan testének valamennyi sejtje hatnak egymásra, és ezáltal egy szokatlan tulajdonságokkal rendelkező újfajta energia jön létre.

Egyszerű koncentrálás segítségével képes irányítani az összes látható rezgéshullámot, az infravörös és ultraibolya fényeket maga körül anélkül, hogy bármilyen torzulás bekövetkezne. Egy megfigyelőnek, aki nem látja, hogy milyen utat tesz meg a fény Susan teste körül, az az érzése lesz, hogy átlát rajta. Olyan egyenletes és finom ez a fényzavar, hogy még Susan testének a körvonalai sem látszanak. A Láthatatlan akkor is normálisan lát, mikor a fényt teste köré irányítja, sőt, még a láthatatlanná válás pillanatában is. Nyilvánvalóan valahogy lehetővé tudja tenni, hogy a fény behatoljon a szemébe anélkül, hogy a láthatatlanság állapota megszűnne. A képesség, amellyel ezt megoldja, feltehetően ösztönös, hiszen már akkor is megvolt, mikor először használta képességeit.

A Láthatatlan képes mentális úton előállítani a láthatatlanná tevő energiákat, ami lehetővé teszi saját sejtjeinek és más személyeknek, tárgyaknak láthatatlanná tételét is. A legnagyobb tömeg, amit képes egyszerre láthatatlanná tenni, körülbelül 13-14000 köbméter. Ez nagyjából egy kisebb uszodának felel meg. Mivel megfelelő ellenőrzés alatt tudja tartani képességeit, azt is meg tudja oldani, hogy testének csak bizonyos részeit tegye láthatatlanná. Különleges tulajdonságai közé tartozik még, hogy más forrás által láthatatlanná tett objektumokat újra láthatóvá tegye energiájának, illetve az idegen forrás láthatatlanná tevő energiáinak interferálásával. Viszonylag egyszerűen láthatóvá tudja tenni az elektromágneses sugarak nem látható tartományait is.

Fegyverzete: nincs

Az oldalon található Fantasztikus Négyes képregények

Hogy tetszett a leírás? 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 (18 szavazat)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta