Ki van itt?

Oldalainkat 876 vendég és 0 tag böngészi

catwoman-v3-01-hirSziasztok!

A mai hír címe az aktuális frissítés szempontjából nézve többféleképp is értelmezhető, bár a képregény oldaláról a legkézenfekvőbb magyarázat furamód az, amit olvasóink a legkevésbé fognak érteni... lévén, hogy olyan múltbéli eseményekre utal, amik még nem kerültek honosításra. Így vegyük úgy, hogy ezzel a füzettel köszöntök mindenkit a részemről a 2011-es év második felének legnagyobb változásán, hogy effektíve teljesen átvettem a vasárnapot Aldariontól. És hogy a csajos részleg, amit a következő hónapokban szinte csak Selina Kyle fog képviselni, is itt kapott helyet.
Hogy miért ez a kiemelés? Azért, mert Ed Brubaker 2001-ben indult sorozatát, a Macskanő v3-at, annak is különösen az első két évét az előző évtized első felének egyik legkiemelkedőbb sorozataként tartják számon. A borítókon nem fogjátok látni, mert leretusáltam jórészt ezeket, de gyakran felbukkant, milyen díjakban és elismerésekben részesítették ezt az (amúgy összesen három és fél éves) érát.
A dolog kissé faramuci része, hogy az első történetben mindezt még csak megsejthetjük. Az indító sztori alapvetően egy teljesen sablonos Hasfelmetsző-történet, ami ürügyként szolgál arra, hogy visszavezesse Selinát Gotham, és azon belül is az East End életébe. Ugyanakkor viszont mégis egy jelentős történet, mert az egészet Darwyn Cooke rajzolta, akinek a stílusát gyakran mondják rajzfilmesnek, ám amint az ember megszokja és elkezdi alaposabban nézni, rájön, hogy igazából egy kifejezetten zseniális alkotóról van szó, aki képes arra, amire szintre senki más sem: öt vonalból bármilyen érzelmet és arckifejezést megalkot úgy, hogy több tucat szereplőnek teljesen egyedi és jól megkülönböztethető fizimiskát ad mellette. És egyben az ő stílusa lesz az, ami a következő 24 számra teljes egészében meghatározza majd a sorozat grafikai arculatát.
Ó, és még valami: aki megnézi majd a sorozat letöltőgalériáját, annak feltűnhet, hogy van egy lyuk a nulladik füzet és e között. Az nem véletlenül van ott, tényleg van még egy sztori a sorozat indítófüzete előtt. Ám annak megjelentetésére csak később fog sor kerülni. Higgyétek el, a széria értelmes lesz anélkül is, és nem fog majd ártani, hogy utólagosan derül csak ki, mivel töltötte Selina a nulladik és első számok közötti időtartamot (és hogy miért fognak tegeződni Slammel a következő találkozásukkor).

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta