Ki van itt?

Oldalainkat 1371 vendég és 0 tag böngészi

mk-goro-02-hirÉs igen. Eljött a pillanat. A perc, amire senki se várt, mégis túl kell esnünk rajta. A kép, ami örökre kísérteni fog minden egyes Mortal Kombat-rajongót, amíg csak él. A kép, ami annyira iszonyatos, hogy az internet legsötétebb bugyrait leszámítva az emberiség igyekszik száműzni azt kollektív tudatából. És most nem Kiszel Tünde nyíratlan szemöldökéről beszélek, hanem arról, ami a Goro, a Gyötrelmek hercege című mini második részének legutolsó oldalán vár ránk.
És most valószínűleg mindenki megnyitotta a füzetet, hogy megnézze azt az oldalt, így nagyon örülni fogok, hogy hirtelen elhagyja az egy számjegyet az aktív MK-képregényolvasók tábora, és abba a hitbe ringatom magam, hogy tényleg érdekel valakit ez a részleg, amit itt viszek.
Viszont mielőtt egyáltalán eljutnánk az említett képig, még vár ránk másik húsz, amik ugyan nem olyan vészesek, de ez nem jelenti azt, hogy máris nyugtatóbb tartalommal bírnának. Ugyanis oka kell, hogy legyen a füzet végi döbbenetnek. És az ok az, hogy Gorót elverik.
Nagyon.
Az előző szám végén felbukkant, roppant röhejes kinézetű és nevű Viadalnok ugyanis kicsit zokon veszi, ha röhögnek rajta, és beveti eléggé változatos támadásait. Ahogy azt Zaggot az első számban megmondta, a teremtménye tényleg rendelkezik a teljes első játék összes karakterének képességével, sőt, még különleges támadásai is vannak, mint például az a spéci lábszagtámadás, amit a képen is láthatunk. És hiszitek vagy sem, ez az, ami végül a Földre küldi a Gyötrelmek hercegét. A jelek szerint van, ami képes Al Bundy lábszagán is túltenni.
Ám amikor már minden veszni látszik, közte a szaglóérzékünk is, egy rejtélyes segítőnek hála Goro megmenekül, mi viszont sajna nem, mert egy elég fárasztó magyarázatot kell végigülnünk, amiben fény derül, ki ez a Zaggot, és miért viselkedik úgy, mint egy idióta. A válasz elég kimerítő, de a lényege: mert egy idióta. Viszont nagy mázlink,hogy a tesójának megvan a megfelelő eszköze arra, hogy rendbe tegye,és azt át is nyújtja Gorónak.
Ja, meg közben felbukkan Jax és összemegy a feje, Kung Lao halálos viadalba bonyolódik egy fával(!) és itt kóricál még néhány MKII-es karakter, de igazából nem nagyon csinálnak semmit.

Képregényeknél maradva természetesen nem maradhat el a havi Mortal-strip sem, ami most egy valódi folytatás, az Ogmorth (nem, ne kérdezzétek mit jelent, de ez a sztori címe) második része, amiben a Halálos Szövetség mesteri terve tovább bonyolódik, Johnny Cage megint meghal párszor és visszaemlékezünk Liu Kangre is. Ám a földi harcosok már úton vannak, hogy felügyeljék a Külső Világ első demokratikus szavazását és persze szétrúgjanak pár tomport. Lehetőleg varázstudókét.
Ó, és Reptile-t megszállja a Sárkánykirály.

És most... két két kihagyást követően itt van a 11.10-es fejezet, amire annyit utaltam már, amiben végre fény derül mindenre, ami még az Armageddon eseményeivel kapcsolatban kérdőjelet hagyhatott (legalábbis ami a fő sztorivonalat illeti, sok karakternek máig nem jelent meg hivatalos kártyája, hogy pontosan mi történt velük a kimaradt hónapokban), és megtudhatjuk, hogy ki és mi állt Tavenék viszontagságai és a világvégével fenyegető események mögött. A MK világának egyik legcselesebb csavarja ez, ami máshol talán nem számít nagy dolognak, ám itt, ahol eddig meglehetősen egyszerű volt a sztorivezetés, az ilyen mértékű csalafintaság az új író, John Vogel részéről, meglehetősen újnak számított. És jövő héten jön a lezárás, az eddigi játékok sztorijának legvége.

És bár általában itt szokott vége lenni a Mortal-pénteknek, most még egy kiegészítés a végére. Általában ilyenkor a keddi Macskanő mögé szoktam berakni, de most egy kicsit késve érkezik a rovatom szokásos eleme, egy rövid helyzetjelentés/szubjektív vélemény az amerikai képregénypiac eladásairól. Úgyhogy akit érdekel (van ilyen amúgy?), az olvasgassa nyugodtan az augusztusi listáról szóló bejegyzést.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta