Ki van itt?

Oldalainkat 1060 vendég és 0 tag böngészi

marvel-holiday-2009-hirSziasztok!

Végre eljött az év egyik, ha nem a legjobban várt napja, december 24-e, vagyis szenteste. Egybegyűlnek a családok, körülállják a karácsonyfát, béke és szeretet tölti el a Földet, és ajándékokat osztunk szeretteinknek, amiket kis szerencsével nem a mai délelőttön vásároltunk az utolsó pillanatban hárommillió másik sorban álló társaságában.
A HálóZsákon a megszokott módon ünnepi kiadványokkal kedveskedünk ma és a következő két napon is, sőt, idén már ne is nagyon várjatok szokványos frissítést, az ünnepekre való tekintettel (majdnem) mindennap valami különlegesség fog várni rátok.
A legelső alanyunk a már-már megszokottnak mondható Marvel karácsonyi különszám. Idén a DC-s megfelelője elmarad, hiszen a felelőse, sámson doki kilépett, azt majd az ő oldalán keresgessétek.
Mielőtt egy szemfüles olvasó megjegyezné, igen, a 2009-es kiadvány borítója csakugyan megegyezik a 2004-esével. Nem mi tehetünk róla, a Marvel így adta ki. Volt még egy másik borító, de azon a Hulk volt látható a Vörös Veszedelemmel, ám az a borító egyrészt nehezen retusálható volt, másrészt a Hulkok egy pillanatig se szerepelnek a füzetben, harmadrészt nem romboljuk az oldal színvonalát Ross tábornok hulkosított formájának mutogatásával, így kénytelenek voltunk beérni a mostanival. Ó, és igen: nem, nem volt 2008-as kiadvány ebből, nem ugrottunk át semmit.
A 2009-es különszám hat történetet tartalmaz, amiből kettő valószínűleg olyan, hogy a Kingpin kiadó nem fog repesni az örömtől, hogy megjelentettük, de karácsony van, így talán ez is belefér. Elvégre a tavalyi riporteresből se származott gond.
A legelső sztorink rögtön a sűrűjébe vezet bennünket, hiszen tanúi lehetünk annak, amint az Illuminátus, a Marvel legfőbb szuperhőseinek titkos csoportosulása összecsap eddigi legkeményebb ellenfelükkel, a Télapóval. A tagok minden leleményességére és Namor egy eddig be nem mutatott különleges képességére is szükségük van, hogy szembeszállhassanak a Télapóval anélkül, hogy veszélybe sodornák a karácsonyt.
A második szösszenetünk kicsit hosszabb, bár ez is inkább csak egy több oldalba foglalt képeslap arról, ahogy a Wakandába költözött Vihar visszatér az X-Menhez, hogy velük együtt ünnepelje meg a karácsonyt. A változatosság kedvéért ez a történet az xfanzine egyik tervezett crossoverére nézve lesz spoileres. Viszont cserébe az egyik legszebb üzenettel bír az összes közül.
Harmadik sztorink egy egyoldalas rövid, amit egy Titkos Invázióhoz kapcsolódó, közel sem olyan vidám, sőt, inkább ijesztő pár oldalas követ majd. És ezekkel ki is fogytunk az új sztorikból, az eredeti kötetben négy régebbi karácsonyi történet újrakiadása következett. Ebből kettőre most nem kerül sor, lévén, hogy azok eredetileg külön füzetekben jelentek meg, ám akadt kettő, amik az 1993-as és 1994-es karácsonyi különszámokból kerültek ide.
Az első egy újabb rövidke, ezúttal Pókemberrel a főszerepben, aki a Times Square-i gigantikus karácsonyfa égőinek felkapcsolására érkezik a feleségével, Mary Jane-nel, akit akkor még nem adott el egy, a Sátánnal kötött alkuban (erről részletesebben lássátok majd a 2012-es Csodálatos Pókember füzeteit). Ezt követően pedig eljutunk az egyetlen hosszabb történetig, melynek főszereplői Bestia és Jégember, akik szembenéznek egy régi ellenfelükkel, hogy aztán végül megállapítsák, a karácsony valószínűleg sokkal univerzálisabb ünnep, mint azt hinni lehet. És közben még be is öltözhet az egyikük a Télapónak, hogy terjessze a jókedvet és a szeretetet.

Ennyi volna az első adag, holnap folytatjuk majd a karácsonyi füzetek kirakását. Addig is jó karácsonyfa-díszítést, legyetek jók, ne vigyétek túlzásba a bejglit vagy a kedvenc karácsonyi süteményeteket, és legyen egy nagyon békés, boldog, kellemes szentestétek a szeretteitek körében!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta