Ki van itt?

Oldalainkat 1139 vendég és 0 tag böngészi

Valódi neve: Dr. Reed RichardsMr_Fantastic

Foglalkozása: szuperhős, tudós és feltaláló

Személyazonossága: közismert

Állampolgársága: amerikai állampolgár, büntetlen előéletű

Egyéb álnevei: Rudion Richards, Invincible Man, Reed Benjamin, Sir Richard Reed, Nihil, Big Brain, Stretcho (Nyúlós), Lord Nimbus, Doc Fantastic

Születési helye: Central City, Kalifornia

Testmagassága: 186 cm (változó)

Testsúlya: 81 kg

Szeme színe: barna

Haja színe: barna, a halántékánál őszes sávokkal

Családi állapota: nős

Ismert hozzátartozói: Susan Storm Richards (felesége), Franklin Richards (fia), Valeria Richards (lánya), Johnny Storm (sógora), Evelyn Richards (anyja, elhunyt), Nathaniel Richards (apja), John Richards (nagyapja), Franklin Storm (apósa, elhunyt), Mary Storm (anyósa, elhunyt), Cassandra Richards (mostohaanyja, elhunyt), Tara Richards (féltestvére), Kristoff Vernard (mostohatestvére), Kang (alternatív jövőbeli leszármazottja)

Csoporthoz tartozása: alapítója a Fantasztikus Négyesnek, tagja az Illuminátusoknak, és tartalékos Bosszúangyal

Működési területe: Baxter-épület, Manhattan, New York

Erejének nagysága: emberfeletti, több tonna súly megmozgatására is képes

Első megjelenése: Fantastic Four Vol 1 #1 (1961. november)

Története: Reed Richards a Kaliforniában található Central City-ben született, a zseniális tudós, Nathaniel Richards és felesége, Evelyn egyetlen gyermekeként. Evelyn sajnos korán távozott az élők sorából. Reed apja hatására kora gyermekkorától kezdve fokozottan érdeklődött a matematika, a fizika és a mechanika iránt, és miután mindössze tizennégy évesen befejezte a középiskolát, kijárta a legnevesebb Amerikai egyetemeket. A Massachusetts Institute of Technology, California Institute of Technology, Harvard University, Columbia University, és az Empire State University is hallgatóinak sorai között tudhatta. Az Empire State Universty-n (ESU) találkozott Ben Grimmel, akivel előbb szobatársak, majd elválaszthatatlan barátok lettek. Reed vele osztotta meg elképzeléseit és álmait legnagyobb vágyáról, az űrutazásról.

Az ESU után Reed folytatta tanulmányait, és a Columbia Egyetem diákja lett. Ekkor ismerkedett meg főbérlője unokahúgával, Sue Stormmal, akivel a köztük lévő korkülönbség ellenére is azonnal egymásba szerettek. A Columbia Egyetem azonban nemcsak új ismeretekkel, hanem egy különös barátsággal is gazdagította Reed életét, amely később a leghalálosabb ellenségeskedéssé változott. Természetesen Reed és Victor von Doom, a későbbi Doktor Fátum kapcsolatáról van szó, amely a kezdet kezdetén egy egészséges intellektuális és tudományos rivalizálással indult. Doom bármivel állt is elő, Reed pont az ellenkezőjét bizonyította be. Ha együtt dolgoztak Reed folyamatosan letorkolta Victort, és emiatt kettejük viszonya eléggé feszültté vált. Victor végül egy gépezet megépítésébe kezdett, ám mikor Reed felhívta rá a figyelmét, hogy a masina beállításánál hibás számításokkal dolgozott, Victorban már ügyet sem vetett rá, és pusztán dacból aktivált a gépet, amely felrobbant, és szétroncsolta az arcát. Victor hazatért szülőföldjére, Latvériába, Reed pedig folytatta tanulmányait.

A Columbia Egyetem után a Harvard következett, ahol Reed huszonkét évesen két doktorátust is szerzett, az egyiket fizikából, a másikat pedig az elektromérnöki karon. Az egyetemi évek után régi barátjával, Ben Grimmel beléptek a hadseregbe, majd miután Reed leszerelt, egy kormányprogram keretében saját űrhajójának megépítésébe kezdett Central City-ben. Minden a lehető legjobban alakult, Reed és Sue boldogan tervezték a közös jövőt, és a programhoz sikerült megnyerniük Ben Grimmet is, aki a légierő kiváló pilótája lett, és őt érte a megtiszteltetés, hogy Reed űrhajójának kormányosa legyen. A kormány azonban végül lefújta az űrhajó startját, de Reed ekkor már túlságosan is az utazás lázában égett, és eltökélte, hogy a tiltás ellenére mégis elindítja az űrhajót. Ő, Ben, Sue és Sue minden lében kanál öccse, Johnny belopóztak a lezárt területre ahol a hajó állomásozott, és elindították a visszaszámlálást. Mire a katonaság észlelte a kilövést, ők már a légkört is elhagyták, és nyílegyenesen száguldottak a világűr felé.

Azonban Reed elkövette élete első súlyos hibáját, tévesen kalkulálta ki az űrhajó pályáját, amely áthaladt egy olyan szektoron is, ahol a kozmikus sugárzás szintje veszélyes szintet ért el. A sugárzás súlyosan megrongálta a hajót, az utasait pedig megfertőzte. Csupán Ben kiváló pilótareflexeinek köszönhető, hogy vissza tudtak térni a Földre, és a becsapódás után életben maradtak. A kozmikus sugarak hatásai szinte rögtön ezután kifejtették hatásukat rájuk. Reed egész testét képessé vált megnyújtani, de társai is elképesztő képességekre tettek szert. Ott helyben megfogadták, hogy újonnan szerzett emberfeletti hatalmukat kizárólag jóra fogják használni. Reed felvette a Mr. Fantasztikus álnevet, csapatát pedig a Fantasztikus Négyesnek nevezték el.

Reed a következő időben számos új felfedezéssel és találmánnyal állt elő, amelyekkel megkönnyítette a Fantasztikus Négyes dolgát. Alkotott egy olyan szövetet, amely igazodott a kozmikus sugárzás hatására instabillá vált molekuláikhoz, és akkor sem károsodott, ha képességeiket használták. Egyenruháikat aztán ebből a szövetből készítették el. Reed másik nagy találmánya a Fantasztikocsi (Fantasticar) volt, amellyel a levegőben közlekedve szélsebesen eljuthattak bárhová. Ám nem mindenki osztozott lelkesedésében. A kozmikus sugarak legjobb barátjára, Benre voltak a legdrámaibb hatással, és egy kőszörnyeteggé változtatták. Ben érzelmileg teljesen összeroppant, és csupán Reed neki tett ígérete tartotta benne valamelyest a lelket. Reed megfogadta neki, hogy bármi áron, de meggyógyítja őt és visszaadja neki emberi mivoltát.

Amíg a Fantasztikus Négyest a Föld legkiválóbb hőseinek kijáró tisztelet és megbecsülés övezte, egy régi ismerős, az időközben Doktor Fátummá vált Victor von Doom megkezdte ellenük bosszúálló hadjáratát. Fátum minden gyűlöletét a sikerben fürdőző Mr. Fantasztikusra zúdította, és összecsapásaik során több alkalommal is kis híján megölte a szuperhősöket. Hosszú idő elteltével Reed és Sue végre összeházasodtak, és megszületett első gyermekük, Franklin, aki szülei képességei miatt mutánsként látta meg a napvilágot, és feltételezhetően egy nap a leghatalmasabb erővel bíró lénnyé válhat majd. Reed, hogy megóvja fiát és a világot ettől a most még irányíthatatlan erőtől, lezárta Franklin elméjének azon részét, amely képességeit aktiválhatta volna. Mikor ezt Sue megtudta, elborzadt a gondolattól, hogy Reed kísérleti patkánynak használja gyermeküket, és válással fenyegetőzött. Szerencsére életük eme nehéz fejezetét hamar maguk mögött hagyták, de megpróbáltatásaik sora természetesen korántsem ért véget.

Reed egy kozmikus ítélőszék előtt találta magát, amiért életben hagyott egy világpusztító szörnyeteget, a bolygófaló Galactust, aki élettel teli világok elnyelésével hosszabbította meg saját életét. Az elpusztult világok képviselői felelősségre vonták Mr. Fantasztikust, amiért életben hagyta Galactust, miközben módjában állt volna megölni több alkalommal is. Azzal, hogy Reed útjára engedte Galactust, egy személyben felelősévé vált az azóta elpusztított világok valamennyi ártatlanul lemészárolt lakójáért. Reedet bűnösnek találták az ellene felhozott vádakban, ám az Öröklét (Eternity) nevű kozmikus entitás kinyilvánította, hogy Galactus a kozmikus egész fontos része, és szerepe van az egyensúly fenntartásában. Ez persze nem vigasztalta a halottak családjait, de Reedet felmentették.

A Végítélet elleni harc során Mr. Fantasztikus fia játszott kulcsfontosságú szerepet. Végítélet megkísérelte megszerezni Franklin Richards erejét, hogy általa még hatalmasabb és legyőzhetetlen legyen. A Marvel Univerzum hősei, köztük a Fantasztikus Négyes is életét áldozta azért, hogy Franklin ne jusson Végítélet kezére, míg végül az univerzum is odaveszett. Franklin képességei a felszínre törtek, és a világ védelme érdekében a pusztulás pillanata előtt mindenkit egy zsebuniverzumba menekített, az úgynevezett Ellen-Földre (Counter Earth), ahonnét az Univerzum helyreállítása után mindenki épségben visszatért.
Reed tagja lett egy titkos szervezetnek, amely az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése és kivizsgálása érdekében jött létre. A szervezet tagjai Reeden kívül Vasember, Namor herceg, Fekete Villám, Doktor Strange és Charles Xavier professzor voltak, magukat pedig Illuminátusoknak nevezték el. A szervezet létezéséről senki sem tudott.

Különleges képességei: Mr. Fantasztikus képessége, hogy testének minden porcikáját képes megnyújtani. Az eddig mért leghosszabb „nyújtózkodása” 45 km volt. Testrészeit egymástól függetlenül is képes nyújtani, teste rendkívül rugalmas és hajlékony, és ellenáll szinte bármilyen sérülésnek, ezért gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Mr. Fantasztikus a leghatalmasabb intelligenciával rendelkező földi lény, IQ-ja jóformán nem is mérhető. Reed fekete öves judo mester.

Fegyverzete: Mr. Fantasztikus a Marvel Univerzum egyik legnagyobb technológiai arzenáljával rendelkezik, amelybe űrhajók, robotok és fegyverek sora tartozik.

Az oldalon található Fantasztikus Négyes képregények


Hogy tetszett a leírás? 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4.94 (16 szavazat)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta