Ki van itt?

Oldalainkat 842 vendég és 0 tag böngészi

starlord_mod_gValódi neve: Peter Jason Quill

Foglalkozása: az amerikai légierő hadnagya, galaktikus igazságosztó

Személyazonossága: titkos

Állampolgársága: amerikai állampolgár, büntetlen előéletű

Egyéb álnevei: Boyo

Születési helye: Colorado

Testmagassága: 189 cm

Testsúlya: 89 kg

Szeme színe: kék

Haja színe: szőkés barna

Családi állapota: nőtlen

Ismert hozzátartozói: Spártai Jason (apja), Meredith Quill (anyja, elhunyt), Spártai Eson (nagyapja), Spártai Gareth (nagybátyja); Jake (mostohaapja), Kip Hölm (mostohatestvére), Sandy (sógornője), Alain, Rhys (unokaöccsei), Robyn (unokahúga)

Csoporthoz tartozása: Galaxis Őrei (Guardians of the Galaxy), és tagja volt a Siár Birodalmi Gárdának

Működési területe: Colorado, később változó

Erejének nagysága: edzett emberi

Első megjelenése: Marvel Preview #4 (1976)

Története:
Miután a Spárta bolygó koronahercege, Jason összetűzésbe került apjával, Eson uralkodóval, elhagyta otthonát és hosszú éveken át vándorolt céltalanul a világűrben. Míg ő bolyongott, Spárta és a szomszédos Ariguan Konföderáció között véres háború robbant ki. Eson követei révén utasította fiát, hogy azonnal térjen haza és harcoljon a népéért. Jason, bár apját nem szívelte, népével szemben mindig is felelősségteljesen cselekedett, ezért útnak indult hazafelé.

A hajója energiakonvertere azonban út közben felrobbant, és ez hasadást eredményezett a térben. A hajó letért a pályájáról, a Földön kötött ki: egész pontosan a Colorado-hegységben hajtott végre kényszerleszállást. Jason érkezésének egyetlen szemtanúja egy fiatal lány, bizonyos Meredith Quill volt, aki kimentette az öntudatlan ifjú herceget a lángoló roncsok közül. Meredith gondosan ápolta Jasont egészen addig, amíg az magához nem tért, majd segített neki a hajó használható részeiből egy kisebb teljesítményű, de űrutazásra alkalmas járművet építeni.

Eközben persze a fiatalok egymásba szerettek. Egy év telt el a kényszerleszállás óta, és elkészült a kis hajó. Meredith tartogatott Jason számára egy mindennél fontosabb hírt. Gyermeket várt szerelmétől. Jason nem maradhatott, hiszen szülőbolygóját háború sújtotta, de szerelmét sem hagyhatta csak úgy ott. Ezért súlyos döntésre kényszerült. Népe sajátos képessége révén elnyomta Meredith minden emlékét a közös életükről, a lány még arra sem emlékezett emiatt, hogy ki gyermekének az apja. Jason távozott, de megfogadta magának, hogy amint lehet, visszatér. Meredith egy hónappal később feleségül ment Jake-hez, gyermekkori szerelméhez.

Miután Peter Jason Quill megszületett, Jake rájött, hogy ő semmiképpen sem lehet a gyermek vér szerinti apja, hiszen egyetlen közös vonásuk sem volt. Jake éktelen haragra gerjedt, és dühében még attól sem riadt volna vissza, hogy megölje az újszülöttet. Az, hogy Peter életben maradt, annak a ténynek köszönhető, hogy Jake mérgében végzetes szívinfarktust kapott, és ott helyben meghalt. Meredith teljesen összezavarodott és lelkiekben is megtört. Elhanyagolta fiát és befelé fordult. Peter a szülői szeretettől megfosztva nőtt fel, de hatalmas tudományos kíváncsisággal szemlélte az őt körülvevő világot, és földönkívüli vére a világűr és a távoli csillagok felfedezésére sarkallta.

Eközben a spártai-ariguani konfliktus a spártai nép számára alakult kedvezően, így Jason megkérte nagybátyját, Gareth-et, hogy hozza családját a bolygóra. Csakhogy Gareth régóta áhítozott bátyja, Eson trónjára, és Jason fiában csak egy újabb akadályozó tényezőt látott, amely elválaszthatja őt a hatalomtól. Gareth felbérelt egy ismert intergalaktikus bűnözővezért, bizonyos Kyras Shakatit, hogy ölje meg a földi Quill családot. Shakati továbbadta a munkát egyik megbízottjának, az ariguani sith nagyúrnak, Rruothk'arnak.

A sith a Földre utazott, ahol azonnal munkához látott. Peter ekkor 11 éves volt, és a sith a szeme láttára végezte ki az anyját. Rruothk'ar meglátta a fiút, és utasította embereit, hogy azonnal fogják el. Peter azonban kicsúszott a kezeik közül, Rruothk'ar pedig nem merte megbízóinak elárulni, hogy Jason fia életben van, így hát azt hazudta Gareth-nek és Kyrasnak, hogy megölte az anyát és a gyermeket is. Gareth mély fájdalmat erőltetve az arcára közölte Jasonnel, hogy szerelme és fia is belehaltak a szülésbe még az ő távozta után.

Peter 13 éves koráig bujkált, majd önként jelentkezett egy árvaházban. Peter értelmes és okos fiú volt, így rájött arra is, hogy csak úgy tud bosszút állni anyjáéért és fényt deríteni a merénylet részleteire, ha mindent elkövet azért, hogy űrhajós lehessen belőle. Így egy nap talán a tudománynak hála eljuthat a gyilkosokhoz. Peter az egyetem után meg sem állt a NASA kiképzőközpontjáig, ahol kiváló képességeinek hála részt vehetett a kiképzőprogramban. Peter legjobb barátja ekkor a háziállatként nevelt baglya volt.

A kiképzés során Peter megmentette egyik társa, Greg Harrelson életét, aki köszönet helyett meggyűlölte őt, amiért a mentőakcióval szerinte megalázta a kiképzők előtt. A következő öt hónap azzal telt, hogy Greg amiben csak tudott, keresztbe tett neki. Ennek dacára Peter kiváló eredménnyel végezte el a kiképzőprogramot, és az Eve, az első komplex ember alkotta űrállomás tisztje lett.

Az Eve legénysége több földönkívüli kapcsolatfelvétel közreműködője lett, és ezeknek köszönhetően tettek szert értékes technikai tudásra. Peter ekkor már nem csak érezte magában, hogy több köti a csillagokhoz, mint a puszta érdeklődés. Az idegenektől szerzett információkból lassan összerakta eredetének történetét és találkozott apjával is.

Jason ekkor mint az első Csillagúr járta az űrt, és megdöbbenve fogadta a hírt, hogy fia mégis életben van. Apa és fia eztán rájött, hogy ki is áll a dolgok mögött, és közösen álltak bosszút Garethen és a többi cselszövőn. Jason szerette volna, ha fia elfoglalja mellette jól megérdemelt helyét, de Peter elutasította apját. A Csillagúr identitást viszont elfogadta, és végre azt tehette amit mindig is akart, felfedezni a világegyetemet.

Különleges képességei:
Peter ember-spártai hibrid. Emiatt nem rendelkezik a spártai népre jellemző egyedi képességekkel, de erősebb és gyorsabb, mint az átlagos földi emberek. Kiváló céllövő és jártas a harci taktikákban. Nagyszerű pilóta és tudósnak sem utolsó.

Fegyverzete:
Peter a Csillagúr nevű különleges harci öltözéket viseli, amely viselője számára lehetővé teszi az életben maradást a jéghideg űrben. Energiamezőt von viselője köré és emberfeletti erővel is felruházza azt.   Peter egy súlyos sérülést követően kibernetikus implantátumot kapott, amely egyrészt kiterjed a bal szemére, másrészt agyának egy részét is egy fejlett számítógépes neuro-implantátummal kellett pótolni. Csillagúr egy különleges pisztolyt hord magánál, az úgynevezett Elementált, amely képes lemásolni a négy őselem (víz, föld, levegő, tűz) képességeit, és egyaránt generálni forgószelet vagy tűzlövedékeket. A pisztoly ezen kívül portált képes nyitni a térben, amely egy hiperűrátjárót jelent.

Hogy tetszett a leírás? 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4.97 (30 szavazat)

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta