Ki van itt?

Oldalainkat 661 vendég és 0 tag böngészi

wheel-of-time-hir1Sziasztok!

Robert Jordan 1948. október 17-én született a dél-karolinai Charlestonban, James Oliver Rigney néven. Kétszer is járt Vietnamban, majd egy dél-karolinai katonai felsőoktatási intézménybe került, ahol fizikából szerzett egyetemi végzettséget. Ezután az amerikai haditengerészetnél helyezkedett el atomfizikusként. 1977-ben kezdett el írni. Munkássága széleskörű, több írói álnéven is dolgozott, mint például Reagan O'Neal és Jackson O'Reily. Robert Jordan néven írta meg az Idő Kereke című sorozatát, mely világszerete ismerté tette a nevét.

2006. március 23-án Jordan egy nyilatkozatban tette közzé, hogy orvosai szívamiloidózist diagnosztizáltak nála, és hogy a várható élettartama a kezeléssel együtt is legfeljebb négy év, ám ő ennek ellenére túl kívánja élni a statisztikákat. Később a Dragonmount blogjában arra biztatta rajongóit, hogy ne aggódjanak miatta, mert még hosszú és alkotó életet akar leélni.

Az amerikai Mayo Klinikán kezdte meg kemoterápiás kezeltetését 2006 áprilisában, valamint részt vett egy új gyógyszer, a Revlimid tanulmányi próbafázisában, amely még csak akkor lett elfogadva a multiplex mielóma gyógyítására, de még nem tesztelték elsődleges amiloidózison.

Jordan végül 2007. szeptember 16-án, délután 2:45 körül hunyt el.

A sors iróniája, hogy halála előtt már az Idő Kereke utolsó kötetén dolgozott, s aminek befejezésére így Brandon Sandersont kérték fel, aki engedve a marketingesek nyomásának, az egy regénynek tervezett A Memory of Lightot további három kötetre bontva írja meg. A ciklust lezáró trilógia első kötete, a Gathering Storm tavaly jelent meg, míg a második, a Towers of Midnight idén novemberben, a harmadik, A Memory of Light, pedig jövőre készül el. A kötetek magyar megjelentetéséről egyelőre sajnos még nincs hír.

És hogy miért volt ez a hosszas bevezető? Nos, azért, mert ma újraindul a HálóZsák egy régi sorozata, amely nem más, mint Az Idő Kereke. A képregény-adaptáció első két része már 2006-ban felkerült az oldalra, de tovább nem folytatódott, mégpedig azért, mert sajnálatos módon az akkori kiadó, a Red Eagle megszűnése miatt a nyolcrészes történet az ötödik szám után megszakadt, és egészen 2009-ig semmi hír sem volt róla. Végül tavaly a Dabel Brothers belevágott a folytatásba, de ők is csak két szám erejéig bírták, így az első történet utolsó része végül idén, a Dynamite kiadó gondozásában jelent meg, ahogy a sorozat további köteteinek adaptációi is.

Mivel a sorozat első két része korábban már elérhető volt, ezért a mai frissítés három füzetéből gyakorlatilag csak egy lesz valóban újdonság, noha talgaby kérésére a korábbi részek is lekerültek, és a regények magyar kiadásaihoz igazított új fordítással kerültek fel ismét, ezúttal az én tolmácsolásomban, ezért talán azoknak is érdemes lesz elolvasni az új változatott, akik már ismerik a régit, mert számos név és kifejezés fordítása megváltozott, kezdve rögtön a címmel. Az új borítókat beigli69 szolgáltatta nektek. Jó szórakozást hozzá!

wheel-of-time-hir2

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta