Ki van itt?

Oldalainkat 305 vendég és 0 tag böngészi

mk-kung-lao-hirSziasztok!

Ahogy a közhely is tartja, minden véget ér egyszer. A mai frissítéssel egy több mint két esztendeje megkezdett sorozat legutolsó epizódját tesszük közzé. A Mortal Kombat: Kung Lao a Malibu Comics valaha kiadott legutolsó Mortal-képregénye, a széria úgymond búcsúdarabja, epilógusa.
A történet kicsivel a Bajnoki kiadás II eseményeit követően játszódik. A földiek győztek ugyan, a veszély mégsem múlt el. Kung Lao pedig meditáció által próbál meg rájönni, mi legyen számára a következő lépés. A szerzetes ebben a világban élete nagyját a Külső Világban élte remeteként, nemrég mégis alaposan belekeveredett Shao Kahn és a Földi Birodalom küzdelmeibe.
Malibu-féle Mortal Kombat-képregényről lévén szó a meditáció természetesen közel sem olyan békés, mint illene. Nem egy harcos, régi ismerős felbukkan, hogy összemérje az erejét a szerzetessel. Mégis, mindegyikük különösen viselkedik. Egy próbával nézne szembe, vagy a Külső Világ egyik csele ejtette csapdába? Esetleg lehet, egykori szövetségesei tényleg ellene fordultak? A válasz a füzetben rejlik.

És ezzel... vége. A HálóZsák Mortal-részlege mostantól már csakis a történettel fog bővülni (egyelőre meghatározatlan ütemben és időközzel), meg esetleg a karakterleírások egészülnek ki az Armageddon óta megjelent játékok információjával. De mind a képregény, mind az animációs sorozat elfogyott, a több mint két éven át elhúzódó munka végül elvégeztetett.
És ha már szóba került, lássuk, mit tartogat az újraírt első rész 1.12-es és 1.13-as fejezete:
Sub-Zero kiszökött ugyan a börtönből, ám még mindig el kellett verekednie magát egészen Shinnok erődítményéig, ahol aztán igencsak kellemetlen ellenfelekkel kell szembenéznie - köztük három elit démoni testőrrel is. És persze magával a bukott Idősebb Istennel, ami nem ígérkezik valami egyszerű kihívásnak. A mostani két résszel amúgy befejeződik a Mythologies történetének leírása, a fennmaradó négy fejezet már a Special Forces eseméneit foglalja össze.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta