Ki van itt?

Oldalainkat 1286 vendég és 0 tag böngészi

disney-tpb-08-hirSzervusztok!

Ahogy a tegnapi hírben már felvezettük, idén mikuláskor ismételten Disney van terítéken, méghozzá most minden eddiginél töményebb adagban. A mostani frissítések első felét a már szokásos HálóZsák-válogatáskötet teszi ki, aminek ezzel már a nyolcadik számánál tartunk.
A mostani kötettel belekezdek egy olyan szakaszba, amikor az eddig szándékosan hanyagolt Don Rosa munkái előtérbe kerülnek. Rosáról sok mindent érdemes tudni, ám közülük jelenleg az egyik legfőbb, hogy Carl Barks munkásságának hatalmas tisztelője volt, és a mester nem egy klasszikus történetéhez készített folytatást, melyek mindegyike a lehető leghűbb próbált lenni a forrásanyaghoz. A mostani kötet egy ilyen párost fog tartalmazni Szuperszimat és Szuperszimat visszatér címen, melyek főhőse Donald lesz, aki egy szérum következtében hihetetlen szuperképességekre tesz szert, ám ezek csak bajba sodorják őt az unokaöccsei előtt. A második rész zárójelenete pedig önmagában elég lehet valószínűleg ahhoz, hogy bárki belássa, a Disney-történetek igenis képesek bármely korosztály számára íródni háromtól százhárom éves korig.
Ezen kívül persze nem maradhatnak el az ünnepi történetek sem, és mivel továbbra is én készítem ezeket a válogatásköteteket, a Disney Italia sem maradt ki a sorból (vicces módon lesz majd olyan kötet jövőre, amiben ennek ellenére nem lesz olasz sztori).
És ami még megemlítendő, hogy amit a tegnapi frissítés olvasói tapasztaltak az értékelőrendszer kapcsán, ettől a kötettől kezdve a Disney-részlegen nem az író, rajzoló, fordító és beíró teljesítményének értékelésére kérünk benneteket, hanem csak arra, hogy az egyes történeteket értékeljétek attól függően, mennyire tetszett az (önmagában vagy a kötet többi sztorijához képest, mindegy). miki-eger-1989-hirEz főleg számomra lesz majd érdekes 2013-tól, hogy milyen jellegű sztorik lennének azok, amiket a Zsák-kötetekbe válogassak - melyek azok, amik a legnépszerűbbnek bizonyulnak.

A házi kötet mellé hozzácsapott még hat darab füzetet is a Mikulás az idei csomaghoz, amiket még mindig Darkness segített eljuttatni hozzánk. Most az első teljes év első fele kerül sorra, vagyis az 1989-ben megjelent, kissé már modernebb borítótipgráfiájú füzeteket nyújtjuk át nektek. A kínálat itt már egy fokkal változatosabbá válik a '88-as olasz-argentin felhozatal mellé, bár a skandináv minta teljes átvétele (és az onnan származó történetek dominanciája) még odébb lesz.
És a végére egy kérdés: van igény arra, hogy megpróbáljam beazonosítani az egmontos füzetek történeteit, ahogy arra a helyi válogatáskötetek tartalomjegyzésékben is van példa? Mert alapvetően nem egy könnyű meló (különösen, hogy sokszor a történetkód sem olvasható le egyértelműen), ugyanakkor ha esetleg vannak gyűjtők, akkor nekik segíthet. Ha volna ilyen igény, jelezzétek a fórumon.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta