Ki van itt?

Oldalainkat 459 vendég és 2 tag böngészi

  • freonix
  • Lajos

ascension_09_hirSziasztok!

Újabb nap, amikor üres maradt a naptár, újabb Ascensiont kaptok hát, konkrétan a kilencedik számot.
David Finch távozása után az új csapat igyekezett megtartani az eddigi történetszálat, amint azt az előzőekben már láthattuk, és a sztori a két főhős mellett elkezdett Grigorieffre, a félig-meddig dayakká vált oroszra koncentrálni, akivel kapcsolatban már eleve meglepő volt, hogy nem ő lett az első történetszál főellensége. Hát ezt most bepótoljuk.
Grigorieffet némi honvágy gyötörheti, ugyanis Minea elfoglalása helyett a Földön lát hozzá a hatalmi bázisának kiépítéséhez egy olyan szervezet segítségével, ami garantáltan az olvasók 99%-nak semmit sem fog mondani. Legyen nekik elég annyi, hogy ez az egyház vagy szekta igen komoly gondot okozott Sara Pezzininek a Witchblade akkoriban futó részeiben.
Azonban nem csak Grigorieff kavarja itt a szószt, Mineában is kezdenek egyre rosszabbra fordulni a dolgok, hála Marcusnak, akiről ha eddig nem tűnt volna fel, hogy egy másik hatalmat szolgáló áruló, hát most fel fog. Ez a bizonyos hatalom később még szerephez fog jutni, mivel azonban addigra megint új író lesz a sorozaton, nagy reményeket senki se támasszon.
És végül ott vannak hőseink is, akik a Földre száműzetvén próbálják kitalálni, mihez kezdjenek. Habár nehéz úgy töprengeni, hogy két tucat titkos ügynök próbálja lelőni őket, miközben Lucient lefoglalja, hogy miszlikbe aprítsa őket.
Mivel továbbra is CO-hagyatékról van szó, így a mostani szám elkészítésében is Kendra és Darkness működtek közre, még a füzet honosított verziójának eredeti elkészültekor.

A múlt héten elmaradtak a friss Mortal-karakterlapok. Bár ez nem igazán tűnt fel senkinek sem, de azért gondoltam, megemlítem. Szóval a múlt heti ma kerül fel, és nem, ez nem jelenti azt, hogy holnap meg behozzuk a lemaradást, csak azt, hogy megint a gyerekrészleg fog frissülni. A negyedik sorban már találhatunk ismerősöket a legelső Mortal Kombatből, így sejthető, hogy az olvasható szöveg mennyisége is ezzel együtt nő. E heti felhozatalunk közt szerepel Jax, Johnny Cage, Kabal, Kai, Kano és Kenshi.

És hogy mellé legyen még némi friss olvasnivaló, némi lemaradással, de elkészült a szeptemberi amerikai képregényeladási listáról szóló cikk is a rovatomban. A mostani szokatlanul hosszú lett, és nem is igazán a listával foglalkozik, de a negyedéves jelentések láttán muszáj volt már szóvá tenni néhány trendet, ami a tengerentúlon van. Már csak azért is, mert ezek mindegyike elég komoly hatással van (és érezhetően) a hazai kiadásra is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta