Ki van itt?

Oldalainkat 490 vendég és 0 tag böngészi

fantom-hzs-100hirkepSziasztok!

Ez a nap is elérkezett, amikor is örömmel jelenthetem be a 100. Fantom képregényt a HálóZsákon! Immáron 7 éve próbáljuk életben tartani a Vándorló Szellem legendáját, hiszen hazánkban idestova 20 éve jelent meg az utolsó szám az újságárusoknál. Ennek ellenére számos rajongója akad a karakternek az oldalon, és csak reméljük, hogy új olvasókat is szerzünk a honosításokkal. Mindenesetre a „100. számot” úgy raktuk össze, hogy a régi olvasókat kis nosztalgiaérzéssel töltse el, aki pedig csak úgy belenézne, annak is legyen benne érdekesség... hisz aki a képregényeket - azon belül a kaland zsánerét - kedveli, az nyugodtan tehet vele egy próbát.
Két sztori kapott tehát helyet: az első a skandináv területekről érkezett, aminek címe „A tékozló fiú.” Külföldön nagyon megosztotta a közönséget, hiszen azt a helyzetet boncolgatja, vajon mi történne, ha egyszer az egyik Fantom fia elutasítaná örökségét, és nem akarná a Vándorló Szellem útját járni... sőt, beállna a Singh Testvériségbe! Mivel krónikás történetként van megírva, és nincs megadva, hanyadik Fantom fia a főszereplő, így csak arra tudunk gondolni, hogy az író, Claes Reimerthi, az egyik Marvel-képregénysorozathoz hasonlóan „mi lett volna, ha” szituációt teremtett, így a sztori nem tekinthető a hivatalos történetfolyam részének. Az írót már említettük, a rajzoló pedig César Spadari volt, aki a Kate Somerset-sagát is illusztrálta mostanában. A magyar változatot pedig kitnek köszönhetitek.
A másik képregénnyel szintén a múltba tekintünk, egyenesen az első Fantom apjáig megyünk vissza az időben, aki kamaszfiúként 1492-ben részt vett az Újvilág felfedezésében mint Kolumbusz hajósinasa. Az admirálissal azonban nem tért vissza spanyolhonba, hanem újdonsült indián barátjával nekivágott a közép-amerikai vadonnak, hogy megkeresse a legendás aranyvárosokat. Az izgalmas klasszikus történet a „Walker-szikla” címet viseli, és a Falk/Barry duó jegyzi, a honosítást pedig én végeztem.
A kiadványunkban ezen kívül szerepel két ajándék oldal, az egyiket Spuri készítette, a másikat pedig Zerit rakta össze. Spuri az egyik „charaxterét” hozta össze Fantommal, Zerit pedig Fantom-utalásokat gyűjtött össze más képregényekből.
Kapcsolódó hírként megemlíteném még, hogy a Fandom (nem Fantom!) című képregényes magazin szerkesztője megtisztelt minket egy felkéréssel, miszerint írjunk egy cikket a Vándorló Szellemről. Nos, mi eleget tettünk kittel a kérésnek, és az őszi képregénybörzén már kapható is lesz az újság. Aki kíváncsi, bátran keresse a standokon - további információ a kiadványról itt olvasható.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta