Ki van itt?

Oldalainkat 296 vendég és 0 tag böngészi

mk-special-forces-1-hirA Malibu-féle Mortal Kombat-széria két fő nagy története, a Tao Te Zhannal kapcsolatos futkosás, illetve a Harchullám szokatlan idővonalú eseményei között húzódó roppant rövidke átvezető szakasz az egyik legérdekesebb talán a bő két tucat MK-képregény közül. Itt található ugyanis az egyetlen olyan füzet, amit egy később roppant híressé vált rajzló alkotott, és ami egyben az egyik személyes kedvencem is... és itt kapott helyet a Különleges Alakulat nevét viselő, kétrészes kis mini is. Amit, akárcsak a hasonló nevű PSX-játékot, szinte mindenki utál. Pedig talán a legszórakoztatóbb mini az összes közül.
Ha valaki olvassa esetleg a nem túl bő időközönként frissülő marveles Silver Sable-füzeteket, pláne a legfrissebben kikerülteket az oldalon, annak ismerős lehet ennek a mininek a hangulata. Fura, high-technek tűnő kütyüket használó akcióhősök tömkelege, aki már-már emberfeletti, de mégsem annak beállított képességeiket vetik latba azért, hogy megállítsák a szintén hasonló kvalitásokkal és felszereléssel bíró gazfickókat, akiknek az életcélja kimerül abban, hogy mindenféle dolgot összelopkodjanak, illetve hogy keresztbe tegyenek az őket üldözőknek. De ami felejthetetlen élményt nyújt, azok a karakterek. Itt nem beszél mindenki harmadik személyben önmagáról, cserébe viszont mindenki annyira laza és tökös - még a lányok is, sőt, ők még inkább -, hogy kész csoda, nem viszik el őket kifogyhatatlan tesztoszteronforrásnak.
A laza beszólásokkal teli akciófolyam természetesen az Alakulat és a Fekete Sárkány viszályáról szól, mely utóbbiak oldalán kivételesen nem Kano osztogatja az észt és a parancsokat, hanem az egyik hadnagya, Rojack, akinél sablonosabb nyolcvanas évek-beli akciófilm-főgonoszt legfeljebb csak a Kommandóban lehetett látni. Ám ő megfejeli a szuperkatonai kiképzését azzal, hogy meglehetősen okosan cselezi ki az alakulatosokat, sőt, egy igen kellemetlen csapdát is összehoz a számukra, mielőtt megkapjuk a "folytatjuk" feliratot.
És hogy egy kicsit extra legyen a füzet, van benne egy pár oldalas háttérsztori is, ami azért fontos, mert magyarázatot majd arra, miért jöhetett létre az eléggé szokatlan párosítású Raiden és Kano című mini, ami egy elég egyéni darabja lesz a Harchullám-történetfolyamnak. De az majd csak később. És a füzet végére még egy Mortal-kvíz is bekerült, hogy próbára tegye a rajongók tudását.

És a füzet mellé:
Animációs film most nem lesz, majd csak áprilisban, de van helyette képregénycsíkunk, ami továbbra is történetenként jelenik meg, nem térünk át a napi rendszerre - nem igazán lehetne működőképes szisztémát kitalálni neki. A mostani kis szösszenet a Mortal Kombat Deception Konquest módjába kalauzol vissza bennünket, és a körítés ellenére, akármilyen hihetetlen, a csíkok a játékban valóban előforduló eseményeket örökítenek meg. Ennyire fura volt az a Konquest...
És mivel Mortal-nap van, így ezúttal nehéz lenne megfeledkezni a történet folytatásáról. A Shaolin Monks sztorijának negyedik részében letudjuk az intro fennmaradó részét, hogy aztán az ötödik résztől kezdve a játék játszható részének leírásával is foglalkozzunk végre.

És végül egy szolgálati közlemény: Mint páraknak feltűnhetett, a kvíz véget ért. A nyerteseket már értesítettük, és hamarosan itt is közzétesszük az eredményt és hogy mit nyertek.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta