Ki van itt?

Oldalainkat 752 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

jingle-belle-jubilee-hirSziasztok!

Karácsony második napján újból tiszteletünket tesszük az Északi-sarkon, hogy bepillantsunk a Télapó egy szem drágalátos kislányának, Szán Csengének az életébe, aki valószínűleg a világtörténelem leghosszabb kamaszkorát éli meg az elmúlt néhány száz esztendő során. Vele már találkozhattunk itt egyszer a Zsákon tavaly, amikor sikerült megakadályoznia, hogy az álnok hóvarázsló tönkretegye a karácsonyt és mindenféle kínzásoknak vesse alá a famíliáját. Idén viszont egészen másfajta bajba keveredik. Amiben szerepelnek lemmingek is. Akiknek lesz háta.
A Jubileum címre keresztelt kiadvány - sokadik a Szán Csenge történetek közül, de egyike azon elenyészően keveseknek, amiknek létezik szkenje - egy mini antológia, két történet kap benne helyet. Bár a kiadvány a sorban sokadik, mindkét sztori visszaemlékezés, így kronológiailag még nem állunk olyan rosszul. Azt mesélik el, miként találkozott Csengi két barátnőjével, egy kelekótya boszorkánnyal és egy kissé különös texasi seriffel, aki egy még különösebb városkában tartja fenn a rendet (vele amúgy születtek teljesen önálló történetek is).

A második füzetünk - igen, különleges nap, két frissítés is egyben - kicsit ötvözi az előző kettőt. Egyrészt két történetet tartalmaz, másrészt egy régi magyar kiadvány digitalizált változata, amit ezúttal a HálóZsák Nyugdíjasklub szállított le nektek. És most egy ízig-vérig magyar képregényről van szó, a Bucó, Szetti, Tacsiról, annak is az 1987-ben kiadott téli füzetéről. Az albumot a sorozat talán legkedveltebb rajzolója, Haui József követte el, és az alkalomhoz hűen két karácsonyi sztori szerepel benne, cím szerint a Télapó trükk és a Jóember a hóember.

bszt-telapo-hir

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta