Ki van itt?

Oldalainkat 1464 vendég és 1 tag böngészi

  • iskander

silver-sable-12-hirSziasztok!

Teljesen kiszámíthatatlanul frissülő honosításaink egyike a Silver Sable, melyet két igazi ős-honosítóval, nitróval és Darkness-szel együtt követünk el már jó ideje. Ma is ebből a szériából teszünk ki egy új számot, konkrétan a tizenkettediket. Mielőtt rátérnék a történetére, muszáj megemlítenem, hogy köszönhetően annak, hogy a sorozaton ezután egy hatrészes crossover következik, amibe két másik Marvel-cím is benne lesz, így kiegyezéses alapon (értsd: diktatórikus elnyomásom mellett) megállapodtunk a beíróval abban, hogy amíg az a sztori teljes egészében el nem készül magyarul, pihentetjük a megjelenést is. Szóval senki se csodálkozzon, ha egy évig hallgatunk Silver Sable-fronton, és akkor is egy Terror Inc. lesz a következő füzet.
Ám addig is, ami a 12. részt illeti: akik olvassák a történetet, talán emlékeznek még rá, hogy Silver és a csapata nagyban üldözött egy Hidrából kivált frakciót, a Genezis Koalíciót, ami a frissen szerzett kiborgseregével arra készül, hogy a fajtisztaság és egyéb kellemes neonáci eszmék nevében kiirtsa Tranziát, egy fiktív, valahol hazánk és Románia környékén létező kis országot, ami főleg arról híres, hogy ott található a Wundagore-hegység, az Evolúció Nagymesterének egykori otthona, meg egy rakás mágikus képességű európai alaké is. Ám mindez most eléggé lényegtelen, mert a füzet nagyjában továbbra is a Koalíció hajójában folyik a harc a nem túl szívesen látott zsoldoscsapat, az Új Hullám oldalán. Majd a tengeren. Majd végül Tranziában. Összességében sok mindent elmondhatunk erről a füzetről, de azt nem, hogy nincsen benne akció, mert az egészet gyakorlatilag végiglövöldözzük és -robbantgatjuk.
Amitől vicces módon - annak ellenére, hogy egy ízig-vérig, kívül-belül egy kilencvenes években készült amerikai képregényről van szó, ami, mint tudjuk, a minőségi mércének annyira az alja többnyire, hogy új fogalmakat kellett kitalálni a mérésére - az egész sztori egész szórakoztató és működőképes. Elvégre ami tényleg jó volt az amerikai szórakoztatóiparban abban az évtizedben, az a szüntelen akcióra építő történetek sokasága volt.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta