Ki van itt?

Oldalainkat 449 vendég és 2 tag böngészi

  • k@rcs1
  • snd

Sziasztok!

Ma van január, így a téli szünetünk utolsó napja. Mielőtt holnap nekikezdenénk újra a képregények kirakásának, a tavalyihoz hasonlóan egy rövid összefoglalóval indítunk arról, hogy körülbelül mire lehet számítani tőlünk a következő fél/egy évben.
Lényeges, hogy továbbra sem lesz napi frissítés, és elég nagy a valószínűsége, hogy havonta akár 6-8 nap is üresen marad, legalábbis a következő négy hónapban. Ezen szándékozunk sűríteni, de a szándék az egy dolog, a nyugdíjba vonuló vagy családot alapító Zsák-tagok meg egy másik. Szóval nekünk sincs már annyi szabadidőnk, mint régen, bár reménykedünk folyamatosan az utánpótlásban, mint akiket a tavaly bemutatott barbar vagy a szintén nemrég honosítással nálunk is jelentkező Genzo jelentenek.

Habár nem igazán tudjuk, hogy mi volt az olvasók véleménye a tavaly létrejött, naptár alapú megjelenési rendszerünkről (ezt totál meg fogjuk szavaztatni még az idén), maradunk továbbra is ennél, már csak azért is, mert számunkra némileg könnyebb így átlátni az oldalt. Emiatt próbáltuk kialakítani azt a rendszert is, hogy hétköznapokon 15:00-kor, hétvégéken 10:00 kor jön az új frissítés: könnyebb megszokni.
A naptár tehát marad, a megjelenések sorrendje azonban változik, szóval egy rövid áttekintés arról, mely napokon kb. mit lehet várni. Nem térünk ki minden sorozatra, de egy átfogóbb képet talán adhatunk.

Hétfőnként jelentkezik most már a "Macskanő"-részleg, vagyis talgaby csajos sorozatai, habár nem csak a gothami besurranó tolvaj fogja itt tiszteletét tenni. Itt minden második héten lesz csak újdonság, a köztes hetek többnyire üresek maradnak.
A kedd ezzel szemben végig talgaby részlege lesz, aki ide költözik péntekről a saját maga által honosított címeivel.
Szerda a sci-fi napja, már amikor lesz oda kitenni való. Ami sokaknak érdekes lehet, hogy amennyiben készül új Star Wars, a jedijeink ezen a napon fogják megjelentetni.
Csütörtökön szellemek vándorolnak, hála kitnek (és pártfogójának, a legaktívabb nyugdíjasunknak), aki továbbra is minden második héten ellát minket a Fantomok kalandjaival. Több érdekességet is ígértek Michóval együtt idénre, így érdemes lesz odafigyelni a csütörtökökre.
A péntekekkel elérkezünk a mainstream részlegbe, ez a nap lesz most egy darabig a Bosszú Angyalainak és a Fantasztikus Négyesnek a törzshelye. Ebből következik, hogy az amúgy sem túl népszerű heti F4-nek vége, bővebben majd az első F4-frissítéskor erről.
Aldarion részlege vasárnapról szombatra költözik, habár sci-fi- és fantasy-felelősünk annyira rákapcsolt mostanában, hogy könnyen előfordulhat, hétvégén kétszer is jelentkezik az újdonságaival. Vagyis akinek a WarHammer, WarCraft, a Gears of War vagy bármi egyéb futó sorozata a szíve csücske, továbbra is figyelje serényen a hétvégéket.
És végül vasárnap, ha nem Aldarion frissít vagy nem tartunk mi is pihenőt, folytatjuk a Megsemmisülés: A hódítást, amit sajnos vissza kell vennünk havi egy füzetre. sajna fél éven keresztül nem sikerült beírót találni rá, amely helyzet csak nemrég oldódott meg. Talán a sorozat új beírójának, Genzónak sikerül végeznie a minivel májusig, amely esetben még idén kimegy a teljes sztori. Plusz vasárnapra fog esni az egy év szünet után visszatérő Heroes Reborn, aminek a már többször emlegetett fennmaradó 13 füzete így vagy úgy, de ebben az évben tényleg megjelenik majd nálunk. És füzetes formában. Borítókkal meg mindennel.

Végezetül pár szó azokról a sorozatokról, amik nem kerültek említésre fentebb:
TransFormers: A sorozat eddigi fordítója, elwood, végül elért élete azon pontjára, amikor nem tud több időt fordítani erre a hobbira. A pótlása már folyamatban, ám ez azzal jár, hogy egy darabig a havi egy füzetet garantáljuk, viszont az új gárda reméli és ígéri, a második félévre már felhalmozódik annyi anyag, hogy rákapcsolhatunk. A TF napja amúgy a (sci-fi) szerda lesz addig.
Tarot: Sajnos a honosítására nem igazán jutott idő a 2010-es esztendőben... így júniusig mindössze egy szám fog kikerülni, az év második felében pedig további kettő, maximum három. De a honosítói ezúttal tényleg igyekeznek elérni, hogy 2012-től emberibb időközökben jelenhessen meg.
Spawn, Preacher: A Spawn-honosítás terve sajnos kudarcba fulladt, mivel annyi magyar Spawn kering a neten, hogy képtelenség összeszámolni és egybegyűjteni. A Prédikátor ezzel ellentétben havonta egyszer, szerdánként fog megjelenni, biztos ütemben haladva,
Oz: Bár idehaza sokan nem igazán vannak tisztában vele, de az Oz, a nagy varázslónak van folytatása. Elég sok. Több tucat. A második könyv Marvel-féle adaptációja idén ugyanúgy fog megjelenni, mint az első regényé tavaly. Májustól decemberig folyamatosan fog menni.
Ha valaki egy itt fel nem sorolt sorozat kapcsán érdeklődne, annak erősen javasoljuk, hogy a kérdés feltevése előtt (vagy helyett) böngéssze át a foglalási listánkat. Itt szerepel minden, amit idén vagy kicsit hosszabb távon tervezünk honosítani. Az évszámok jó kiindulópontok lehetnek néha, mert legalább egy évet mindig igyekszünk hagyni a megjelenésekhez képest.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta