Ki van itt?

Oldalainkat 672 vendég és 0 tag böngészi

catwoman-v3-06-hirGotham, mint a Macskanő eddig kikerült részeiből is tudjuk, nem csak a Manhattan-szerű kissé gótikus, kissé betondzsungeles belvárosából, a kissé távolabbi villasorból, a lecsapolt mocsár megmaradt láprészéből és a város szélén álló horrorműsorokba illő, kissé eklektikus Arkham Elmegyógyintézetből áll, hanem van egy eléggé leharcolt, sokak által elfeledni kívánt alsóvárosi, gettós része is, az East End. Ami az utcai szintű bűnözés igazi melegágya, ahol a dílerek és a prostik látványa az utcákon fényes nappal is teljesen megszokott... ahogyan a tőlük védelmi/kenőpénzt behajtó zsaruké is.
Ebben a világban nőtt fel és élt eléggé sokáig Holly Robinson is, Selina Kyle barátnője és régi kísérője (akinek ilyen irányú elfoglaltságaival eléggé sokat foglalkozott az egyelőre még nálunk kimaradt v2-es széria), még azután is, hogy Selina maga mellé vette őt. És erre az utcai ismeretekre van most szüksége Macskanőnek ahhoz, hogy nekiláthasson az East End módszeres kisöprésének. Kezdve azzal, amire sok bűnszervezet a működése alapjait helyezi: a helyi drogkereskedelemmel.
Ami persze papíron szép és jó és igazán hősiesnek hangzó. Ám mi van, ha mindezt annak a szemével látjuk, akinek ki kell mennie az utcára, akinek úgy kell kérdezősködnie, hogy nem szabad kiderülnie, más megbízásából szimatol? Akinek majdnem hazudnia kell a barátnőjének, veszélyeztetve ezzel azt a kapcsolatot, amiben a szétcsúszó élete legalább némi stabilitást talál? (És amely barátnőnek lesz majd egy olyan monológja egy későbbi füzetben, ami önmagában írói díjat érdemelne.) Avagy... mi lenne, ha elkísérnénk most Hollyt az egyik napjára?

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta