Ki van itt?

Oldalainkat 783 vendég és 0 tag böngészi

mk-blood-and-thunder-6-hirEgy nappal szenteste előtt a béke és szeretet ünnepének előestéjének előestéjén jó alaposan szétrúgunk néhány segget. (Amely szó amúgy gyakorlatilag már nem is nagyon számít káromkodásnak. Hogy változik a nyelv...)
A Malibu-féle Mortal Kombat-sorozat első nagy sztorija a vége felé közeledik, a Vér és Mennydörgés hatodik és egyben befejező számával már csak egy füzetnyire vagyunk a Tao Te Zhan sagát lezáró duplaszámig. Amit roppant kedves módon csak februárban fogtok megismerni, hogy addig is izgulhassatok a végkifejleten. Már persze ha akad valaki, akit érdekel annyira ez a sztori,hogy izguljon miatta.
Habár a sztorit a Bajnoki kiadás fogja lezárni, aminek az összes promója (amiből egy mintha belekerült volna valamelyik honosított füzetbe is) úgy tálalt, hogy 48 oldal tömény bunyó, nagyon a hatodik részben se kell félnünk attól, hogy bármiféle unalmas dialógus vagy történetvezetés megzavarja a színtiszta akciót. Elvégre csak a kilencvenes években készült. A jó hír az, hogy a füzetet ismét a sorozat állandó rajzolója, Patrick Rolo követte el, aki ugyan önmagában egy borzalmas alkotó volt, ám ebben a sorozatban mégis valahogy egész jól működik a stílusa. És talán némileg az is segít, hogy a saját készítésű szkenjeink közül - melyből ez az utolsó előtti előtti - ez lett valószínűleg a digitalizálást elkövető sámson doki legjobb műve a behúzott MK-füzetek közül. Bár tudom, hogy ez keveseknek érdekes, de érdemes megnézni, milyen ügyes munkát végzett a kor átlagához képest a színező és a kihúzó is.
De hogy Charles Marshall, az író alkotásáról is essék pár szó: amint fentebb már jeleztem, ebben a számban gyakorlatilag mindenki megint verekszik mindenkivel a Tao Te Zhanért, aminek végre megfejtjük az utolsó előtti talányát is. Felsorolni a párosításokat hosszú lenne, legyen annyi elég, hogy továbbra se kell az összetűzésekhez mélyebb indok, és még mindenki harmadik személyben beszél önmagáról. Ami viszont menti a füzetet, az talán pont ez. A dialógus annyira hihetetlenül hiteltelen és elképzelhetetlenül valószínűtlen, hogy az elnagyolt rajzok és a nagyzoló pózolások mellett egy megfelelően szórakoztató akcióorgiává változtatja a mini lezárását, amit meglepő módon Kano dob fel a legjobban. Eddig is elég eszement szövegei voltak, de amit a bérgyilkos ebben a számban lenyom rövidke szereplése alatt, az bizony emlékezetes lesz.

Képregényes téren maradva egy igazi különlegességet mutatunk be a Mortal Komik részlegben, egy karácsonyi történetet Scorpionról és arról, hogy miként fedezi fel magának a lidérc az ünnep szellemét és rúgja farba a változatosság kedvéért egy másik univerzum egyik legkedveltebb karakterét. A sztorit az aktualitása miatt muszáj volt most kirakni, ám meg kell említeni, hogy ennek igazság szerint van egy előzménye, ezért is került a 11. helyre a letöltőben. Ezt a bizonyos előzményt szintén jövőre tesszük majd ki.

És végül az ünnepekre való tekintettel a héten nem hat, hanem nyolc karakter leírása kerül ki, amivel egyben a végére is érünk a szereplőlistának. Kétségtelen, hogy az utolsó két sor nem tartogat már olyan nagyágyúkat, mint az előző heti adag, ám az egyik közönségkedvenc így is bejutott. Jó olvasgatást tehát Shujinko, Sindel, Smoke, Sonya, Stryker, Sub-Zero, Tanya és Taven adatlapjához az érdeklődőknek. Jövőre pedig... majd még elválik. Valószínűleg nem rögtön a legelső alkalommal, de lesz még jó darabig bővülés a szöveges részlegekben.

És végül annyi, hogy bár az ünnepekre való tekintettel lehetne, mégis elmarad a soron következő epizód a Defenders of the Realmből. Ennek legfőbb oka, hogy jövőre így még marad a füzetek mellé, plusz talán itt tényleg megéri várni, mert a sorozathoz képest most két erősebb epizód következik, amelyek egyike ráadásul eléggé különleges, hiszen itt bukkant fel leges-legelőször Quan Chi, akinek később nagy szerepe lett a játékokban. De erről bővebben majd februárban. (És igen, igyekszem minél többször jelezni már most, hogy az újabb olvasóknak ne okozzon meglepetést: januárban ismét teljes hónapos szünet lesz a Zsákon. Bár addig azért kaptok majd igazán különleges képregényeket is, hogy ne unatkozzatok az év legelső hónapján.)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta