Ki van itt?

Oldalainkat 744 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!

A múlt hét elég tanulságos volt a HálóZsák csapatának számára. Egyrészt sikerült megállapítanunk, hogy a túl rövid idő alatt túl kicsi helyre koncentrált rendalitás végzetes következményekkel rendelkezik a szerverünkre. És a jelek szerint egyes olvasóink türelmére és humorérzékére is.
Habár eredetileg nem igazán akartam hozzáfűzni semmit ehhez a négy füzethez, mert azt hittem, eléggé nyilvánvaló volt a hírekből, hogy a Harcost (most már ™ nélkül) végig egy tréfának szántuk, most vagy vannak, akik nem olvassák a híreket, csak kattintanak a képekre gondolkodás nélkül - mely esetben ez nem sokat ér most számukra - vagy tényleg több humort kellene az oldalra rakni, de ennek a mininek a bemutatásával a célom kifejezetten az volt, ami a Chuck Norris-képregénnyel vagy a Godzilla vs. Barkley-val. Megmutatni a képregényalkotás legalját. És igen, a WARRIOR™ (ez viszont komolyan a kiadvány eredeti címe így) egy létező képregény, neten egyes számait máig lehet kapni, az Image tényleg kiadta és fizetett érte. És sok szempontból ez teszi az Anti-Képregény Egyenletté. A legborzalmasabban megírt és megrajzolt, nem saját terjesztésű (bár az utolsó szám már az volt) képregény, amit ezen a bolygón valaha kiadtak. Amit tényleg a Warrior néven ismert pankrátor írt, akinek tényleg ez az életfilozófiája, aki tényleg megalapította a Warrior Universityt, hogy a filozófiáját, a rendalitást (angolul: destrucity) hirdesse; és aki tényleg törvényesen felvette a Warrior nevet. Amit itt olvastatok, az olyan, mint a South Park szcientológiai része: Warrior tényleg ebben hisz és ezt oktatja mind a mai napig, és máig léteznek követői, akik a blogján tartják vele a kapcsolatot.
Viszont a rossz hír az, hogy ennél borzasztóbb képregényt már nem találtam, a jó azonban az, hogy akadnak még ehhez hasonló kulturális gyöngyszemek, amikkel kényeztetni kívánom azokat, akik képesek még jól szórakozni a Zs kategória legalján, avagy akik a Mystery Science Theater 3000-hez hasonló módon képesek szemlélni az ilyen sületlenségeket ahelyett, hogy tizenkét felkiáltójellel követeljék a fórumon, hogy az oldal szerkesztői úgy szerkesszék a Zsákot, ahogy ők azt megkövetelik.
Részemről ennyit akartam hozzátenni a Harcos-képregények témájához. Legalábbis a magyarázkodás jellegű fajtából.

A Harcosnál maradva azonban most jöjjön, amivel eredetileg kezdődött volna ez a bejegyzés:
A kétnapos szünet miatt kárpótlásul az elmúlt három hónapban titokban (még a listára se vettük fel) elkészítettünk nektek Farek mesterrel együtt egy igazi kis képregénycsemegét, ami főleg a Marvel-rajongóknak tartogathat izgalmakat, bár kora és hangulata miatt gyakorlatilag mindenkinek ajánljuk, Bosszú Angyalai-rajongóknak meg egy hamarosan induló történetszál miatt amúgy is kötelező. Erről Farek ír majd lentebb.
Ám hogy addig se maradjon senki napi betevő rendalitás nélkül - amely szó ezennel hivatalosan is a Zsák terminológiájának részévé vált -, úgy gondoltuk, hogy megvalósítjuk WearWolfff kolléga javaslatát és elérhetővé tesszük a WARRIOR™ mind a négy részének szövegmentes, beírásra váró változatát. Avagy akár egy MS Paint segítségével elkészítheti mindenki a saját szövegkönyvét, ha úgy gondolja, ő jobb sztorit tudna kihozni Jim Callahan bámulatosan ronda képei köré. Hivatalos pályázatot nem hirdetünk, elvégre folyik nekünk most egy kvízünk is, de ha valaki úgy érzi, meg kívánja osztani a remekművét, nem zárkózunk el előle (bár személyes hozzátételem, hogy a minden harmadik szó helyére káromkodást írni nem humoros és nem kemény, hanem infantilis, szóval légyszi, a szét****zott változatoktól engem kíméljetek).

- talgaby

coc-i-hirÉs akkor most Farek mester és a valódi januári meglepetéskötetünk:
A Marvel világának összes hőse összeállt, és nagy nehezen, de sikerült legyűrniük HARCOS™-t, és ismét elhozták nektek a jól ismert és hőn szeretett HálóZsákot!
Szóval minden visszaáll a rendes kerékvágásba, mégpedig egy nem is akármilyen képregénnyel. Ugyanis gyakorlatilag a korabeli (’80-as évek) Marvel-hősök mindegyike szerepel ebben a képregényben. Legalábbis a reklám szerint. De ha mindet nem is láthatjuk akcióban, de elég sokat, ráadásul sok ismeretlen hőssel is itt találkozhattok először (na meg persze utoljára is…). Lényeg a lényeg, hogy végre elérkezett hozzátok is a Bajnokok viadala, ez a minisorozat, melyben a botegyenességű és faék egyszerűségű történetért kárpótol az, hogy a hősök kis csapatokra osztva gyakják egymást gőzerővel, ami igen látványos és izgalmas csatákat is eredményez. Persze van valami kerettörténet is, amiben a Nagymester és egy rejtélyes, csuklyás alak a Föld és lakóinak létét veszélyeztető fogadásba kezd, de ugyan kit érdekel ez, amikor a már korábban is említett látványos csatákat láthatjátok? Persze később még lesz ennek a fogadásnak jelentősége és folytatása… ám mielőtt elérnénk odáig, most átnyújtjuk nektek a Marvel Comics leges-legelső kiadott minisorozatát, a Bajnokok viadalát, amit olyan jó fejek voltunk, és nem spóroltuk le az összes borítóját egy tpb-változattal, így füzetenként vehetitek virtuálisan kézbe az első, második és harmadik számot is!
A történet honosításáról annyit, hogy az én fordításomat talgaby írta be, szóval mi várjuk a fórumon a véleményeiteket.
Ja, és még valami: az alkotók benne hagytak a történetben egy igen csúnya bakit. Kíváncsi vagyok, hogy ki mindenki fogja kiszúrni.

 - Farek

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta