Ki van itt?

Oldalainkat 496 vendég és 0 tag böngészi

Valódi neve: Benjamin Jacob Grimmleny

Foglalkozása: jelenleg szuperhős, korábban építőmunkás, biztonság őr, tesztpilóta, asztronauta, pankrátor

Személyazonossága: közismert

Állampolgársága: amerikai állampolgár, büntetlen előéletű

Egyéb álnevei: Bashful Benjy, Uncle Benjy, The Ever-Lovin' Blue-Eyed Thing, Idol of Millions (ezt a nevet viccből találta ki saját magára), Grim Ben, Dr. Josiah Verpoorteen, Blackbeard the Pirate, El Morrito

Születési helye: New York, Manhattan Lower East Side

Testmagassága: emberi alakjában 183 cm, átváltozva 210 cm

Testsúlya: 227 és 300 kg között ingadozik

Szeme színe: kék

Haja színe: eredetileg barna, átváltozott állapotában nincs haja

Családi állapota: nőtlen

Ismert hozzátartozói: Petunia Grimm (nagynénje), Sophie Grimm (nagynénje, elhunyt), Alyce Grimm (nagynénje és gyámja), Jake Grimm (nagybátyja és gyámja), Daniel Grimm (apja, elhunyt), Elsie Grimm (anyja, elhunyt), Daniel Grimm Jr. (bátyja, elhunyt), Franklin Richards (keresztfia)

Csoporthoz tartozása: alapító tagja a Fantasztikus Négyesnek, ezen kívül tagja volt a Yancy Street Bandának, az Oltalmazóknak, a Bosszú Angyalainak, Project: PEGASUS, Thunderraiders

Működési területe: Baxter-épület, New York

Erejének nagysága: emberfeletti

Első megjelenése: Fantastic Four Vol 1 #1 (1961. november)

Története: Benjamin J. Grimm a Manhattanben található Yancy Streeten nőtt fel, nagy szegénységben. Édesanyját korán elveszítette, majd apját is, aki munka helyett alkoholfogyasztással töltötte napjait, és sikerült a túlvilágra átinnia magát. A család egyetlen bevételi forrását az a kevéske pénz jelentette, amelyet Ben bátyja, Daniel mint a Yancy Street-i banda vezére szerzett lopással és betöréssel. Ben szó szerint istenítette bátyját, és minden szavát leste. Sajnos Danielt meggyilkolta a rivális banda, Ben pedig, aki ekkor mindössze nyolcéves volt, úgy tűnt, végleg egyedül marad. Ben bizonyára testvére sorsára jutott volna, ha apai nagybátyja, Jake fel nem karolja, és ki nem rángatja őt az utca mocskából. Ben először mereven elutasította Jake segítő szándékát, sőt, megörökölte bátyja vezető szerepét a bandában is. Jake azonban hajthatatlan volt, és képtelen volt szenvtelenül végignézni, ahogy Ben is ugyanarra az önpusztító útra lép, amelyet apja és bátyja is bejártak, és amelynek végén csak a halál várt rájuk. Jake nem kis erőfeszítéssel rávette Bent, hogy hagyja el a bandát, és feleségével, Alyce-szal örökbe fogadták a fiút. Ben élete ettől kezdve gyökeresen megváltozott. Kiváló eredményekkel elvégezte a középiskolát, és sportösztöndíjjal felvették az Empire State University-re. Ben itt futballjátékosként szerzett hírnevet magának, és a pályán mindenki csak "Grimm Reaper", vagyis a Zord Kaszás néven emlegette.

Ben Grimm első egyetemi évében kollégiumi szobatársául egy igazi okostojást kapott, a briliáns fiatal tudós, Reed Richards személyében, akivel azonnal jó barátokká váltak. Ben élvezettel hallgatta barátja terveit arról, miképpen fog majd egy napon a saját tervezésű űrhajóján kijutni a világűrbe. Ben a móka kedvéért megígérte Reednek, hogy ha tényleg épít egy ilyen csodarakétát, ő elvállalja a pilóta szerepét. Az egyetemi diploma megszerzése után Ben az Amerikai Légierőhöz jelentkezett, ahol kiváló tesztpilótává és asztronautává képezték ki. Eközben barátja, Reed tényleg belevágott űrhajója megépítésébe, amelyhez a szövetségi kormánytól kapott támogatást. Aznap, amikor Ben leszerelt a légierőtől, Reed felkereste, hogy behajtsa rajta meggondolatlanul tett ígéretét, és felkérte, legyen az űrhajó pilótája.

Richards a kaliforniai Central City-ben rendezte be főhadiszállását, és Bennel itt fejezték be az űrhajó építését. A kormány képviselői a kilövés előtti napon visszavonták Reedtől a további támogatást és a felszállási engedélyt. Ezért Reed és Ben a tettek mezejére léptek, és úgy határoztak, ha kell, engedély nélkül is felszállnak. Ben teljesen megbízott Reedben, de figyelmeztette barátját, hogy kétségei vannak afelől, hogy a hajó biztonsági pajzsai kibírják-e az űrbéli kozmikus erők okozta megpróbáltatásokat. Ben félelme sajnos jogosnak bizonyult, amikor a bolygó elhagyása után az űrhajó a kozmikus viharok hatalmába került, és súlyosan megrongálódva, szinte irányíthatatlanul zuhant vissza a Földre. A becsapódás után a hajó utasai, Reed, Sue és Johnny Storm, valamint Ben is elképesztő változásokon estek át. A pajzsok nemcsak a hajót nem tudták megvédeni, hanem őket sem, és mindannyiukat átalakították a kozmikus erők.

A legfélelmetesebb hatással Benre volt a kozmikus sugárzás, egész testében egy narancssárga kőkolosszussá változott, és bár hatalmas erőt birtokolt, ez nem engesztelte őt eltorzult külsejéért. Reed meggyőzte őket, hogy képességeiket állítsák az emberiség szolgálatába, és létrehozták a Fantasztikus Négyest. Ben felvette a Lény fedőnevet, és egyedül az a tudat tartotta benne a lelket, hogy barátja, Reed, mindent el fog követni azért, hogy visszafordítsa az átváltozást folyamatát, és ő újra normális ember lehessen. A csapat tagjai nem pusztán barátai, hanem új családja is lettek, akikért a legnagyobb veszélyek közepette is tűzön-vízen keresztül harcba szállt.

Évek teltek el a baleset óta, de Ben mutációja a többiekével ellentétben ha lassan is, de tovább folytatódott. Testének szövetei mindinkább megkövesedtek, és ezzel egyre inkább szikárabb és robosztusabb alakot öltött. Mutációja a fizikai erejére is hatott, és olyan erőszinteket ért el, amelyeket csak nagyon kevesen az egész univerzumban. Ben az átváltozás utáni első néhány évben még képes volt arra, hogy hatalmas koncentráció árán (vagy egy külső körülmény esetén) visszanyerje emberi alakját, de ezek a periódusok sosem voltak tartósak, és arra sem elegendőek, hogy Reed tanulmányozhassa. Míg mások irigyelték őt lehengerlő erejéért, Ben fokozatosan egyre elkeseredettebb ember lett, és ez dühödt hangulatingadozásokban nyilvánult meg. Ben aztán megismerkedett a vak szobrászlánnyal, Alicia Masters-szel, aki rútsága dacára is szívből tudta őt szeretni.

Ben elkeseredettségének helyébe ekkor egy másik sötét érzelem, a kétség lépett, egyfolytában azon járt az esze, mihez kezdene, ha Alicia elhagyná őt. Aztán bekövetkezett az első Titkos Háború, és Ben a Túlontúli által létrehozott Csatavilágon találta magát, ahol kedve szerint változhatott emberré, majd újra Lénnyé. Ben a Háború után nem tért haza a többiekkel, hanem a Csatavilágon maradt, mert egyedül itt lehetett újra önmaga. Hónapokat töltött el itt, ám mutációja egy újabb fázisba ért, és már ezen világ sem tarthatta kordában. Ben minden eddiginél drasztikusabb átalakuláson ment keresztül, és teste a végletekig eltorzult. Úgy érezte, már itt sincs maradása, így hát visszatért a Földre, ahol újabb csapással kellett szembenéznie. Távolléte alatt Johnny Storm és Alicia egymásba szerettek, és Ben emiatt kilépett a Fantasztikusok közül. Egy ideig mint pankrátor dolgozott az Unlimited Class Wrestling Federationnél, eközben pedig több alkalommal is elkísérte a Nyugati Parti Bosszú Angyalait különböző küldetéseikre.

Grimm elfogadta az Angyalok felkérését, és csatlakozott hozzájuk. A velük töltött idő alatt ébredt rá, hogy felgyorsult mutációját egyedül ő okozza saját gondolataival. A félelem a további mutációtól idézte elő azt, hogy végül ténylegesen is mutálódott. Ben nem tudva mihez is kezdjen ezzel a kétes információval, egy nyugodt helyet keresett, ahol átértékelheti az életét. A Szörnyek Szigetét alkalmasnak találta erre, de itt az elmélyült gondolkodás helyett csak az F4 nemezise, a Vakond várt rá, akivel összecsaptak. A harcuk során mindketten rájöttek, hogy sok hasonlóság van kettejük között, mindketten torzak, és mindketten az emberi faj számkivetettei. Ő és a Vakond aztán egyfajta szövetségre léptek, és Ben segített beindítani egy gépezetet, amely egy egészen új világot teremtett, ahol nemcsak ő, hanem a Vakond és teremtményei is békében élhettek. Ben mutációja ekkor kezdett normalizálódni.

Az F4 három másik alapító tagja felfedezte, hogy a Vakond új világának megteremtésekor egy olyan láncreakciót indított el, amely hatalmas földrengéseket idéz elő, és a teljes kaliforniai partvidék pusztulásával fenyeget. Mikor Mr. Fantasztikus szavai nem hatották meg a Vakondot, aki újra aktiválni készült a gépezetet, Reed Benhez fordult segítségért, aki a Fáklyával sikeresen elpusztította a masinát. Ben ezután újra a Fantasztikus Négyes tagja lett.

Reed és Sue kisfiuk biztonságát szem előtt tartva elhagyták a csapat aktív tagságát és a vezető szerepet, valamint az új tagok felvételét Benre bízták. Ben a megüresedett posztokra Kristályt és Ms. Marvelt (Sharon Ventura) kérte fel, és miután Sharon is hasonló átváltozáson ment keresztül, mint ő, járni kezdtek. Miután Sharon Doktor Fátum segítségét kérte visszaváltozásához, kapcsolatuk megromlott, és Ben ezután Reed egykori barátnőjével, Alyssa Moy-jal kezdett viszonyt. majd ugyancsak meghitt kapcsolatba került a Damage Control vezetőjével, Kathleen O'Meara-ral. Johnny Storm sem volt tétlen, hiszen feleségül vette Aliciát, akiről az esküvő után derült csak ki, hogy nem az igazi Alicia Masters, hanem egy skrull kém, Lyja. A skrull lelepleződése után a csapat kiszabadította a régóta fogságban tartott igazi Aliciát, és bár Bennel nem kezdtek újra randevúzni, de nagyon jó barátok maradtak.

Különleges képességei: Ben képessége, vagy inkább átka, hogy teste és csontvázszerkezete organikus anyagból szervetlen kővé alakult. A Lény a Marvel-univerzum legerősebb karakterei között foglal helyet, optimális körülmények között 90-100 tonna súly megmozgatására képes, de szükség esetén még ezt is képes túlszárnyalni. Érzékszervei rendkívüli módon kiélesedtek, szaglása, látása messze meghaladja az átlagemberekét. Kőteste ellenáll a tüzérségi támadásoknak, egyes elméletek szerint még azt is túlélné, ha egy atombomba közvetlenül mellette csapódna be. A Lény jól viseli a viszontagságos időjárási körülményeket, kibírja a -60 és a 430°C-t is. Ben néhány esetben visszanyerte eredeti emberi alakját pszichikai stimuláció vagy vegyi kezelés hatására, de egyik sem nyújtott hosszan tartó eredményt.

Fegyverzete: nincs

 


Hogy tetszett a leírás? 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 (23 szavazat)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta