Ki van itt?

Oldalainkat 822 vendég és 1 tag böngészi

  • Recsi

flash-gordon-2008-00-hirSziasztok!

Megint egy új sorozat... és a hónapban nem ez lesz az egyetlen. Bár a mostani alanyunk nem kapott Eisnert, mint a múlt heti Egér Gárda - vagy mint a jövő hétfőn induló - így is elég különleges a maga nemében, ugyanis egy nagyon régi sci-fi/ponyvahős kalandjainak feltámasztásáról van szó. Az alanyunk neve Flash Gordon, akinek karrierje 1934-ben indult, írójának és rajzolójának, Alex Raymondnak hála. A Zsák olvasóinak ismerős lehet ez az éra, elvégre pár éve az első öt kaland nálunk is megjelent magyarul a Byron Davis nicknevet viselő besegítőnknek hála. Aki eddig nem tette meg, olvassa el, igazi vérbeli világháborúk közötti sci-fi, egyben roppant tartalmas olvasnivaló is (egyetlen oldalon több minden történik, mint sok mai képregényfüzetben!). Ám ma nem Raymond munkássága van soron.
Hanem a 2008-ban - kicsit akadozva - indult újraélesztés, melynek most a sorozat indulása előtt jó negyed évvel kiadott, promóciós számát - vagy, ahogy el kellett keresztelnem, a nulladik részt -, melyet az Ardden Entertainment, egy kicsi, John Marc DeMatteis által alapított független cég adott ki, akik emellett még átvették a Casper-képregények kiadását is az USA-ban. Bár DeMatteis csak a főszerkesztője, tehetséges alkotópárosra sikerült bízni a történetet, akik képesek voltak úgy új életet lehelni ebbe a már-már méltatlanul elfeledett legendába, hogy végig sikerült hűnek maradni a Raymond által lefektetett alapokhoz. Igaz, a nulladik részben ebből sokat nem fogtok érezni, mert a rövidke történetünk végig Mongón játszódik, a Ming által indított háborúk kellős közepén is, ahol is megismerkedhetünk a régi történetekből ismerős Barin herceggel, de a legfőbb szereplőnk Ming lesz, a karakter, akivel talán a legjobbat tette a ráncfelvarrás. Érdemes lesz megnézni a belső monológjain keresztül, hogy az egykori Fu Manchu-kliséfigura mivé vált az Ardden kezei alatt.
A sorozatról még annyit, hogy sok más idén megkezdettől eltérően ezt a honosításomat idén teljes egészében ki fogom rakni. Összesen hat rész (plusz ez a nulladik), viszont jelenleg még nem jelent meg a folytatása. Ennyivel tartozom, hogy mindenki előre tudja. A mostani sztori le lesz zárva, a de a végén lévő hatalmas cliffhanger máig lóg a levegőben. Viszont a sztori elég pörgős, a karakterek szerintem méltóak a Flash Gordon névhez, és annyit garantálhatok, hogy ez a mini sokkal jobb, mint a nemrég megbukott amerikai tv-sorozat, ami szintén megpróbálta modernizálni Flash karakterét és világát, de nem túl nagy sikerrel.

És mellé...

A mai képregényünk elég rövid, hát kipótoljuk némi olvasnivalóval. Az első a múlt hónapból lemaradt februári amerikai képregényeladási lista rövid elemzése, ami most inkább sikerült egy nem kicsit szubjektív sorozatvéleményezésre, tekintve, hogy a lista maga a februártól megszokott módon eléggé unalmas és változatlan.

Természetesen van Mortal-történet is, a 9.4-es fejezet, amiben főhősünk, Taven igen szorult helyzetben találja magát... szó szerint, mert egy kínzókerethez kötözve ébred. És ami még szebb, körülötte kibontakozik egy teljes légi ütközet is, így igen sebesen kell szednie majd a lábait, ha nem akarja a tűz félisteneként alaposan megégetni a hátsóját...
Amúgy megemlítem, hogy a hónap végén az MK-fanoknak nagyon érdemes lesz benézni a Zsákra, elég komoly frissítéssel készülök a számukra.
(Erről jut eszembe... egy belső statisztika alapján olyan, mintha lenne valami gond az eddigi fejezetekkel a kilences részből. Ha valaki nem éri el őket, legyen szíves, jelezze nekem a fórumon a Zsák/Rovatok topicban. Köszönöm.)

Végezetül pedig: zozi kérésére szeretném bejelenteni a mai frissítésünk hírében, hogy a fórumozóknak ismerős Ben Reilly munkájának hála megnyílt a HálóZsák Tudástáron belül a Marvel Enciklopédia, benne jelenleg öt leírással: az AIM-mel és a Fantasztikus Négyes négy alapítótagjáéval. Amennyiben szeretnétek, hogy legyenek még ilyen cikkek nálunk, úgy finom biztatással és noszogatással lehet megkeresni ez ügyben itt vagy a pokember.hu fórumán Ben Reillyt.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta