Ki van itt?

Oldalainkat 425 vendég és 1 tag böngészi

  • freonix

catwoman-v3-82-hirÉs itt van, ez a nap is eljött. Tavaly év elején indult el a HálóZsákon a Catwoman v3 című sorozat második és egyben leghosszabb egybefüggő érája, a Pfeiffer-korszak, amiben Selina kalandjai a noiros beütésű pszichodrámából hirtelen átváltottak klasszikus hangvételű szuperhőstörténetekre, egy közel sem klasszikusnak mondható főhősnővel. És most, közel negyven füzet és majdnem kilencven hét után, eljutottunk a sorozat végére, a 82. számig. (Megjegyzés: Igen, létezik egy 83. füzet, de az valójában a jelenleg is futó Gotham City Sirens című sorozat egyik „feledik” száma volt. A GCS amúgy egy roppant jó sorozat, ám bármiféle honosítása a Batman R.I.P. magyar nyelvű megjelenéséig teljesen kizárt.)
Az előző részekben már tapasztalhattuk, hogy az íróra egyre inkább nehezedett a sorozat lelövésének terhe, mert a gondosan felépített cselekményszálakat kénytelenné vált roppant gyorsan, huszárvágásos módon, és emiatt kicsit kapkodóan lezárni. Ám a legvégére mégis elérte, hogy a legutolsó füzete egy viszonylag nyugodt tempóban tálalt, leginkább a dialógusokra építő füzet legyen, ami gyakorlatilag nem tartalmaz mást, mint egy hosszú beszélgetést Macskanő és Batman ill. Selina és Bruce között arról, hogy vajon kicsoda valójában Macskanő.
Habár ez a beszélgetés olyan, ami igazán jellemzi a kapcsolatukat: több benne a nyers indulat és az ösztönök által hajtott tett, mint a racionalitás. Sok mindent bele lehetne magyarázni pszichológiai szempontból ebbe kezdve azzal, hogy az állatias (macska)természet küzd a racionális emberrel egészen addig, hogy az elme néha képtelen feldolgozni azokat a terheket, amiket az élet rárak... de a legvégén a konklúzió ugyanoda vezeti majd Selinát, ami egyben lehetőséget adott a szerkesztőségben arra is, hogy visszavigyék Macskanőt abba az állapotába, amit az olvasóközönség a legjobban ismer. Annak ellenére, hogy Selina valójában a füzet kiadását megelőző közel másfél évtizedet gyökeresen más szerepben töltötte.
A Macskanő v3 véget ért, de a karaktertől még nem kell elbúcsúznunk a Zsákon. Igaz, most egy darabig egy másik kiadó bőrruhába öltözött hősnője fogja átvenni a helyét a csajos kétheti akciórészlegben, ám valamikor jövőre még találkozhatunk Selinával egy múlt századi Elseworld-miniben, amit az akkor még a DC-nél dolgozó és rengeteg Catwoman v2-es számot rajzoló Jim Balent illusztrált, és azt az érdekes alapszituációt járja körbe, hogy mi történt volna, ha Macskanő és Batman helyzete megcserélődik. Bár erre a minire még egy jó darabig várnotok kell majd valószínűleg. Addig is jó olvasgatást az eddig felkerült Macskanőkhöz!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta