Ki van itt?

Oldalainkat 1325 vendég és 0 tag böngészi

Jó háromnegyed év után talán itt az ideje, hogy folytassuk a How to Be a Succesful Overlord c. gyűjtemény magyar változatát…

51. Ha az egyik fegyőröm felhívja a figyelmem a hercegnő cellájának szerinte embertelen körülményeire, azon nyomban áthelyeztetem egy kevésbé emberközpontú pozícióba.

52. Felfogadok egy csapat képzett építészt és karbantartót, hogy alaposan fésüljék át a kastélyom olyan titkos átjárók és alagutak után, amikről esetleg még nem lenne tudomásom.

53. Ha az általam elfogott szépséges hercegnő azt mondja nekem, hogy nem fog hozzám jönni soha, de semmilyen körülmények között, de bármiért sem, megrántom a vállam, és megölöm.

54. Ha alkut kötök egy démoni lénnyel, nem fogom megpróbálni átverni őt, csak mert rám jön a kétszínűség.

55. A Terrorlégióimban helyet kaphatnak a deformálódott mutánsok és az eszelős pszichopaták is. Ugyanakkor mielőtt kiküldeném őket egy fedett akcióra, alaposan körülnézek a seregemben, hátha akad valaki más, aki hasonló kvalitásokkal rendelkezik, és nem hívja fel magára ennyire a figyelmet.

56. A Terrorlégióim szigorú kiképzést fognak kapni céllövészetből. Bárkit, aki nem lesz képes eltalálni egy emberméretű célpontot 10 méterről, céltáblának fogunk használni.

57. Mielőtt felhasználnék bármilyen elfogott ereklyét vagy szerkezetet, alaposan áttanulmányozom a használati útmutatót.

58. Ha valamiért kénytelen leszek elmenekülni, nem fogok drámaian visszafordulni a menekülőjárat ajtajából, hogy még odavessek egy laza mondatot.

59. Semmilyen körülmények között nem fogok olyan értelmes számítógépet létrehozni, ami még nálam is okosabb.

60. Az ötéves tanácsadómat ezen kívül megkérem majd, hogy próbáljon meg megfejteni minden, általam kitalált kódrendszert. Amennyiben képes lesz azt 30 másodpercen belül feltörni, nem fogjuk használatba léptetni. Utólagos megjegyzés önmagamnak: ugyanez érvényes lesz a belépőkódokra és jelszavakra is.

61. Ha egy tanácsadóm azt kérdezi tőlem, hogy miért kockáztatok ennyi mindent egy látszólag őrült terv kedvéért, addig nem fogok elmozdulni a helyemről, amíg elő nem állok egy számára megfelelő válasszal.

62. A kastélyom folyosóin nem lesznek alkóvok vagy egyéb kiszögellések, ahová a hősök könnyűszerrel fedezékbe húzódhatnak egy tűzpárbaj során.

63. A hulladékot szemétégetők segítségével fogjuk eltüntetni, nem pedig présekkel. És folyton üzemelni fognak, nem lesz itt semmiféle ostobaság félpercenként végigsuhanó lángokkal a járatokban.

64. Felkeresek egy szakképzett pszichiátert, hogy az gyógyítson ki mindenféle ismert és még számomra is felfedezetlen fóbiából és rögeszmés pótcselekvésből, ami esetleg még a hátrányomra válhat.

65. Ha kénytelen leszek nyilvánosan hozzáférhető számítógépes terminálokat állítani a hálózatomban, amiken ráadásul elérhető lesz a központom térképe is, teszek róla, hogy azon jól láthatóan be legyen jelölve egy Irányítóterem feliratú helység. Ez a helység a valóságban a kivégzőterem lesz. A valódi irányítóterem a térképen Csatornatúlfolyás-gátló csarnok címen lesz bejegyezve.

66. A biztonsági számzáram valójában egy rejtett ujjlenyomat-olvasó lesz. Így ha bárki kilesi a kódot vagy port szór rá ujjlenyomatok után kutatva, azonnal meg fogja szólaltatni a riasztót, amikor a kód bevitelével próbálkozik.

67. Akárhány rövidzárlat is legyen normál körülmények között a rendszerben, az őrök arra lesznek utasítva, hogy bármely meghibásodott biztonsági kamera felfedezése esetén szólaltassák meg a teljes körű riadót.

68. Ha valaki korábban megmentette az életemet, én is meg fogom kímélni az övét. Ez így logikus, és egyben másokat is hasonló cselekedetekre fog ösztönözni. Ám ez az ajánlat csak egyszer érvényes. Ha azt akarják, hogy ismét megkegyelmezzek nekik, mentsenek meg megint.

69. A bábákat száműzni fogom. Minden egyes gyermek államilag felügyelt kórházakban fog a világra jönni. Az árvákat pedig nevelőszülőknél helyezzük el, nem vetjük ki a vadonba, hogy ott vadállatok neveljék fel őket.

70. Ha az őreim különválnak, hogy megkeressék a behatolókat, legalább kétfős csoportokban kell maradniuk. Továbbá arra képzem ki őket, hogy ha az egyikük rejtélyes körülmények között eltűnik őrjáratozás során, a másik azonnal szólaltassa meg a riasztót és/vagy hívjon erősítést, ne kukkantson előtte be kíváncsian a sarok mögé.

71. Ha próbára akarom tenni egy hadnagyom hűségét, hogy meglássam, előléptethetem-e már Megbízható Hadnaggyá, a biztonság kedvéért készenlétben tartok egy rejtekajtó mögött egy osztag mesterlövészt, arra az esetre, ha elbukna a próbán.

72. Ha a hősök egy szokatlan eszköz köré csoportosulva kezdenek el szándékosan ingerelni, előveszek egy hétköznapi fegyvert, és azzal nyitok tüzet rájuk a megállíthatatlan csodafegyverem helyett.

73. Nem fogok belemenni abba, hogy a hősök szabadon távozzanak, amennyiben megnyernek egy megbundázott viadalt, bármennyire is bizonygassák nekem a tanácsadóim, hogy semmiképpen sem győzhetnek azon.

74. Ha készítek egy látványos számítógépes prezentációt a leendő terveimről, hogy annak a segítségével mutathassam be azt az ötéves tanácsadómnak, nem fogom a lemezre ráírni, hogy „Világuralmi tervek”, és nem fogom azt az íróasztalomon se elöl hagyni.

75. A Terrorlégióimat arra képzem ki, hogy tömegesen rohamozzák le a hősöket, és ne csak álldogáljanak, mialatt a társaik egyesével az ellenségre támadnak.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta