Ki van itt?

Oldalainkat 1631 vendég és 0 tag böngészi

red-sonja-tpb1-hirSziasztok!

A hétre várt Póklány-frissítés most elmarad (ne aggódjatok, jövő szombaton folytatjuk majd May kalandjait is), helyette tematikus napot tartunk. A régebbi olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy tavaly ugyanezen a napon F4-nap volt. Na, ez az, ami most nem lesz (nemes egyszerűséggel azért, mert nem találtam elég Fantasztikus Négyes-különszámot hozzá). Helyette egy régóta tervezett sorozatot indítunk most el a Zsákon, mégpedig Vörös Sonja kalandjainak legújabb képregénysorozatát, amit a Dynamite kezdett el megjelentetni sok-sok Red Sonja-mentes év után még 2006-ban.
Akik esetleg nem ismernék őt... azok most megteszik. De viccet félretéve: ahogy a kreditoldal szövegében is olvasható, Vörös Sonja leegyszerűsítve Conan, a barbár női kiadása. Ugyanabban a korban élnek, és amíg két külön kiadóhoz nem kerültek, bizony sok közös kalandjuk is volt. De Sonja nem csak a nemében különbözik Conantól. Mivel nem teljesen Robert E. Howard hősnője, csak a nevét kölcsönzi tőle, ezért évtizedekkel ezelőtt Roy Thomas, aki összesen közel két évtizeden át írta Conan sorozatát, egy teljesen új személyiséget és eredetet írt Sonjához. Vörös Sonja Hirkánia, egy büszke lovasnemzet szülötte, akinek egy rablóbanda lemészárolta a családját, és ezért megfogadta, hogy életét a gonosz elleni küzdelemnek szenteli. Még ha nem is éppen heroikus eszközökkel. Sonja ugyanis nem nagyon szokta nézni a csata közben, hogy ki kerül a kardja elé, nem szokott bajba jutott kiscicákat menteni a fákról, ő azért él, hogy harcoljon. Élete során ő is volt már hadvezér, magányos bosszúálló, tolvaj, körözött bűnöző... hogy mást ne is említsek.
Mindez a felvezető azért volt szükséges, mert a Dynamite a mostanában szokásos újraindítási séma helyett a kiadóra jellemző módon a sorozatában nem elölről kezdi Sonja történetét, hanem némi kihagyással onnan, ahol az bő egy évtizeddel a Dynamite érkezése előtt abbamaradt.
De hogy pontosan mit is olvashattok most...
A sorozatot egy kissé szokatlan, de nem példa nélküli módon fogjuk elétek tárni, tpb-formátumban. De nem füzetenként, ahogy sok más gyűjteményes kötetünknél, hanem teljes kötetek formájában. Emiatt évi két-három frissítésnél többre senki se számítson, sőt, talán még annyira sem, cserébe viszont mindenféle várakozás nélkül olvashattok végig egy-egy történetet. Vagy esetünkben rögtön kettőt.
Az első kötet a v4-gyel jelölt új sorozat első hét számát tartalmazza. A CO-Mix régi olvasóinak esetleg feltűnhet majd a végén az ott réges-rég megjelent Mann és Kendra által készített nulladik szám is. Ami természetes, mivel az az első történet epilógusa, így mindenféleképp helyett kellett kapnia ebben a kötetben is. Ezúton is köszönöm nekik, hogy átadták nekünk (és ne, ne kérdezzétek, hogy amúgy miért a sztori végével kezdték ott, nem tudom). Sonja itt egy távoli földre vetődik, hogy utánajárjon egy különös szóbeszédnek, ami egy új istenről és a körülötte kialakult kultuszról szól. És amely szóbeszéd -lévén a hibóriai világról beszélünk - még csak meg se közelíti majd az igazságot, ahogy Sonja kénytelen lesz azt első kézből megtapasztalni.
A második tpb-nk nem ennek a történetnek a folytatása, de időrendben a fősorozat első és második kötete között játszódik. A címe Vörös Sonja Thulsa Doom ellen, és akik ismerik a howardi világot, azok már sejthetik, mi olvasható benne. Akiknek nem lenne ismerős a név, Thulsa Doom Kull, Howard egy másik híres teremtményének ellenfele volt, egy nagy hatalmú mágus, aki később a képregényekben gyakran összecsapott Connannal is. Ha valaki látta az Arnold Schwarzenegger-féle Conan, a barbár c. filmet, azoknak csak annyit mondok, hogy ő volt a James Earl-Jones által megformált, kígyóistent imádó pap a filmből. Aki most visszatért a síron túlról. De ehhez Vörös Sonjának is lesz még pár szava, különösen azok után, hogy Thulsa Doom olyasvalamire vetemedik, amit a kardforgató nőstényördög sem hagyhat szó nélkül. És nem, nem a második szám egyik jelenetéről beszélek, bár az garantáltan emlékezetes marad majd XY-kromoszómás olvasóink emlékezetében.
Jó szórakozást a képregényekhez - melyek Galen páratlan borítói nélkül sose készülhettek volna el - és ahogy a doki mondaná, mindenféle véleményt szívesen várok a fórumban, hisz ki tudja, ha elég nagy az érdeklődés, lehet, hogy nagyobb lesz a kedv a sorozat honosítási ütemének gyorsítására is.

És végül egy felhívás: A képregény mindenki számára elérhető, nem kötődik regisztrációhoz, mint ahogy a korhatáros képregényeink többsége. Viszont a történetekben nagyon sok véres, helyenként kifejezetten sokkoló jelenet is látható, így az olvasásukat 14 éves kor alatt semmilyen körülmények között nem ajánljuk.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta