Ki van itt?

Oldalainkat 845 vendég és 0 tag böngészi

godzilla-vs-barkley-hirA kilencvenes évek elején megjelent az USA-ban egy reklám, melyben minden idők egyik leghíresebb kitalált alakja volt látható az NBA egyik legnagyobb sztárjával... és valaki úgy gondolta, hogy egy félperces reklámból milyen jó ötlet volna egy hosszabb történetet csinálni. És így született meg...
Nem, nem a Space Jamről beszélek, hanem a közel ugyanakkor készült Minden Idők Legnagyobb Küzdelméről. Mely annyira alapjaiban rengette meg az embereknek a világról kialakult képét, hogy még egy külön wikipédiás szócikket is kiérdemelt magának.
Persze most is felmerül a kérdés, hogy miként lehet egy harminc másodpercesnek szánt reklámból egy teljes történetet csinálni? Még ha az a bizonyos reklám akkora felhajtást is kapott, hogy egy külön előzetes is készült hozzá (amint azt a fórumozóink már láthatták reggel). És még ha az most nem is egy másfél órás filmet, csak egy mindössze huszonhárom oldalas képregényfüzetet kellett alkotni belőle. Ezt a feladatot két író is megpróbálta egyszerre teljesíteni. A végeredmény pedig valami olyan páratlan lett, melyet, miután először értesültem a létezéséről, már tudtam, hogy mindenféleképp meg kell ismertetni a nagyközönséggel. Úgyhogy kössétek fel a gatyamadzagot, mert most tanúi lehettek annak, miként küzdött meg Charles Barkley magával a több tíz méter magas, atomlehelletű mutáns sárkánygyíkkal, Godzillával (vagy Godzsirával, ahogy tetszik)! Lesz itt minden: varázserővel bíró tárgyak, rombolás, pusztítás és légicsata, nem beszélve az emberiség történelmének legizgalmasabb és legkülönlegesebb kosármeccséről egy még annál is különlegesebb kosárpályán... meg  persze némi finoman bújtatott reklámról is a végén. Nem is érdemes tovább koptatnom a billentyűzetet, inkább mindenki kattintson a linkre, és ámuljon a Dark Horse kiadó másfél évtizedes remekművén.
És ha ez még nem volna elég, az angolul tudóknak a képregény elolvasása után erősen javasolt végigézniük ezt a videót. Igen tanulságos következtetéseket lehet belőle leszűrni a füzettel kapcsolatban.
Megjegyzés: A füzet elolvasásából bekövetkező maradandó és nemmaradandó mentális károsodás ill. fizikai vagy pszichés fájdalom kialakulásáért semmiféle felelősséget nem vállalunk. Mindenki csak a saját felelősségére olvassa!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta