Ki van itt?

Oldalainkat 1436 vendég és 0 tag böngészi

superman-tarzan-1-hirHabár eredetileg a hónapban egy másik minit kezdtem volna el, az év végi szavazás meggyőzött arról, hogy előbbre vegyem a mai frissítés tárgyát. A 2001-es, DC és Dark Horse által közösen megjelentetett crossoverről/Másvilágról van szó, ami a Superman/Tarzan: A dzsungel fiai címet viseli. A minit Chuck Dixon jegyzi, aki a képregénykedvelőknek egy ismerősen csengő név lehet, különösen az 1999-2002 közti időszakból. Ugyanis Dixon ezek az évek során úgy tűnik, gyakorlatilag mindent írt Fantasztikus Négyestől Supermanen át G. I. Joe-ig. (Utóbbit amúgy viszi manapság is.) Dixon stílusának igazából nincs különösebb ismeretetőjegye azon kívül, amit a mostani miniben is láthat mindenki: szeretett mindenféle szokatlan helyzettel kísérletezni, Mi lett volna, ha...-szerűen kiragadni az ismert szereplőket és valami - a figurák és még inkább az olvasó számára - teljesen ismeretlen közegbe dobni őket, aztán hagyni, hogy a sztori írja magát. Hogy ez mennyire működőképes jelen esetünkben, mindenki maga döntheti el. Na de hogy mi az a fura helyzet...
Bár a cím és a felvezetés alapján úgy tűnik, mintha egyszerűen arról lenne szó, hogy Tarzan, vagyis inkább ifj. John Clayton és Kal-El helyet cseréltek, nem egészen erről van szó. Az alaptörténetünk kicsit hasonlít a Superman: Vörös napéra. Megnézzük, mi lett volna, ha az a kriptoni bölcsőhajó máshol ér földet. Mondjuk az afrikai őserdő mélyén. És mondjuk épp akkor, amikor egy bizonyos hajón lázadás tör ki. Egyetlen apró tényező, ami más, mint megszoktuk, és mégis teljesen megzavarja az ismert történetek menetét. Ám lehet, hogy a történet nem hagyja, hogy ennyire kibillentsék az egyensúlyából.

Plusz!
Ahogy múlt héten említettem, kissé sűrű lesz most az élet a rovatomban. A tavaly decembert már letudtuk, a januári adatok már egy ideje kint vannak (van bennük érdekesség), de még mindig nem zártuk le teljesen az elmúlt évet. Ezért most jöjjön egy átfogó értekezés a 2011-es év amerikai képregényes piaci helyzetéről, benne pár olyan információval, ami szerintem azoknak is új lehet, akik szokták olvasni ezeket a szösszeneteimet.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta