Ki van itt?

Oldalainkat 588 vendég és 0 tag böngészi

last-avengers-story-hirA tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretném születésnapom alkalmából meglepni a HálóZsák hűséges olvasóit, ezért a mai egy különleges képregény lesz, mely az Utolsó Bosszú Angyalai történet címet viseli. És ezúton szeretném a TransFormers-rajongók népes táborának bocsánatát kérni, hogy felborítottam a heti rendjüket, remélem, azért nem lesz harag.
Szóval egy igen érdekes történettel szolgálunk ma nektek, ami több szempontból is különleges. Egyrészt az író nem más, mint Peter Allen David - vagy ahogy sokan nevezik még, PAD -, akitől sok igen jó történetet olvashattunk már, többek között neki köszönhetjük a szürke Hulkot, a Linda Danvers-féle Supergirlt, az Ifjak Ligáját és még sok száz különböző képregénytörténetet.
Másrészt a rajzok elég… egyediek. Igazából nem is rajzok, hanem festmények, Ariel Olivetti keze munkái, egy argentin festőművészé és képregényalkotóé, akinek ez volt a legelső amerikai megbízása. Beismerem, elsőre szokatlan, talán másodikra is, de higgyétek el, jól passzol a történet stílusához. Remélem, hogy sok embernek tetszeni fog, és akinek mégsem, azt sem ijeszti el attól, hogy elolvassa ezt a sztorit.
Harmadszor pedig ez a történet nem az Angyalok fővonalába illeszkedik, hanem hőseink egy esetleges jövőjét, egy lehetséges utolsó kalandját meséli el, egyfajta "Mi lett volna, ha…?" jelleggel.
De ejtsünk egy pár szót a történetről is: a sztori kezdetén az általunk ismert Angyalok tündöklése óta közel 20 év telt már el. A régi hősök megöregedtek, páran (Amerika Kapitány, Skarlát Boszorkány, Tigra, Hulk, Energikon) meghaltak, páran (Sólyomszem, Darázs) maradandó egészségkárosodást szenvedtek, páran (Vízió, Hank Pym) eltűntek vagy visszavonultak, míg páran megtalálták a boldogságot (Pókember). Remélem, eddig tetszik! ;)
Eme hősök helyébe a harcosok új generációja lépett, akik továbbviszik a Bosszú Angyalai nevet… és akik egy alattomos támadásban egy szempillantás alatt elpusztulnak. A támadás mögött az Angyalok régi ellenségei, Ultron és Kang állnak, akik elérkezettnek látják az időt, hogy segítőikkel egyszer és mindenkorra elpusztítsák az „igazi” Bosszú Angyalait. Vajon képes lesz-e a rendelkezésre álló rövid idő alatt Hank Pym összeszedni elég hőst, vagy egykori héroszok gyermekeit, hogy szembeszállhassanak velük? Vajon mindenki hajlandó lesz ismét felölteni a feszülős jelmezt és újra szembeszállni a gonoszokkal? És vajon mindenki túléli a végső harcot?
Olvassátok el ezt az különlegesen hosszú, közel 100 oldalas történetet, amelyből választ kaptok ezekre a kérdésekre, illetve arra is, hogy az eltelt időben mi történt a korábban már említett Angyalokkal is. A történetet nem az eredeti, 1995-ös megjelenés szerint, két füzetben, hanem az 1996-ban kiadott tpb digitális változata alapján készítettük.
Korábban pedig nem említettem, de a történet azért is különleges, mert a honosításban oroszlánrészt vállalt a Zsák egyik alapítója, Troll, aki a füzet feljavítását és retusálását végezte, ráadásul a fordításomat talgaby írta be. Remélem, hogy a szokásosnál jóval hosszabb történetet és jóval több munkánkat mindnyájan honoráljátok az értékelőrendszer használatával vagy esetleg pár jó szóval a fórumon. Higgyétek el, mi egy „Köszönöm!”-nek is örülünk.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta