Ki van itt?

Oldalainkat 1208 vendég és 0 tag böngészi

ankh-1-hirAz élet hieroglifája. És egyben talán a legismertebb óegyiptomi szimbólum, ami manapság is rengeteg ékszeren és minden egyeben előfordul. Chuck Dixon azonban ebben a kétrészes, egyenként dupla hosszúságú történetben visszanyúlt a szimbólum valódi jelentéséhez.
A történet régen, nagyon régen kezdődik, egy fáraó életének hajnalán. A legfőbb varázslóját lehetetlen helyzet elé állítja, ám az a saját és lánya érdekében nem tehet mást, mint hogy beveti minden tudását és képességét, hogy elérje a lehetetlent. Amikor azonban a szertartás katasztrofális következményekkel végződik, utolsó, ösztönös reakciójaként megpróbálja megmenteni a lánya életét. És ezzel szörnyűbb sorsra kárhoztatja őt, mint hitte volna.
Sok-sok évszázaddal később különös eltűnések tartják lázban a gothami felső tízezer tagjait. Számos nagyon gazdag embernek veszett nyoma minden előjel és összefüggés nélkül, és ez Batman figyelmét sem kerülheti el. Amikor azonban a Sötét Lovag Gotham krémjével kerül szembe, van úgy, hogy a nemtörődöm milliárdos playboy, Bruce Wayne, több mindent érhet el és több dolgot deríthet ki, mint a Köpenyes Igazságosztó.
Ám nem csak ez az egy eset köti le a Denevérember minden figyelmét. Egyre több betörésről érkeznek jelentések, és a célpontok mind kivétel nélkül az ókori Egyiptomhoz köthetőek. A következő rablás helyszínén azonban már Batman is jelen van, ám ott egyáltalán nem arra bukkan, mint amire számított. A szálak egyre kuszábbaknak látszanak, pedig még nem is sejti, milyen egyszerű, ámde elég hihetetlen magyarázat húzódik mögöttük.
A Kendra, a CO házisszonya által beírt képregény maga amúgy nem egy mai darab, a honosítása különösen nem. A CO-ra látogatóknak ismerős is lehet, onnan örököltük meg, amikor bekövetkezett náluk az arculatváltás, de egészen idáig elhúzdott a megjelentetése. Hogy a második részt mikor rakjuk ki, ne kérdezzétek, mert nekem sincs fogalmam se róla. A következő két hónapban biztosan nem.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta