Ki van itt?

Oldalainkat 378 vendég és 0 tag böngészi

ascension-13-hirSziasztok!

A Top Cow képregényeiről frissítéses hírt írni valahogy számomra eléggé komoly kihívást jelent. Nem igazán azért, mert rosszak (alapvetően meglepően nem azok, pedig a kilencvenes évek első felében készült Image-kiadványokról van szó, melyeknél ha valakinek kétségei lennének, csak annyit mondok, hogy a zászlóshajó cím a Youngblood volt), vagy mert nem történik bennük semmi, hanem mert... igazából kissé olyanok, mintha valaki fogna egy Tom Clancy-regényt, a high-tech kütyüket lecserélné misztikumra, kissé átnevezné az aktuálisan nagyon összeesküvő szervezeteket, és valamiért félúton meggondolná magát, hogy regény helyett képregényként adja ki a művét.
Vagyis az a nagy bajom velük, hogy nem egy magazinsorozat egyes fejezeteiről kellene írni, hanem egy regény néhány kiragadott oldaláról. Ahol több szálon futnak az események (igazából itt ez annak is köszönhető, hogy Finch neve a borítón csak azért van, mert ő készítette a borítót és ég néhány elemet átvettek a történetéből, de amúgy egy kisebb sereg alkotta a következő sztorivonalat és kb. számonként változik majd, hogy merrefelé halad a történet meg a karakterek), ahol sok karaktert mozgatunk viszonylag kis téren sok éppen szükséges mellékszereplővel, de leginkább azért, mert ez még itt mindig próbál kapcsolódni a nagy Top Cow-univerzumba. Amiről kissé nehéz egy hír keretében belül értekezni.
Szóval... a tizenharmadik számban Petra Andromedáékhoz költözik, Lucien továbbra is nagyon kemény, Spencer szenátort egy eléggé semmiből jövő magyarázattal kiírjuk a történetből, lesznek kommandósok... valamiért... és Mineában tovább áskálódnak. Ja, és megismerjük a mostani történetfonal főellenségét, aki pontosan az lesz, akinek már most sok olvasó sejteni fogja, és aki amúgy egy roppant szimbolikus, ám meglepően pontos és hatásos módon jelenik meg a borítón. (A Top Cow hajlamos volt sima bögyös macák pózolnak valami nagyon sci-fi vagy fantasy-környezetben sémával alkotni borítókat, és ez se különbözik ettől a formulától, ám időnként egész ügyesen töltötték fel azokat másodlagos jelentésekkel.)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta