Ki van itt?

Oldalainkat 581 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!

Mondanám, hogy emlékeztek-e még a Csillagkapura, de mivel a magyarországi sorozatcsatorna a fő- és a sci-fi-adóján is folyamatosan ismétli az epizódokat, így gondolom sokatoknak nem kell bemutatnom ezt a világot. Aki viszont esetleg azok közé tartozik, aki nem követte figyelemmel a sorozatot és a spin-offját:
sga-wf-1-hirA Csillagkapuk valójában azonnali bolygóközi utazásra alkalmas nagy, kerek izék, nagyon tudományos és nagyon sci-fis működési elvvel. Az eredeti sorozat a mi galaxisunkban játszódik, és mindenféle hódítani vágyó lények elleni küzdelemről szól - mellékesen a Zsákon van is egy mini, ami ehhez a szériához kötődik -; ami viszont most minket érdekel, az a hetedik évad után indított mellékág, az Atlantisz, aminek az alapszituációja röviden annyi, hogy a földiek rátaláltak a kapuk építőinek otthonára a Pegazus-galaxisban, és egy nagy löket segítségével átküldtek oda egy nemzetközi kutatóexpedíciót, akik a sorozatban eleinte eléggé magukra vannak utalva, nem lévén elegendő energiájuk, hogy megnyissanak visszafelé is egy átjárót. Persze a túloldalt se békés az élet, mert rögtön a nyitótörténetben sikerül a földieknek rábukkanniuk egy parazita faj, a lidércek nyomára, akikről azt kell tudni, hogy kriminális a fogászati számlájuk és szó szerint kiszívják az életet az emberből - nem, nem a metszőfogukkal, a kezükkel. Amúgy a jobb oldali képen látható szépség is közéjük tartozik.
Ennyit a felvezetőből, a többit a képregényben is megtudhatjátok. Maga a Lidércéjnek nevezett háromrészes történetünk a sorozat nagyon korai szakaszában játszódik még, amikor a főszereplő csapatunk is még csak ismerkedik a galaxis helyi szokásaival és a lidércek elleni küzdelemmel. Ám a vezetőjük, Sheppard, nem az a figura, aki egykönnyen képes lenne csak a hátsóján ücsörögve ismerkedni az ellenség szokásaival, így amikor egy új bolygóra érkezvén tanúi lesznek annak, hogy az amúgy eléggé ellenséges lidércek egy szertartás keretében embereket visznek a hajóikra, az őrnagy közbevág. Azonban amikor megpróbálná kimenteni a leendő áldozatokat, azok legnagyobb döbbenetére ragaszkodnak ahhoz, hogy a lidércek magukkal vigyék őket...

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta